Uudised
Lahemaal alustab unikaalne Lahemaa Maitsete Nädal

10.-16.10. toimub teist korda Lahemaa Maitsete Nädal, kus Palmse mõisaköök ja kõrts, Sagadi restoran, Vihula restoran ja Altja kõrts pakuvad spetsiaalselt välja töötatud kolmekäigulist erimenüüd hinnaga vaid 15 €!

Uudised
FoodFest taas ukse ees

27.-29. oktoobril toimub taas Eesti pikima traditsiooniga toidumess Tallinn FoodFest. Kolmel päeval Eesti Näituste messikeskuses toimuv sündmus avab uksed nii professionaalidele kui ka toidusõpradele.

Uudised
Pagarid said soovituse, mida tähendab täisteratoode

Täna allkirjastati Täistera mõiste kasutamise Hea tava leping, mis määratleb täistera standardi ja sõnastab, millist toodet võib nimetada täisteratooteks. Pagaritoodete puhul peab teraviljast koostisosasade sisaldus  olema vähemalt 50%, täisterapasta…

Uudised
Kodupruulijate konkursi võitis punane kibuvitsa-tšilli õlu

Nädalavahetusel toimunud Kochi Kodupruulijate konkursi võitis Robert Särglepa poolt valmistatud kibuvitsa-tšilli õlu “Ale Depressant” . Järgnesid Mihkel Sala ja Kaarel Siim’i pruulitud “Salapuna” ning Tanel Tälli “Redneck”. Eraldi katergooriana selgi…

Uudised
LOE LÄHEMALT! Nõmme 2016. aasta kodukeediste konkurss on ukse ees

Ühendus Loov Nõmme ja Nõmme Koduloohuviliste Koda korraldavad 29. oktoobril restoranis Von Glehn ürituse NÕMME KODUNE KEEDIS 2016.

Uudised
Toidufestival "Silm suhu!"otsib ametlikku suveniiri

Alates 13. kuni 30. oktoobrini toimub Ida-Virumaal traditsiooniline gastronoomiasündmus "Silm suhu!". 

Uudised
UUS RAAMAT: Seletav kokandussõnastik. Peotäis köögi- ja söögitarkust

Vahel juhtub kusagil Eestimaal söömas käies valdavalt prantsus- või itaaliakeelsete toidunimedega menüüd uurides või mõnd head retsepti lugedes, et ei saagi aru, millest jutt käib. Või mida teha kena restorani uksel, kui viks ülemkelner küsib: „Kas…

Uudised
Vaata, milline on rekordiline üheksa ruutmeetrine sushi

Eile toimus Solarise keskuses suur Jaapani-teemaline perepidu, kus valmistati ka Eesti suurim sushiroog.

Uudised
Rimi kööki asus tööle Eesti tippkokk Jörgen Kohal

Rimil on nüüdsest lisaks toitumisnõustajale ja treenerile ka oma kokk – Jörgen Kohal, kel seljataga erinevate Eesti tipprestoranide kogemus, näiteks Tigu, City Marina, Noa jpt. Jörgen hakkab hoolitsema selle eest, et Rimi valmistoitude menüü oleks mi…

Uudised
Uus raamat: Supilinna Salaseltsi kokaraamat

„Supilinna Salaseltsi“ filmi on näinud vist suurem osa eestlasi. See on kui uus „Kevade“. Pisike erinevus siiski on – „Kevade“ tegelastel ei olnud oma kokaraamatut! Sellest on tegelikult kahjugi, sest Kiire venna ristsete rosinatega pidusaia tahaks ju küll järele teha ...

Uudised
Uus raamat: Tatratoidud 2

Mis tähendab „elus” tatar? Miks on vaja niigi heade omadustega toortatart veel idandada? Kui eestimaine toortatar on hele, miks poes müüakse nii heledat kui pruuni tatart? 

Uudised
Hallitavad saiapätsid – kuidas seda vältida?

Kuidas niiskel sügisesel ajal leivatooteid säilitada? Mida kujutab endast hallitus ja kuidas see tekib? Fazeri esindaja Vladimir Sapožnin selgitab pagaritoodete hallitamise tagamaid ning jagab nõuandeid, mis aitavad pikendada küpsetiste värskust ja eluiga.

Uudised
Punane tervisepomm PEET

Punapeet on palju enamat kui ainult äädikane hoidis! Sellest on trendikad söögikohad ammu aru saanud ja kasutavad inspireerivalt mitmekülgset juurvilja üha rohkem. Koduköögis ootab peet aga laiemat kasutamist ning siin ongi abiks meie raamat, mille 30 retsepti näitavad peeti nii klassikalises kui ka…

Uudised
Linnapea valmistas 400 liitrit silmusuppi!

Sel sügisel toimuvad 13-30. oktoobrini Ida-Virumaal traditsioonilised Silmupäevad. Möödunud laupäeval toimus analoogne üritus ka Läti linnas Carnikavas.

Uudised
Selgusid Eesti Meistrid BBQ-s

Eesti Meistriks tuli suurel barbecue-võistlusel Türi Pritsumehed ja teise koha saavutas BBQ Symphony ning kolmas oli Faeton. BBQ Festivali Parimad sašlõkimeistrid olid ja Maitsvaima kastme valmistasid samuti Türi Pritsumehed, Kiireim grillisüütaja oli BBQ Symphony ning Rahva Lemmikuks valiti UQ bbq&…

Uudised
Eesti siidritootja sai mainekal konkursil hõbemedalid nii maitse kui ka tootedisaini eest

Eesti käsitöösiidritootja Siidrikoda pälvis rahvusvahelisel siidrikonkursil, kus osales 183 tootjat üle maailma, hõbemedalid nii maitse kui ka tootedisaini eest.

Uudised
Parim Talutoit 2016 on Pajumäe talu mahe keefir

Nädalavahetusel pärjati Jäneda Talupäevadel konkursi “Parim Talutoit 2016” üldvõitjaks Pajumäe talu toode mahe keefir. Lisaks tunnustas Eestimaa Talupidajate Keskliit  “Parim Talutoit 2016” konkursi raames kõiki seitsme alagrupi võitjat.

Uudised
Moodsad moosid

See retseptiraamat on inspiratsiooniks tänapäevasele hoidistajale, kellele hooajaliste loodusandide maitsvateks moosideks võlumine ei ole tüütu kohustus, vaid loominguline, lõbus ja rõõmu pakkuv köögis veedetud aeg. 

Uudised
Väike marjakoogiraamat

Raamat, milles on 50 ahvatlevat marjakoogiretsepti kõikide Eestimaa aedades ja metsas kasvavate marjadega. Raamat peaks perenaisel käeulatuses olema maasikate valmimisajast suve alguses kuni hilissügiseni, mil viimased jõhvikad ja arooniad küpseks saavad.  

Uudised
Tänavatoit

See raamat toob kodukööki Tai lärmakad tänavad, grillisuitsused Ameerika avenüüd ja põiked Euroopa isuäratavatele puiesteedele ning kaugemalegi. 

Uudised
50 mahetalu ootavad avatud talude päeva raames külastajaid

Avatud talude päeva ligi 250 talust on viiendik mahetalud. Mahetalud ootavad külastajaid avatud talude päevale pühapäeval, 24. juulil kõikides maakondades, kõige rohkem on neid Saaremaalt. 

Uudised
“ Parim Talutoit 2016” tiitlile kandideerib 77 talutoodet

Eestimaa Talupidajate Keskliidu poolt  korraldatavale esimesele “Parim Talutoit 2016” konkursile esitati Eesti talutootjate poolt kokku 77 talutoodet veerandsajast talust.

Uudised
Kuidas pikendada kööginugade eluiga?

Kvaliteetsed noad võivad küll kopsaka summa maksma minna, ent õige hoolduse puhul on võimalik nende eluiga märkimisväärselt pikendada. 

Uudised
Õigete taimede koos kasvatamine tagab saagirikkuse

Alati ei piisa usinast aednikust aias, kes kobestab, kastab, lõikab, hooldab ja tagab toitained. Tihti suudavad just õigesti paari pandud taimed tagada teineteisele kasvuks vajalikud tingimused toitainetest kahjuritõrjeni.

Uudised
Tomat. Salatist vürtsmoosini

Prantslaste poolt imetlevalt armastuse õunaks ristitud tomatist on saanud oluline tooraine ka meie põhjamaisel toidulaual. Küll aga kahjuks on meie kliimas küpsete tomatite korjamise periood lühike, mis toob enamasti kaasa tomatiuputuse ja vajaduse neid kiirelt realiseerida. 

Uudised
Kutsume restorane ja kohvikuid aitama kaasa suitsuvabade keskkondade tekkimisele

Teame, et kõige rohkem kahjustab sigaretisuits teisi inimesi siseruumis, ent ka vabas õhus suitsetamine võib avaldada sama kahjulikku mõju. Seetõttu pöördume teie ning kõigi teiste kohvikute, restoranide ja toitlustusasutuste poole palvega piirata su…

Uudised
Kas oled juba proovinud?

Kui soovid muuta suvised salatid pisut toitvamaks, teha piruka-, sushi- või wrapi täidist või otsid suupistelauale vaheldust, siis Apetina valge juustu toodete seast leiad kindlasti midagi sobivat.

Uudised
Käsitööõllede valmistajad teevad oma festivali

Käsitööõllede tootja Koch korraldab Merepäevadega samaaegselt, 15-17 juulil, Kochi Aitade territooriumil Käsitöö- ja Õllefesti, et anda käsitööõllede tootjaile võimalus oma toodangut laiemalt tutvustada ning tuua õllemeistrite töö rahvani lähemalt. Lisaks tuntumate pruuljate õlledele on laadal esind…

Uudised
Maailma parimate baarmenitega sõidab Miamisse võistlema Regeri Zoo

10 Eesti baarmeni võistlesid möödunud nädalal World Class Estonia finaalis, mille võitja kindlustas endale koha sügisel Miamis toimuvale rahvusvahelisele baarmenite võistlusele. Võitjaks osutus Regeri Zoo Meat Market Cocktail Barist.

Uudised
Uued leivad- ja saiatooted otsivad edu kui tervislikud

Pagaritoodete valdkonnas tegutseb Eestis sadu tublisid küpsetuskodasid. Neist suurimad  ja tuntumad on Fazer, Leibur ja Eesti Pagar. 

Uudised
Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsub talutootjaid konkursile “Parim Talutoit 2016”.

Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldab sel aastal esmakordselt “Parim Talutoit  2016” valimise. Parimad tooted valitakse  seitsmes erinevas kategoorias, võitjad kuulutatakse välja 30. juulil Jänedal toimuvate XXV Eesti Talupäevade raames. 

Uudised
Jaanipäevatoidud

Jaanid on põhjamaades üks tähtsamaid pühasid. 

Uudised
Gastronoomiakonkurss Silverspoon kogus rekordilise arvu osalejaid

Silverspoon lõpetas avalduste vastu võtmise konkursil osalemiseks ning alustab restoranide, pubide ja kohvikute hindamisperioodiga. Silverspooni kohtunikud külastavad toitlustusasutusi poole aasta vältel kuni sügiseni, et hinnata muu hulgas ka menüüd…

Uudised
Nõiajook pandi tõmbama

Metsamoorina tuntud taimetark Irje Karjus ja joogitootja Koch hakkavad koostöös esmakordselt Eestis tootma ravimtaimedel põhinevat ja Eesti rahvameditsiini järgivat eliksiiri. Metsamoori Eliksiir valmib augustis ja seda toodetakse eksklusiivsena vaid 7000 liitrit. Kõik taimsed koostisosad on korjatu…

Uudised
Proteiinirikas dessert skyr

Eesti poodidesse jõudis hapendatud Skandinaavia päritolu piimatoode skyr.  Mis see on ja kuidas seda serveerida?

Uudised
Coop avas esimese päikeseenergial töötava Konsumi

Coop Põlvamaal Ahjas päikeseenergial töötava Illimari Konsumi.

Uudised
Statoil täiendas suvemenüü valikut

Statoil lisas toiduvalikusse suvised eined – kolm uut värsket salatit, kahte sorti paninisid ja uue wrapi.

Uudised
Riis maailma köögis

Riis on toiduaine, mida on söödud juba üle 6000 aasta, ning maailmas on üle 8000 riisisordi valgest pruuni, punase ja mustani. Riisisordid ei erine mitte ainult värvi, vaid ka toitainete sisalduse, ettevalmistuse ja valmistusviiside poolest. 

Uudised
Koch alustas nummerdatud eripruulidega

Käsitööõllede tootja Koch alustab lisaks püsivalikule limiteeritud eripruulide tootmist ning võtab esmakordselt Eesti õlletootmises kasutusele nummerdatud eksklusiivsed partiid.

Uudised
Kaevetööd Tallinna vanalinnas sundisid Olde Hansa külalisi sööma mulda, kive ja kruusa

Olde Hansa restoran avas kolmapäeval, 25. mail Vanaturu kaelas keskaegse aia stiilis toidukoha nimega Olde Hansa Hortus. Avamispidu oli täis salapära, müstikat ja illusioone. Vanalinnas toimuvatest kaevetöödest inspireerituna pakkus Olde Hansa peakok…

Uudised
Hea Toidu Festivali - Grillfest kulinaarsed peaesinejad on selgunud

Grillfesti peaesinejaks on igal aastal huvitav ja maitsev toit, nii ka sel aastal. Lisaks näitavad aga  10. - 11. juunil Pärnus Vallikääru aasal toimuval toidufestivalil maailmaklassi lihakunsti tipplihunik Marco Peerdeman Jamie Oliveri meeskonnast…

Uudised
Küpsetamata koogid

Armas maiustaja, oled sattunud magusasse ja maitsetest tulvil koogimaailma. 

Uudised
Võileivatordid. Soolased ahvatlused

Tänane leiva- ja saiatoodete valik on mõõtmatult suurem ja rikkalikum kui võileivatortide hiilgeajal aastakümneid tagasi. 

Uudised
Salatit? Alati!

Elagu salat! Värske ja värviline, ootamatud kombinatsioonid ja paras segadus taldrikul. 

Uudised
Tellija võidab!

Palju õnne!

Uudised
Taimsed argiroad

Järjest rohkem räägitakse täisväärtuslikust toidust, sealjuures ka taimetoidu kasulikkusest. Teadlike valikute eelistamine tundub pahatihti kahtlane ja võib jääda mulje, nagu tuleks paremate harjumuste juurutamisel vastutasuks igaveseks loobuda maitsetest ja täis kõhust. 

Uudised
Eesti pääses maailma mainekaima kokandusvõistluse finaali

Restorani Farm peakokk Dmitri Rooz pääses Bocuse d´Or Euroopa eelvõistlusel 20st 11 parima sekka ja kindlustas sellega Eestile koha finaalis. Kokandusmaailma ihaldatuima võistluse finaal toimub 2017. aasta jaanuaris Lyonis, Prantsusmaal. 

Uudised
Kaks ühes - mahlapress ja veepudel

Sidruniveega äratavad end hommikuti paljud. Uued Semu klaaspudelid poloe aga mingid tavalised joogipudelid, kuhu vesi sisse valada. Selle põhjas asuv mahlapress võimaldab muuta tavalise vee vitamiinirikkaks ja kevadiselt värviliseks!

Uudised
Pestitsiidid jõuavad nii mulda, vette kui ka inimeste toidulauale

Eelmisel nädalal toimunud seminaril „Elukeskkonna ja toidu kvaliteet“ tutvustati Eesti seireandmeid mulla, vee ja toidu kvaliteedi kohta. Tulemused näitavad, et nitraaditundlikel aladel on inimeste joogivee kvaliteet aastatega kahanenud – leitakse ni…

Uudised
Kevadiselt mitmekülgsed uued tooted Farmilt

Poodidesse on jõudnud Farmi piimatööstuse uue lisandiga Kreeka jogurt ning õrnsuitsuvürtsidega juustu snäkid.