Maks & Moorits esindab parimaid suvetooteid

Autor: Pressiteade
Valga, 6. juuni – Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsiooni (ELA) korraldatud konkursil “Parim suvetoode 2005” võitsid Valga Lihatööstus tooted auhinnalised kohad igas kategoorias.
Valga, 6. juuni – Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsiooni (ELA) korraldatud konkursil “Parim suvetoode 2005” võitsid Valga Lihatööstus tooted auhinnalised kohad igas kategoorias. Šašlõkkidest tunnistati parimaks Maks & Moorits Šašlõkk Seakaelakarbonaadist. Grill-lihadest sai teise koha Maks & Moorits Seakaelakarbonaad Porterimarinaadis. Valga Lihatööstuse Kodune Toorvorstike ja Juustuvorstike olid kolmandal kohal nii termiliselt töötlemata kui töödeldud vorstide hulgas.   Valga Lihatööstuse juhatuse esimehe Elmut Paaveli sõnul toodi spetsiaalselt tänavuseks suveks turule ligi paarkümmend uudistoodet.   “Konkursi tulemused näitavad, et Maks & Moorits lihatooted esindavad stabiilselt tipptaset,” kommenteeris Paavel.   Šašlõkk Seakaelakarbonaadist on valmistatud seakaelkarbonaadist punases marinaadis. Ühtlaselt pehmed lihatükid on maitsestatud musta pipra, loorberi, vürtsi ja küüslauguga. Marineeritud lihale omast hapukat maitset lisab sidrunhape.
Žürii liikme, ajakirja Kodu ja Aed toimetaja Sven Azojani sõnul oli Maks & Moorits šašlõkk seakaelakarbonaadist teistest selle kategooria toodetest peajagu üle.
"See on traditsiooniline toode selle sõna parimas tähenduses. Kõik maitsed olid paigas. Sellisest šašlõkist ei tüdine," ütles Azojan.   Seakaelakarbonaad Porterimarinaadis on eelnevalt kobestatud lihaviilud, koduselt valmistatud liha maitse ja välimusega. Maitsestatud musta pipra, sibula ja oreganoga.
Juustuvorstike on kvaliteetvorst, mis valmistatud sealihast, juustulisandiga, naturaalses seasooles ning lepapuusuitsuga suitsutatud.   Kodune Toorvorstike on naturaalses lambasooles kvaliteettoode, mis valmistatud sealihast, maitsestatud musta pipra, sibula ja küüslauguga ning lisatud toiduäädikat.

Valga Lihatööstuse 2004. aasta käive oli 301,9 miljonit ja kasum 2,2 miljonit krooni. Ettevõte kuulub koos tütarettevõtetega täielikult Atria Oy-le ning seal töötab 360 inimest. Valga Lihatööstus kuulub Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsiooni (ELA), mis turustab oma tooteid märgi all Aus Kaup. Märk näitab, et tooteis pole kasutatud kondilihamassi.
Lisainfo: Elmut Paavel AS Valga Lihatööstus Telefon 76 79 900 GSM 50 34 063 E-mail: elmut@valgalkt.ee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Suncity 19.jaan 2012 19:21
Kuidas keeta 3spl. piima, et glasuuri teha? Kook ise õnnestus..., glasuuriga on jama... :)
koogisõber 13.mai 2011 00:59
1. Kas koguseid peaks võtma topelt kui tahan teha suuremale seltskonnale (et plaadi peal küpsetada) 2. Kui osa jahu asendada kakaoga, kas saab lihtsalt mõrkjama koogi või muudab see veel kogis midagi? (küpsetamine?)
Marge 26.märts 2011 10:18
mina aga tegin mitu õhukest põhja siis pole mingit lõikumist ja kui panne on veel mitu samasugust läheb veel eriti kiirelt soovitan
karina:D 25.märts 2011 20:55
olen ühe korra teinud väga hea tuli täidisele panin ma suhkru nii et see segu oleks magus,aga nüüd teen jälle seda on hea teha kuna hommikul saad selle valmis teha ja kui külalised tulevad siis võtad külmast välja ja pakud
Mare 25.märts 2011 16:54
Aga mina olen jaganud taigna kaheks :ühele osale lisan kakaod ja teisele mitte.Küpsetan ja lõikan mõlemad kaheks,vahele panen igale kihile hapukoore segatud näiteks muststsõstra toormoosiga.Selline kook jääb võrdlemisi kirju ja maitsev.Peale võõp .
Mari 27.jaan 2011 10:41
Üks kräsupeakoogi retsept leidub nt siin: http://mutimoti.b-
logspot.com/2010/02/-
kooginurk-
krasupeatort.html
Jaanika 14.jaan 2011 15:28
kas keegi teab kräsupea koogi retsepti?
kira 06.nov 2010 14:06
klaas on 200 g ehk 250 ml
tiina 08.juuni 2010 14:12
mis mõõt on klaas?
Helina24 25.mai 2010 13:49
Kui suur peaks vorm olema antud kogustega? :)
Liisu 17.apr 2010 20:55
Kas keegi saaks pilti lisada? (Tahan teha poisile sünnipäevaks, pidavat ta lemmik olema migni hapukoore kook tiriibuline. Tahaks vaadata pildi järgi, kas tegi on sama koogiga).
Eleri 01.märts 2010 17:46
Super hea kook. Isegi mina, kes eriti süüa teha ei oska, sain koogiga suurepäraselt hakkama. :)
Iiris 21.veeb 2010 23:03
See taigen valmistas küll peavalu! Eks homme paistab kuidas maitse on, kuid arvatavasti rohkem seda ei valmista.
Linchik1 28.jaan 2010 16:11
t6siselt hea kook :Y panin tainasse 50g v2hem suhkrut ja polnud yldse liiga magus.hapukoorele suhkrut ei lisanud. teen kooki j2lle sama moodi,aga nyyd laotan kihtide vahele hapukoorele veel banaani viilud ja tainasse panen natukene purustatud kreekap2hklit. glasuuri pealt kaunistan vahukoorega ja panen peale synnip2eva kyynlad 2kuuseks saava poja auks ;)
Liisi 30.dets 2009 23:17
mina jaotan taigna kolmeks ja küpsetan kõik osad eraldi Ja ühe kihi küpsetamiseks läheb mul 250 kraadiga u. 7-10 min Ega ma täpselt kella ei vaatagi, kui pealt on ilus pruun, siis võtan välja.
1234567890 ´ 11.dets 2009 19:04
berit 123 llas n-
myjöjiiihübp kiki imih n yföhrfk fofomormomttkkpb-
l amnvcx 1234567 öjnüsis´mdp k-
kckcccv,cjckc
anxsar 03.dets 2009 22:04
Mina küpsetasin 225 kraadiga ringõhuga ülevalt ja alt 25 minutit, millest viimase 15 min oli kook kaetud fooliumiga. Täidisele suhkrut ei lisanud õnneks, sest kate annab magusust küll ja veel. Aga vahele oleks võinud hapukoort veidi rohkem lisada.
Hindaja 23.okt 2009 19:41
Oeh.. keerasin selle koogi ikka totaalselt tuksi. Näppisisn seda ahjus mitu korda. Tõmbas kohe alguses kooriku peale ja seest jäi selline veider toores.. Lõpuks oli põhi kivikõva... Keegi kellel õnnestus võiks kasvõi mingi umbkaudse küpsetusaja siia kirja panna..
MissTinnu 16.sept 2009 18:53
Otsisin, mis ma otsisin ja leidsingi ühe hea koogiretsepti jälle :):Y
mari 14.juuni 2009 11:01
meie perelemmik kook;) see on tõesti jube hea kook;);)
Ly 02.juuni 2009 15:27
Meie perele ka maitses aga meie paneme järgmine kord rohkem hapukoort vahele :) Esimesel korral jäi natuke kuivaks.
K. 15.märts 2009 21:23
poest ei ole küll seda leidnud. enda tehtud on kõige parem. :)
otsin 08.veeb 2009 10:50
kas see on see kook mida poesgi müüakase?mulle vähemalt tundub nii
Sonera 25.jaan 2009 16:45
Aga proovige kräsupea retsepti järgi http://www.toiduta-
re.ee/foorum.php?tee-
ma=4783&start=1&-
hi=kräsupea See
on mul nõuka aegne retsept ja tegu on nii et põhjad lõigata pooleks ja vahele määrida hapukoort ja peale glasuur. Kräsupea on kujunenud välja tänapäeval :D Aga kui tundub et klaas suhkrut on liiga palju , siis seda kogust võib vähendada. Kuna aga vahel on lihtsalt hapukoor, siis ei ütleks et taignasse see klaas palju oleks.
gerlusa 25.jaan 2009 15:58
Tere, mina olen teinud nii et jaganud taigna kaheks ja siis neid eraldi küpsetanud, et pärast ei tea teda veel pooleks lõikama hakkama, mis on veits tüütu, aga muidu on see samuti meie pere lemmik olnud juba aastaid =)
123