Selgusid "Parim Toiduaine 2008" tootegruppide võitjad

Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Parima Toiduaine” konkursil valiti kolme päeva jooksul (25. – …
Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Parima Toiduaine” konkursil valiti kolme päeva jooksul (25. – 27. märtsil) toimunud hindamisel tootegruppide parimad toiduained. Komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, peakokad, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad, hindasid kokku 140 erinevat toodet. Parimateks tunnistati alljärgnevad tooted:
  • "Parim Piimatoode 2008" - Mädarõikavõie (Nopri Talumeierei OÜ)
    Märgiti ära: MUSI topsijäätised (tooteseeria) (AS Balbiino)

  • "Parim Teravilja- ja Pagaritoode 2008" - Mahe (ÖKO) Must Leib (Vändra Leib OÜ)

  • "Parim Kondiitritoode 2008" - Kalev Praline tiramisumaitseline kompvek (AS Kalev Chocolate Factory)
    Märgiti ära: Lehttaigen (Nordhaus OÜ), Struudel õunatäidisega (Nordhaus OÜ), Struudel kohupiima-rosina (Nordhaus OÜ), Tooteseeriast Sefiirid: Õuna-jogurtimaitseline sefiir (AS Marminton)

  • "Parim Köögiviljatoode 2008" - Gemüse (AS Salvest)

  • "Parim Kalatoode 2008" - Kuumsuitsu Lõhe Fileetükk Dekooriga (AS Spratfil)
    Märgiti ära: Lõhe Fileetükk Grillmarinaadis (AS Spratfil), Paneeritud kalmaaripala juustukastmega VICI (Paljasaare Kalatööstus AS)

  • "Parim Valmistoit 2008" - Valmistoitude seeria "Just eat it" (Rakvere Lihakombinaat AS)
    Märgiti ära: Frikadellisupp (AS Meleco)

  • "Parim Kaste 2008" - Mädarõikamaitseline majonees (AS Salvest)
    Märgiti ära: Majoneesikaste kalale (OÜ Polven, turustaja Tere AS)

  • "Parim Lihatoode 2008" - Täidetus ahjukana õunte ja ploomidega (AS Tallegg)
    Märgiti ära: Verikäkk juustuga (AS Rakvere Lihakombinaat), Route 66 grill-liha sea kaelakarbonaadist (AS Rakvere Lihakombinaat), Saaremaa delikatess sült (Saaremaa Lihatööstus OÜ), Šašlõkivorst kanalihast (AS Tallegg)
Selleaastase Eesti toiduainetööstuse suursündmuse finaal, kus kuulutatakse välja absoluutsed parimad- “Parim Toiduaine”, “Parim Toit Tervisele”, “Parim Mittealkohoolne Jook” ja “Parim Alkohoolne Jook” toimub 29. aprillil Toiduainetööstuse aastakonverentsil.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
metsaline 03.märts 2012 11:24
pole ise seda teinud kuid see retsepti kirjeldus on kül mõeldud AINULT müsli valmistamiseks.jogur-
tit ja marju pole vajaküpsetada,neid paned müsliga kihiti.
tuvike 02.märts 2012 20:41
Kas selle peab läbi küpsetama?? :D
1