Rimi Köök valmistab pühadeks põnevate lisanditega pashat

Autor: Rimi Eesti Food AS
Lähenevate munadepühade puhul toob Rimi müügile põnevate lisanditega jõhvika-pirni ja kirsi-ploomi pashad. Igapäevast valikut hakkavad Rimis alates märtsist ka rikastama asuu, Kurzeme strooganov, kartuli-kurgisalat ja toorjuustukook.
Saabuvate lihavõttepühade puhul valmistavad Rimi kokad traditsioonilist pashat ebatraditsiooniliste lisanditega. Lihavõteteks pakutakse jõhvika-pirni pashat ja kirsi-ploomi pashat. “Kuna möödunud aastal müüsime väga edukalt mahe õunakuubikutest ja kirssidest valmistatud pashat nimega Setu pasha, siis tänavu mõtlesime sama rada jätkata ja natuke traditsioone rikkuda,” kommenteeris Rimi Köögi peakokk Vambola Moores. Moorese sõnul said mõlemad magustoidud kõikidelt proovijatelt suure heakskiidu osalikeks.

Rimi kondiitritoodete valik täienes märtsis ka toorjuustukoogiga. “Tegemist on tõeliselt maheda suutäiega,” sõnas Moores.

Lisaks magusaletile on uuendusi Rimi kokkadelt ka soolase valmistoidu osas. Müügile tuleb asuu, mis on traditsioonide kohaselt valmistatud veiselihast, kartulitest, soolakurgist, tomatist, sibulast jne. Moorese sõnul peaks see Kasahstanist pärit liharoog kõigile eestlastele juba pikalt tuttav olema, mistõttu peaks sellest saama üks rahva lemmikuid.

Valikusse lisandunud Kurzeme strooganovi retsept on pärit Lätist. “Kurzeme on üks viiest Läti regioonist. Suure tõenäosusega sündis retsept sügaval nõukogude ajal, kui lätlased võtsid klassikalise strooganovi retsepti, asendasid selles veiseliha kättesaadavama sealihaga ja lisasid sellesse hapukurgid. Nii lihtne see ongi!,” kirjeldab Moores roa päritolu.

Uus kartuli-kurgisalat tuli Rimi tootevalikusse suuresti tänu klientide soovidele. “Rimi klientidelt tuli palve saada poest nn. kartulisalati põhja, kus puuduvad erinevad lisandid nagu porgand, hernes ja igasugune liha,” räägib Moores. Inimesed soovivad teha salateid oma maitse järgi ja selleks on see salat tema sõnul sobivaim. “Nimi sai valitud just kartuli-kurgisalat, kuna kartulisalati põhi ei kõlanud just apetiitselt,” selgitas Moores.  

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Elerin86 30.juuli 2011 14:51
Meie pere lemmik pirukas! Mõnus soolane ja ütleme, et tõesti väga hüpper-supper maitsev ja mõnus.
ell 19.apr 2011 15:21
mõnus, aga juustu sai mul vist liiga palju :P
ülle 19.okt 2010 19:41
ülihea pirukas,tõeline maitseelamus.
1