Uued tooted Paljassaare Kalatööstuselt – „Si!“ paneeritud šampinjonid ja paneeritud porgandi-
maisipu

Autor: Pressiteade
Eesti juhtiv toiduainetööstusettevõte AS Paljassaare Kalatööstus hakkas valmistama kahte uut „Si!“-sarja toodet - paneeritud šampinjone ja paneeritud porgandi-maisipulki. Tegemist on toodetega, milliseid pole Eestis varem tarbijatele pakutud. M
Eesti juhtiv toiduainetööstusettevõte AS Paljassaare Kalatööstus hakkas valmistama kahte uut „Si!“-sarja toodet - paneeritud šampinjone ja paneeritud porgandi-maisipulki. Tegemist on toodetega, milliseid pole Eestis varem tarbijatele pakutud. Mõlemad on eelküpsetatud, s.t. vajavad vaid üles soojendamist – pannil, ahjus, fritüüris, mikrolaineahjus.
„Need tervislikud ning kiiresti ja kergesti valmivad tooted aitavad toidutegemisele kuluvat aega oluliselt kokku hoida,“ ütles AS Paljassaare Kalatööstus peatehnoloog Tiiu Sõudme. „Kõige paremad on nad ahjus küpsetamisel, 10-15 minutit ja õli pole vaja juurde lisada,“ täiendas Sõudme. Paneeritud šampinjonid.
Koostis:
58% šampinjone, paneering ja taimne õli.
Toiteväärtus (100 g toodet sisaldab keskmiselt): energiat – 204 kcal/854 kJ, valku – 4 g, süsivesikuid – 24,5 g, rasvu (taimne õli) – 10 g.       Paneeritud porgandi-maisipulgad.
Koostis:
porgand 48%, mais 12%, paneering ja taimne õli. Toiteväärtus (100 g toodet sisaldab keskmiselt): energiat – 202kcal/845 kJ, valku – 3 g, süsivesikuid – 25 g, rasva (taimne õli) – 10 g. AS Paljassaare Kalatööstus uuendas kogu külmutatud paneeritud köögiviljade tootesarja „Si!“. Uudse kujundusega 300-400 grammistes pakendites valmistatakse 5 erinevat toodet:
1. Paneeritud brokoli
2. Paneeritud lillkapsas
3. Paneeritud köögiviljaburger (uue, õhukese paneeringuga)
4. Paneeritud porgandi-maisipulgad
5. Paneeritud šampinjonid. Kõik tooted on eelküpsetatud, s.t. pannil, ahjus, fritüüris, mikrolaineahjus üles soojendamiseks kulub 3-15 minutini. Kõik nad on ahju ja ka mikrolaineahju tooted, s.t. põhimõtteliselt pole vaja rasva või õli toiduvalmistamisel üldse lisada.
Kuni toidu valmistamiseni tuleb tooteid hoida –18° C juures külmas.
Tiiu Sõudme sõnul on Paljassaare Kalatööstuses tootearendusse kaasatud suur hulk töötajaid, kes sellega pidevalt intensiivselt tegelevad. Praegu näiteks on arendusprotsessis 18 uut toodet, mis erinevatel aegadel hakkavad ka tarbijateni jõudma. „Si!“ paneeritud köögiviljatooteid valmistatakse Paljassaare Kalatööstuses Tallinnas.
„Si!“-tootesarja pakendid on tehtud paksust lamineeritud kilest, mis annab pakendile tugevuse ja aitab tagada toote säilivust.
„Si!“-tootesarja kujundus on tehtud koostöös Reklaamikontor OÜ-ga. Külmutatud paneeritud köögiviljade tootesarja „Si!“ müüakse nii koduturul Balti riikides, kui ka juba mitmetes Kesk-Euroopa riikides, samuti Soome HoReCa sektoris. AS Paljassaare Kalatööstus on Eesti suuremaid toiduainetööstusettevõtteid, mille põhitoodanguks on paneeritud kala- ja köögiviljatooted. 2004. a. oli ettevõtte käive 327 miljonit krooni. Eksport moodustas 90% käibest. AS Paljassaare Kalatööstus kuulub toiduainetööstuskontserni Viciunai Grupp, kelle 6 tehast asuvad Eestis, Leedus ja Venemaal. Viciunai Grupi kõikide ettevõtete töötajate arv on 4500. Eestis töötab grupi ettevõtetes kokku 400 inimest. Lisainformatsioon:
Mauno Leppik, AS Paljassaare Kalatööstus juhatuse esimees
Tel. 6508 202; 50 18 107; e-post: mauno.leppik@esva.ee
Tiiu Sõudme, AS Paljassaare Kalatööstus peatehnoloog
Tel. 6508 232, 52 17 894; e-post: tiiu.soudme@esva.ee
www.esva.ee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kertik 19.veeb 2005 00:02
Meie perele väga maitseb, kuigi muidu oleme põhiliselt lihatoidulised! Olen proovinud tavalise kõrvitsaga ka, kuid suvikõrvitsaga ikka tunduvalt etem. Samuti annab just värske basiilik eriti hea maitse.
1