Eesti Parim Toiduaine on Talleggi ahjukana

Parim Toiduaine valiti välja viimase 14 aasta absoluutse parima ja kuldmärgi Parim Toiduaine …
Parim Toiduaine valiti välja viimase 14 aasta absoluutse parima ja kuldmärgi Parim Toiduaine omanike seast Eesti Toiduliidu korraldatud konkursil. Parimatest parimaks toiduaineks valisid tarbijad Talleggi Täidetud ahjukana õunte ja ploomidega. Hääletusest võttis osa üle 6000 inimese. „14 aastat oleme läbi viinud Parima Toiduaine uudistoodete konkurssi, kuhu on aastate jooksul laekunud kokku 1285 toodet, sel aastal otsustasime Toiduliidu juubeli puhul lasta tarbijail valida välja absoluutne lemmik," sõnas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Parimatest parimaks valiti toiduaine, mis esindab kõiki neid väärtusi, mida tänane tarbija peab toidu juures kõige olulisemaks. Esmalt tervislikkus, vähene rasva- ja soolasisaldus, toidu kaunis välimus ning lisaks mugavus toidu valmistamisel. Talleggi ahjukanadel on kõik need omadused olemas: ahjukana on kerge, kuid samas toitainerikas, seda ümbritseb hügieeniline ja ilus pakend ning küpsetamisega saab igaüks hakkama," lisas  Sirje Potisepp.   „Nagu tõestavad meie müüginumbrid ning ka võidetud tiitlid, ongi ahjukanast saamas omalaadne Eesti Nokia," lausus ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm. „Üheski lähedalasuvas riigis ei ole ahjukanad, mida müüakse ükshaaval tarbijapakis ning mis on küpsetuskotis ning valmismaitsestatud, saavutanud sellist populaarsust kui Eestis. Enamasti sellist toodet ei tuntagi. Ahjukanad moodustavad Talleggi kogu lihatoodete müügist talveperioodil pea 15%," rääkis Teet Soorm.  AS Tallegg tootejuhi Krista Kalbini sõnul on tiitli võitnud Täidetud ahjukana õunte ja ploomidega Eesti turul innovaatiline toode. „Lisasime eelmise talvehooaja eel tavapärasele maitsestatud ahjukanale ka täidise: kuivatatud õunad ja ploomid. Täidetud ahjukana sai klientide seas kiiresti väga populaarseks ning on võitnud ka mitmeid teisi auhindu alates turuletoomisest," sõnas Krista Kalbin.  Parima Toiduaine konkurssi korraldab Eesti Toiduainetööstuse Liit 15. aasta juubeli puhul. Toiduliit kutsus inimesi valima viimase 15 aasta absoluutsete parimate ja kuldmärgi Parim Toiduaine omanike seast oma lemmikud. Hääle sai anda kampaania kodulehel ja 16 Selveris üle Eesti 13. oktoobrist kuni 2. novembrini. Parim Toiduaine märk on unikaalne kõigi muude toidumärkide seas - selle annab välja sõltumatu professionaalne hindamiskomisjon Eestimaa kauplustesse ühe aasta jooksul jõudnud uudistoodetele ja seda osta ei saa. Parim Toiduaine märk tootel kõneleb selle heast maitsest, kõrgest kvaliteedist, tervislikkusest, uuenduslikkusest ja esteetilisest välimusest. Kõiki tooteid hinnatakse nende välimuse, lõhna, konsistentsi, maitse, uudsuse, tervislikkuse ja korrektse pakendi alusel.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
piret 27.nov 2008 23:37
Mina omalt poolt annaksin E-de eriauhinna. Siinkohal kasutaksin võimalust hoiatada lapsevanemaid- E621 on lastetoitudes KEELATUD! Kana-broiler (min 85%), vesi, keedusool (maks. 2%), kuivatatud õunad ja ploomid (4%), lõhna- ja maitseained (s.h.sinep, seller), glükoos, maltodekstriin, lõhna-ja maitsetugevdaja E621, stabilisaator E450, happesuse regulaator E451, paksendaja E415
G. 18.nov 2008 23:19
Veel üks näide sellest, kuidas pakend ja mugavus müüb. Ei ole ju mõeldud sellele, et kanakene, kes nüüd ahjus küpseb, ei näinud eales kukke ja saigi ilusti teiste kanade keskel a4 paberilehe suuruse maalapi peal oma elukese mööda saadetud. Head isu! Ei ole taimetoitlane, aga mõtlev inimene ehk...
1