Põltsamaa Felix toob müügile kodumaisest toormest valmistatud õunasiidri ja mustikaveini

Autor: Pressiteade
Eesti juhtivaid toiduainetööstuse ettevõtteid AS Põltsamaa Felix, mis tähistab tänavu 85 a

Eesti juhtivaid toiduainetööstuse ettevõtteid AS Põltsamaa Felix, mis tähistab tänavu 85 aasta möödumist kodumaise veinitootmise algusest Põltsamaal, toob vastu suve müügile kaks uudistoodet – kuiva mustikaveini ning naturaalsest õunamahlast kääritatud kuiva siidri.

Ettevõtte juhataja Anti Orava sõnul töötasid Põltsamaa veinimeistrid esimese kodumaisest toorainest valmistatud mustikaveini ja õunasiidri valmimise nimel ligi kaks aastat, maitsebuketi täiustamine jätkub ka edaspidi. “Esimene partii mustikaveini ja õunasiidrit on pudelites ja valmis proovimiseks. Iseäranis hästi sobivad kodumaisest toormest valmistatud mustikavein ja õunasiider kasutamiseks alanud piknikuhooajal,” sõnas Orav.           Põltsamaa pikaajalise veinitootmise tähistamiseks välja arendatud Põltsamaa Lossivein 85 on esimene Eestis valmistatud kuiv lauavein, mille toormeks on mustikad. 11-protsendilise alkoholisisaldusega punane Põltsamaa Lossivein 85 sobib suurepäraselt praetud kala ning keedetud või grillitud looma- ja lambalihaga, samuti harmoneerub mustikavein hästi erinevate juustudega.                     Põltsamaa teine sellesuvine uudisjook on ehtsast õunamahlast kääritatud kuiv õunasiider, mis villitud 750 ml klaaspudelisse. “Siidri turg on Eestis viimastel aastatel kasvanud ligi 30%. Kui seni on müüdud peamiselt magusaid aromatiseeritud siidreid, siis Põltsamaa pakub alternatiivi kuiva ja eheda õunasiidri näol,” sõnas Anti Orav. “Oleme veendunud, et just naturaalsus on see, mis siidrijoomise kultuuri edenedes Eestis hinda tõuseb. Nagu näitab hea kogemus meie vahuveinidega Fest, oskab siinne tarbija kodumaist jooki hinnata.”         Madala alkoholisisaldusega (4,5%) õunasiidrit on soovitav serveerida jahutatult temperatuuril 6-8ºC. Jook on pakendatud unikaalse keermega korgiga klaaspudelisse, mis võimaldab seda lihtsalt avada ja ka uuesti sulgeda. Siider sobib nii iseseisvaks joogiks, kergeteks kokteilideks kui kasutamiseks toidus. Eriti hästi sobib naturaalsest mahlast kääritatud siider salatitega ning kanalihaga, millele on lisatud siidrikastet või valget koorekastet. Nii õunasiider kui mustikavein jõuavad poodidesse hiljemalt maikuu lõpuks, siider hakkab maksma orienteeruvalt 40 ning vein 70 krooni pudel. Eestimaa vanim Põltsamaa veinitööstus on kodumaist veini valmistanud aastast 1920. Põltsamaa veinitööstuse tuntumad tooted on vahuvein Fest ning magusad veinid Põltsamaa Kuldne ja Põltsamaa Tõmmu. 2004. aastal toodeti Põltsamaal ligi 400 000 pudelit veini, kahe uue toote abil loodab ettevõte tänavu müüki kasvatada 20%.     AS Põltsamaa Felix on Eesti üks juhtivaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mille käive kasvas 2004. aastal ligi 10%, ulatudes 139 miljoni Eesti kroonini. Firmas töötab 115 inimest. Peamiselt mahlade, mooside, majoneesi, valmistoitude, sinepi, marineeritud kurkide ja veini tootjana tuntud Põltsamaa Felixi tootenimistu on väga lai – firma toodab ja turustab kokku 160 toodet kuue kaubamärgi all. Tuntuimad kaubamärgid on Felix, Põltsamaa ning sügavkülmutatud pizzade kaubamärk Guseppe. AS Põltsamaa Felix kuulub põhjamaade suurimasse toiduainetööstuse gruppi Orkla Foods, mille käive oli 2004. aastal 32 miljardit Norra krooni. Kontsernis töötab ligi 6000 inimest. Lisainfo: Anti Orav, AS Põltsamaa Felix juhataja
telefon: 776 6110, 503 8490
anti.orav@poltsamaafelix.com www.felix.ee      
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa