Põltsamaa Meierei hakkab võide asemel võid tootma

Alates märtsist toodab Põltsamaa Meierei Juustutööstus võide asemel 80% ja suurema rasvasisal…
Alates märtsist toodab Põltsamaa Meierei Juustutööstus võide asemel 80% ja suurema rasvasisaldusega võid. „Hakkasime varasema võide asemel tootma võid, kuna tarbijates tekitasid nimetused või ja võie ohtralt segadust,“ ütles Põltsamaa Meierei Juustutööstuse tooteid turustava Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel. „Paljud arvavad ekslikult, et võie tähendab, et sellele on lisatud taimseid rasvu ja muid lisandeid. Tegelikult on või ja võide ainus erinevus rasvasisalduse protsendis.“ „Mõisted või ja võie tulid kasutusele Euroopa Liidu määruse tõttu, mille kohaselt on või rasvasisaldusega 80–90%, kolmveerandrasvane või 60–62% ning poolrasvane või 39–41%. Muu rasvasisaldusega toode, mis neist piiridest välja jääb, peab kandma võide nime. Lisaks tarbijatele on määrus tekitanud segadust ka tootjate seas.“
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa