Eestlased on urbanistlikemad toitujad Balti riikides

Autor: Toiduliit
Eesti Toiduainetööstuse Liidu tellimusel Faktum & Ariko poolt läbi viidud toitumisuuring näitab, et eestlaste toitumismudel on Balti riikides kõige urbanistlikum ja tempokam.
Uuringu tulemusi kommenteerides sõnas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, et eestlased eristuvalt selgelt kui kõige “moodsamad” toitujad Balti riikides. “Eestis kasutatakse võrreldes lätlaste ja leedulastega koduses toiduvalmistamises palju enam pooltooteid. Eestlaste toidueelistuse kriteeriumiks nr. 3 on valmistamise kiirus, hea maitse ja tervislikkuse järel - sellega oleme jällegi lõunanaabritest erinevad,” lisas Potisepp.

Uuringu tulemused annavad ülevaate Eesti, Läti ja Leedu elanike söögikordadest argipäevadel ja puhkepäevadel: mida, kus ja mis kell süüakse ja juuakse; mida süüakse ja juuakse söögikordade vahel, kuidas valmistatakse toitu kodus ning millisest allikatest saadavat toitumisalast teavet usaldatakse.

Kolmapäeval, 30.jaanuaril esitlevad Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp ja uuringutefirma Faktum & Ariko uuringute juht Kalev Petti Eesti, Läti ja Leedu elanike hulgas läbiviidud põhjalikku toitumisharjumuste uuringut.Uuringu esitlus toimub kolmapäeval, 30. jaanuaril kell 12.00 Radisson SAS hotelli konverentsikeskuses.

Palun andke oma osalemisest teada mailiaadressil: madeleine@pilot.ee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa