Selgusid konkursi Parim Suvetoode 2005 võitjad

Autor: Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioon
Tallinn, 26. mai - Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioon (ELA) viis täna neljandat korda läbi konkursi “Parim Suvetoode 2005”. Konkursil osales seitse lihatööstust, kes konkureerisid pimetesti vormis
Tallinn, 26. mai - Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioon (ELA) viis täna neljandat korda läbi konkursi “Parim Suvetoode 2005”. Konkursil osales seitse lihatööstust, kes konkureerisid pimetesti vormis neljas kategoorias: grill-liha, šašlõkk, termiliselt töödeldud vorstid ja termiliselt töötlemata vorstid.
Parima grill-liha tiitli võitis Linnamäe Peekoni Mehhiko filee.
Parimaks šašlõkiks tunnistati Valga Lihatööstuse Šašlõkk seakaelakarbonaadist.
Parimaks termiliselt töödeldud vorstiks said Nõo Lihatööstuse Jäägrivorstid.
Parimaks termiliselt töötlemata vorstiks sai Oskar Lihatööstuse Suveõhtu pikuke.
“Žüriil tuli valik langetada 24 grillliha, šašlõki ja grillvorsti hulgast,” ütles Aldo Parik.
Konkursile esitatud tooteid hindas žürii koosesisus Sven Azojan (Kodu ja Aed), Tiia Karu (Prisma), Kaire Kenk (SL Õhtuleht), Ülle Klaus (Kaupmees), Tiina Laanem (Anne), Agnes Männiste (Postimees Kasu), Aleksei Žigulin (Molodjozh Estonii) ja Diana Saks (ETK).
Grill-lihade kolm paremat toodet olid: 1. Linnamäe Peekoni Mehhiko filee; 2. Valga Lihatööstuse Seakaelakarbonaat porterimarinaadis; 3. ARKE Lihatööstuse Kariibi Grill-liha.
Šašlõkkide kolm paremat toodet olid: 1. Valga Lihatööstuse Šašlõkk seakaelakarbonaadist; 2. Nõo Lihatööstuse Linnamehe Šašlõkk; 3. Otepää Lihatööstuse Lambalihašašlõkk Meemarinaadis.
Termiliselt töödeldud vorstidest kolm paremat toodet olid: 1. Nõo Lihatööstuse Jäägrivorstid; 2. Oskar Lihatööstuse Tootsi Rosinavorst; 3. Valga Lihatööstuse Juustuvorstike.
Termiliselt töötlemata vorstidest kolm paremat toodet olid: 1. Oskar Lihatööstuse Suveõhtu pikuke; 2. Nõo Lihatööstuse Toored Grillvorstid; 3. Valga Lihatööstuse Kodune Toorvorstike.
2002. aasta aprillis asutatud ELA liikmesettevõtted on ARKE Lihatööstus, Linnamäe Peekon, Nõo Lihatööstus, Oskar Lihatööstus, Otepää Lihatööstus Edgar, Rey Lihatööstus, Valga Lihatööstus ja AS Todas. Märk Aus Kaup näitab, et tooteis pole kasutatud kondilihamassi (MDM). Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioon on oma loomisest saadik nõudnud, et kõik liha- ja vorstitooted oleksid varustatud selge infoga, millest on need täpselt valmistatud.
Lisainfo: Aldo Parik ELA juhatuse esimees GSM 50 33 811 aldo@oskar.ee www.ela.ee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
HANNA VAARMANN 13.nov 2010 16:28
KAHJU ,E T PILTI EI NÄE:T :A:)
jutita 02.nov 2007 18:45
.....teele sind saadan, kui tuleb aeg olen naer sinu silma-
des.......................
1