Toiduainete-
tööstuste juhid ristasid noad

28. oktoobril toimus UpUp lounge’is meelelahutuslik kokkade matš, kus Eesti suurimate toidutööstuste juhid Anne Mere (Rakvere Lihakombinaat), Tiit Nuudi (Paulig Baltic) ja Kuldar Leis (Premia) ning Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp võistlesid söögitegemises.
Kokkade matšil võisteldi „Parima Toiduaine“ tootekonkursi võitjatoodetest toitude valmistamises. Võistkondadele, mille kapteniteks ja peakokkadeks olid Tallinna Teeninduskooli noored kokad, anti kindel valik toiduaineid, millest aja peale võimalikult maitsev ja esteetiline toit valmistada. Matši peakohtunik oli lavastaja Ain Mäeots. Žüriise oli kutsutud inimesed, kes puutuvad toiduga kokku eelkõige tarbijatena, ent oskavad head toitu nautida ja hinnata: Merle Liivak - Cosmopolitani peatoimetaja, Liisi Eesmaa - moekunstnik ja Tarmo Kriis - Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja. Varasematel aastatel on parimaid toiduaineid valinud professionaalne žürii, käesoleval sügisel valib Toiduliidu 15 sünnipäeva puhul parimatest parima rahvas, seepärast olid ka selle võistluse hindajateks kutsutud rahvast esindama professionaalsed sööjad, mitte kokad.Võidu pälvis võistkond, kuhu kuulusid lisaks Tallinna Teeninduskooli esindajale Tiit Nuudi ja Sirje Potisepp. UpUp lounge’i peakokk Aleksei Popov koostas omalt poolt menüü „Parim Toiduaine“ märki kandvatest toodetest, mida kõigil kohalviibijail oli võimalik proovida. Menüüs olnud suupistete retsepte vaata siit!
Kuni 2. novembrini toimub ka Toiduliidu algatatud viimase 14 aasta parimatest parimate toiduainete rahvahääletus, kus inimesed saavad valida “Parim Toiduaine” konkursi võitjatoodete seas oma lemmikud. Toidutööstuse pärleid on Eestis tunnustatud “Parima Toiduaine” märgiga juba 14-l aastal: ajavahemikus 1994 – 2008 on konkursile esitatud 1285 uudistoodet 136 toiduaineid tootva ettevõtte poolt.Oma hääle parimatest parima toiduaine poolt saad anda siin
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa