Kokkade olümpia Bocuse d'Or Eesti eelvoor

16. märtsil valitakse Tallinnas, Swissotelis Eesti esindaja kokakunsti olümpiamängudele Bocus…
16. märtsil valitakse Tallinnas, Swissotelis Eesti esindaja kokakunsti olümpiamängudele Bocuse d'Or 2008.Võistlustulle astub Eesti kokkade eliit, kokku neli võimekamat kokka. Nendeks on Vladislav Djatshuk (Egoist), Peeter Pihel (Bloom), Dmitri Rooz (Beer House) ja Tõnis Siigur (Stenhus). Eesti esindaja valib kõrgetasemeline rahvusvaheline žürii.Esmakordselt on Eestil võimalus osaleda maailma mainekaima professionaalse kokakunsti võistlusega Bocuse d'Or, kuhu pääsevad ainult parimatest parimad. Tegemist on võistlusega, kuhu kutsutakse, mitte ei minda.
Võistluse meiepoolne eestvedaja Dimitri Demjanov: "See, et Eestil on võimalik osaleda niivõrd kõrgetasemelisel võistlusel, on suur kompliment ja väljakutse Eesti kokakunstile".
Samuti märkis Demjanov ära Eesti kokanduse selget esilekerkimist Baltikumis, mille põhjuseks olevat Läti ja Leedu kokkade vähene innovatiivsus ning takerdumine traditsioonidesse. Eesti eelvooru võitja pääseb edasi Bocuse d'Or Euroopa vooru, mis toimub suvel Norras, Stavangeris. Dimitri Demjanov ei andnud küll lubadust oma kokamüts ära süüa, kuid ütles, et on 90% kindel, et Eesti pääseb Euroopa voorust edasi finaali Prantsusmaale, Lyoni. "Peale Eesti on võistluse uustulnukateks Tšehhi, Ungari, Poola ja Malta, kellele Eesti on kindlasti täiesti võrdväärne vastane", lisas Demjanov.Võistluse teema on seekord lammas (lambasadul, kints, neerud ja harknääre) ning lõhe. Teema valikut peab Dimitri Demjanov meie kokkadele parajaks proovikiviks, sest taolisi subprodukte nagu lamba neerud ja harknääre on Eestis seni peetud väärtusetuks rämpsuks, seevastu Prantsuse kokakunst peab neid väärtuslikumaks kui head lihatükki.

Rääkides üldiselt Eesti köögist ja heast Eesti toorainest, nentis üks võistlejatest Tõnis Siigur, et tal pole vähimatki Eesti tooraine vastu, kuid Eestist on näiteks väga keeruline saada stabiilselt kvaliteetset liha. Seevastu kohalikke piimatooteid ning leiba-saia hindab Siigur väga kõrgelt.Eesti kokad loodavad nimekal võistlusel eduka osalemisega tõmmata rohkem tähelepanu Eesti kokakunsti tohutule hüppele viimase 20 aasta jooksul ning panna meie rahvas enam hindama head toitu ning häid kokkasid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pliiats 30.sept 2012 22:57
:N :-)
Hindaja 16.apr 2011 18:37
:D :D Sellise nimega kommijat ma küll ei usalda. :D :D
Kokandus tundja 16.apr 2011 17:01
:Y:Y:Y:Y:Y
Kokandus tundja 16.apr 2011 17:01
See on väga hea!
1