Stolichnaya Elit viina esitlus

Eile toimus Tallinnas Peeter I Majamuuseumis Stolichnaya ja Moskovskaya Vodka esitlus ja esimese Eestis müüdava ultra premium viina Stolichnaya elit degusteerimine. Meisterkokk Imre Kose valmistas spetsiaalse kevadise salati retsepti (vt uudise lõpust)
Eile toimus Tallinnas Peeter I Majamuuseumis Stolichnaya ja Moskovskaya Vodka esitlus ja esimese Eestis müüdava ultra premium viina Stolichnaya elit degusteerimine. Meisterkokk Imre Kose valmistas spetsiaalse kevadise salati retsepti (vt uudise lõpust), mis eliitviinaga hästi kokku sobib. Sidrunilõhega mango, meloni ja värske kurgi tar-tari retsepti leiate koos Stolichnaya eliti tutvustusega kirja manusest. Kas olete kunagi mõelnud sellele, millist viina jõid omal ajal Vene tsaarid? Meieni jõudnud andmed näitavad, et tsaar ja tema õukond nautis ainult spetsiaalselt nende jaoks toodetud kvaliteetviina. See viin oli parim parimate hulgas, tehtud uhkuse ja auga. Toetudes Vene ajaloolaste uuringutele ning rakendades oma viinatootmise alase oskusteabe ja aktiivse arendustöö, on Stolichnaya nüüd taastanud selle imperaatorliku privileegi ja traditsiooni. elit toob meieni sajandivanuse salajase retsepti, mille järgi seda tippviina valmistati ja teeb selle kättesaadavaks kogu maailma tippasjatundjatele.

Tulemuseks on haruldane kogemus – maailma üks kvaliteetsemaid viinasid ja enneolematult puhas ja mõnus elamus.
  Ainulaadne valmistamistehnoloogia
Mitte kunagi enne ei ole tuli ja jää olnud üksteisele nii lähedal. elit muudab nad praktiliselt lahutamatuks. Destilleerimisleegist kuni jäätuva filtreerimisprotsessini on elit’i igas tilgas olemas nii tuli kui ka vesi. See õrn tasakaal erutab maitsemeeli samamoodi nagu jahe sõõm, mis kustutab sisemise põlemise.

Üks kõige uuenduslikumaid viina puhastamise tehnoloogiaid, mis töötati välja sajandite jooksul, oli nn. külmutamine. Jääkülma ilmaga pandi viinavaat õue, mille tulemusena külmusid kõik ebapuhtused vaadi seinte külge. Järgmisel päeval enne päikesetõusu nõristati viin vaadi põhjas olevast august ettevaatlikult välja. Seda protsessi korrati nii mitu korda kui oli vajalik soovitud puhtuse saavutamiseks.

Samas kui viina põhikomponendid on üldjuhul väga lihtsad – vili ja vesi – määrab lõpptulemuse koostisosade ja tootmisprotsessi kvaliteet. Tippkvaliteedi saavutamiseks kasutame parimat Vene vilja, mida toodetakse rangel režiimil ja hoolika järelevalve all.

Tooraine destilleeritakse ning sellest eraldatakse Stolichnaya jaoks kõige peenem fraktsioon, mida nimetatakse luksusalkoholiks. Sõna “luksus” kasutatakse siinkohal alkoholi tasakaalustatuse iseloomustamiseks ja annab viinale unikaalse maitse ja kvaliteedi.

Teine oluline tippkvaliteediga viina komponent on eriline veesegu, mis peab olema täpselt vajaliku leeliselisusega. See saavutatakse pehmendatud vee ja pöördosmoosi tehnoloogial töödeldud vee kombinatsiooniga.

40% vee ja alkoholi segu filtreeritakse läbi söetorni aktiivsöekihi. Esialgne filtreerimine peab toimuma nõuetekohase tempoga, kuna annab olulise panuse lõpptulemusele. Just siin saavutab elit pehme ja täiusliku maitse ning aroomi tasakaalu. Muuseas iseloomustab see aktiivsöega filtreerimisprotsess kogu Vene viinatööstuse ajalugu.

Meie revolutsiooniline ja patenteeritud “külmutav” filteerimisprotsess on see, mis eristab eliti ükskõik millisest maailma teisest viinast. Selle kalli, töömahuka ja aeganõudva protsessi jooksul filtreeritakse piiritusesegu veega temperatuuril kuni
-18 kraadi nii, et vedeliku tihedus suureneb, mille käigus külmutatakse kõik ebapuhtused. Need soovimatud kristalliseerunud ained eemaldatakse seejärel destillaadist, kasutades erilist filtreerimisprotsessi. “Külmutav” filtreerimisprotsess on unikaalne seetõttu, et sellega saavutatakse suurim võimalik puhtuseaste ilma viina molekulaarset süsteemi purustamata.

  Peale seda filtreeritakse puhas külm viin uuesti läbi Z-söefiltri, kus filtraadi temperatuuri tõstetakse 6-10 kraadini. Seejärel pumbatakse viin soojendamata mahutisse “rahunema.” Selles etapis saavutab destillaat lõpuks järkjärgulise loodusliku soojenemise tulemusena soovitud temperatuurivahemiku 18 – 25 kraadi.
 
Aeganõudva protsessi lõpuks lisatakse elitile lisaained, mis on kirjas salastatud retseptis. Enne lõplikku filtreerimist läbi mikrofiltrite ja villimist lastakse segul viis tundi seista.

Emotsioonid
Stiililt täiuslik. Selgelt eristuv, kuid mitte domineeriv, lahke, kuid mitte üleolev. Parima kvaliteediga materjalid, puhas, selge ja lihtne disain tagavad suurepärase tulemuse.

Olles suunatud neile, kes hindavad elegantsi, stiilipuhtust, detailirohkust ja lihtsust äratab elit peaaegu koheselt rahuolutunde. elit on kompromissitu usaldusväärsuse ja unikaalsuse väljendus.

Auväärne viin
Kui maailmas on olemas tippkvaliteediga viina ekvivalent, siis on selleks kahtlemata Stolichnaya, mille ajalugu algab sealt, kust viina enda ajalugu. 

Tarbijad usaldavad Stolichnaya asjatundlikkust ja kvaliteeti, mis toetub kogu kaubamärgi traditsioonile, kuid hindavad seda ka kui brändi, mis lisab luksusele ja tippdisainile suurepärase sisu.

eliti kaudu kinnistab Stolichnaya oma positsiooni ühe maailma kõige auväärsema viinabrändina.

Mango, meloni ja värske kurgi tar-tar sidrunilõhega

Sobib 4 inimesele Stolichnaya elit viina kõrvale
  • 200 g värsket kurki, kuubikuna, kooritud ja seemnekojata
  • 150 g meloni viljaliha, kuubikuna
  • 100 g konservmangot, kurnatuna, kuubikuna
  • 1 chillikaun, hakituna, seemnekojata
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 100 g graavilõhet, väikese kuubikuna
  • 1/2 sidruni riivitud koort ja mahl
  • 1 tl hakitud värsket münti
  • maitse järgi soola
Sega kausis kokku kõik komponendid ja kontrolli maitset. Lisa vajadusel sidrunimahla. Serveeri jahutatuna martiniklaasidest. Bon Appetit!
Imre Kose
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa