Uudised
Tellija võidab!

Palju õnne!

Uudised
Taimsed argiroad

Järjest rohkem räägitakse täisväärtuslikust toidust, sealjuures ka taimetoidu kasulikkusest. Teadlike valikute eelistamine tundub pahatihti kahtlane ja võib jääda mulje, nagu tuleks paremate harjumuste juurutamisel vastutasuks igaveseks loobuda maitsetest ja täis kõhust. 

Uudised
Eesti pääses maailma mainekaima kokandusvõistluse finaali

Restorani Farm peakokk Dmitri Rooz pääses Bocuse d´Or Euroopa eelvõistlusel 20st 11 parima sekka ja kindlustas sellega Eestile koha finaalis. Kokandusmaailma ihaldatuima võistluse finaal toimub 2017. aasta jaanuaris Lyonis, Prantsusmaal. 

Uudised
Kaks ühes - mahlapress ja veepudel

Sidruniveega äratavad end hommikuti paljud. Uued Semu klaaspudelid poloe aga mingid tavalised joogipudelid, kuhu vesi sisse valada. Selle põhjas asuv mahlapress võimaldab muuta tavalise vee vitamiinirikkaks ja kevadiselt värviliseks!

Uudised
Pestitsiidid jõuavad nii mulda, vette kui ka inimeste toidulauale

Eelmisel nädalal toimunud seminaril „Elukeskkonna ja toidu kvaliteet“ tutvustati Eesti seireandmeid mulla, vee ja toidu kvaliteedi kohta. Tulemused näitavad, et nitraaditundlikel aladel on inimeste joogivee kvaliteet aastatega kahanenud – leitakse ni…

Uudised
Kevadiselt mitmekülgsed uued tooted Farmilt

Poodidesse on jõudnud Farmi piimatööstuse uue lisandiga Kreeka jogurt ning õrnsuitsuvürtsidega juustu snäkid.

Uudised
Rannamõisa üllatab grillisõpru mugava pakendiga

Rannamõisa on poelettidele toonud uued šašlõkid käepärastes ja mugavates pakendites. Kokku on uutes pakendites viis erinevat linnuliha grilltoodet. 

Uudised
Uus raamat: LCHF

Kui raamatu autor Kadi Kõiv hakkas järgima LCHF-toitumisviisi, kaotas ta esimese aastaga 33 kilo. Need kilod pole tagasi tulnud – uut kergemat kehakaalu hoiab Kadi erilise pingutuseta.

Uudised
Uued suvised kastmed ja mõnusad kõrbuskid lastele Salvestilt

Poelettidele on jõudnud oma 70. tegutsemisaastat tähistava Salvesti uued särtsakad kastmed ning kõige pisematele suunatud Põnni tootesarja uudistooted.

Uudised
Täna tähistatakse ülemaailmset kätehügieeni päeva

Täna, 5. mail tähistatakse kõikjal maailmas kätehügieeni päeva, mistõttu kutsub Gustavsberg pöörama erilist tähelepanu käte pesemisele ning keskkonnale, kus me iga päev oma käte hügieenilise puhtuse eest hoolt kanname.

Uudised
Silverspoon on tagasi!

Eile kuulutas Eesti esimene gastronoomiakonkurss Silverspoon välja oma uue hooaja alguse ning ootab Eesti a la carte toitlustusasutusi konkursist osa võtma. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.

Uudised
Esimene tsöliaakiaalane konverents-mess Eestis!

Rahvusvaheline konverents-mess „Tsöliaakia - kogu organismi haarav haigus“ toimub 30. aprillil algusega kell 11.30 Tallink SPA & Conference Hotellis (Sadama 11a, Tallinn). Korraldajaks on Eesti Tsöliaakia Selts.

Uudised
Tsitrustega köögis

Kui sombune ilm tahab maha murda, löö hambad mahlasesse apelsini ja meeleolu tõuseb hetkega. 

Uudised
Mine uudistama Norra juustu!

Suuremate Rimi hüpermarketite juustulettidelt tasub kindlasti üles otsida 3 põnevat kvaliteetjuustu – Jarlsberg, Kolibrie ja Norra rahvusjuust Gudbrandsdalen. Juustud on kogunud populaarsust üle kogu maailma – USA-st kuni Austraaliani.

Uudised
Maiasmokk toob turule uudsed šokolaadisnäkid

Eesti magusabränd Maiasmokk toob turule uued šokolaadisnäkid Šoksid.

Uudised
Oma Maitse kutsub lugejaid gurmeereisile Sitsiiliasse

Oma Maitse kutsub lugejaid gurmeereisile Sitsiiliasse 3.–10. oktoobril 2016! 

Uudised
Šoti klubi ootab kõiki viski asjatundjaid võistlema

Šotimaa Sõprade klubi kutsub viski asjatundjaid kuni 14. aprillini registreeruma 24. aprillil Šoti klubis toimuvatele XIII Eesti Lahtistele Meistrivõistlustele viskitundmises, kus huvilised saavad proovile panna nii oma teoreetilised teadmised viskis…

Uudised
Kust on kanaliha pärit?

Kodumaine linnulihatootja Tallegg muutis värske kanaliha pakendit, et tarbijad saaksid ise tooteetiketilt lugeda, millisest Talleggi farmist pärineb konkreetne ostetud kanalihatükk.

Uudised
2016. aasta kuulutatakse Hiiumaa maitsete aastaks

Kohaliku toidu tutvustamiseks hakatakse alates 2016. aastast valima Eesti toidupiirkondasid. Esimeseks Eesti toidupiirkonnaks saab Hiiumaa,  kus 30. aprillil kuulutatakse välja Hiiumaa maitsete aasta.  

Uudised
Mamo salatid nüüd ka R-Kioskist

Kui nälg keset pikka päeva näpistama hakkab, siis tea, et R-Kioski kauplustes üle Eesti on nüüdsest müügil uued, tervist väärtustavate inimeste toidulauale hästi sobivad Mamo salatid, mis lausa pakatavad vitamiinidest ja olulistest toitainetest.

Uudised
Uus raamat: Muna

Nii tillukesest vutimunast kui suurest jaanalinnumunast areneb tibu, kes saab kõik eluks vajaliku vaid munakoore sees peituvast. Seega kõik see hea, mis selle koore sees peitub, on hea ka inimesele tema toidulaual, tehes munast ühe täiuslikuma toiduaine üldse. 

Uudised
Uued kreeka jogurtid on peagi müügil

Kohe-kohe on poelettidele jõudmas uued Alma kreeka jogurtid, mis on ainsad kodumaised autentsel separeerimismeetodil Kreeta saarelt pärit juuretise baasil valmistatud jogurtid.  

Uudised
Farmi uued maitsed

Farmi Piimatööstus on saanud valmis uued õuna- ja jõhvikakastmega täisterakaerapudingud ning Jänksi tutti-frutti maitselise tarretise.

Uudised
Farmi toob kohupiimased lihavõtted

Farmi Piimatööstus on poodidesse toonud lihavõttepühade ajal Pasha valmistamiseks suurepäraselt sobiva uue 5% kohupiima. Tootevalikusse on lisandunud ka kookosemaitseline kohupiimakreem ning maitsestamata jogurt 400-grammises pakendis. 

Uudised
Sushi ja sashimi kõrvale valmistati spetsiaalne vein

Austraalia üks kuulsamaid veinitootjaid Jacob’s Creek on koostöös nimekate Jaapani sushimeistritega loonud omapärase valge sushiveini WAH. Nüüdsest on vein saadaval ka Eestis.

Uudised
Uus raamat: Hiina toidud

Hiina toidud on paljude lemmikuks ja kindlasti ei peaks Hiina köögi parimatele paladele jääma vaid restoranis söömise või karbis kaasahaaramise roll. Hiina toitude valmistamine kodustes tingimustes on tunduvalt lihtsam, kui esmapilgul tunduda võib. 

Uudised
Kui pakatad reisikirest, söö šokolaadi

Äsja jõudis poodidesse Karl Fazeri uus šokolaaditahvlite sari Travel, mille iga tahvliga saab maiustaja osa reisiteemalisest elamusest – alates meelelahutuslikust videoloost kuni lennupiletini välja. 

Uudised
Fiskars keedab pastat

Sel kevadel tutvustab Fiskars taas uusi stiilseid köögiriistu, seekord pasta valmistamiseks ja serveerimiseks. Uude pastakomplekti kuulub viis köögiriista, mis on kõik lihtsalt kasutatavad, puhastatavad ning hoiustatavad.

Uudised
Uus raamat: Oad, herned ja läätsed

Kuivatatud oad, läätsed ja teised kaunviljad on jäänud tänapäeva kiirvalmivate söökide kõrval tahaplaanile, kuid tegelikult on need  väga väärtuslikud toiduained, eriti rasvase liha või juustu asemel. 

Uudised
Hõrgud road rupskitest

Peaaegu kõik me sööme maksapasteeti või maksakastet. Südamest, neerudest või linnupugudest toite valmistatakse pisut harvemini. Kamar, jalad, magu, kops ning kas või kuldimunad satuvad aga juba asjast rohkem huvitatute potti või pannile. Paljud rupskid ei jää toiteväärtuselt alla lihale ning vitamii…

Uudised
Šokolaadiga reisile

Sel kuul jõuab poodidesse Karl Fazeri uus šokolaaditahvlite sari Travel, mille iga tahvliga saab maiustaja osa reisiteemalisest elamusest – alates meelelahutuslikust videoloost kuni lennupiletini välja. 

Uudised
Muna ei ole igav

Eesti suurim munatootja DAVA Foods viis Eestis enimmüüdud kodumaised kanamunad ühtse kaubamärgi alla Eggo ning uuendas kõiki oma kanamunade pakendeid. Uuenduslikuna tõi DAVA Foods turule 8-paki, millesse on pakitud tervisemunad. Üleminekuga Eggo kaubamärgile lõpetatakse munade müük Talleggi kaubamär…

Uudised
Lehtkapsa ja sidruniga gripi vastu

Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu soovitab gripi ennetamiseks pöörata erilist tähelepanu neile köögi- ja puuviljadele, mis sisaldavad ohtralt C-vitamiini. Just C-vitamiin on üks parimaid immuunsussüsteemi tugevdajaid. Tõeliselt võimsad C-vitamiini pommid on lehtkapsas ja sidrun. 

Uudised
Paastuköök traditsioonide valguses

Kuidas paastuda? Muidugi traditsiooniliselt ja läbimõeldult. Eeskujuks ja vundamendiks võtsid Oma Maitse toimetaja Margit Arndt-Kalju ja projektijuht Lia Virkus “Paastuköögi“ raamatus kristliku paastutraditsiooni. See töötab ja on ennast juba aastasadu ning isegi -tuhandeid õigustanud. Vaim puhastub…

Uudised
Ingver. Väega toidud

"Ingver on imeline taim, mille tagasihoidliku ja märkamatu välimuse varjus on peidus jõuline, intensiivne ja väekas iseloom," kirjutab Pille Enden uues raamatus.

Uudised
Toidud, mida lapsed tõesti armastavad 2

Hele-Mai Alamaa on kolme koolipoisi ema, fotograaf ja kirglik toidusõber. Laste igapäevase logistikaga žongleerides valutab ta kõvasti südant selle pärast, mis nende taldrikule satub. 

Uudised
Majoneesiga - soolasest magusani

Kui avad oma külmikuukse, siis tõenäoliselt laiutab kõikvõimalike potsikute vahel ka majoneesipudel. 

Uudised
Ajakirjade Kirjastus loosis välja auto!

Ajakirjade Kirjastuse 2015. aasta tellimiskampaania „Minu ajakiri, minu Pulsar“on jõudnud uhke finaalini ning valge Nissan Pulsar on võitjale pidulikult üle antud. 

Uudised
UUS RAAMAT: Värvikad juurikad

Juurviljad on tõepoolest värvikad nii välimuselt kui ka sisult. Leidub eri värve porgandeid ja peete, milles kõigis on rikkalikult vitamiine ja mineraalaineid. Ning ka vähemvärvikad ei jää neist selles osas maha. Samas ei satu need väekad ja värvikad juurikad meie toidulauale sugugi tihti ‒ kui, sii…

Uudised
Perelähedus ja kvaliteet – Turekist sai NaTurek

Paljud teist on kindlasti märganud meie tooteid poelettidel uues pakendis. Miks muutub bränd Turek nii palju? Tarbijate silmade läbi vaatades esindas Turek ju head kvaliteeti ja mõistlikku hinda.

Uudised
Terve Eesti Sihtasutus kuulutab välja esseekonkursi noortele

Terve Eesti Sihtasutus kutsub üles noori kirjeldama oma visiooni Eesti ühiskonnast, kus alkoholitarbimine oleks tabu, mitte norm. Kuidas tähistaksime sündmusi, maandaksime stressi, leiaksime uusi sõpru ja looksime ellu põnevust ilma suitsu ja alkohol…

Uudised
Suhkruingli magusad lauad

Kertu Lukas on kondiiter ja sommeljee, keda tuntakse ka tema kaubamärgi Suhkruingel järgi. Oma esikraamatu jaoks, mis koondab nii lihtsamaid kui ka üsna keerulisi retsepte, on ta koos stilist Kristi Jalakase ja fotograaf Katrin Pressiga kokku pannud 14 maiustustelauda. 

Uudised
Uus Koch Glögi sai valmis!

Kochi uus glögi liidab kvaliteetveini ja ehtsa rummi ning see on saadaval nii elegantses liitrises klaaspudelis kui 1,5 liitrises bag-in-box pakendis.

Uudised
Uus raamat! Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid II

On aeg avastada magustoitudest ja küpsetistest tulvil patuvaba magusamaailm! 

Uudised
Tulge külla! Pühapäevalõunad pere ja sõpradega

Ühised eined lähedastega on ilmselgelt üks inimeste ammusemaid ja siiramaid rõõme.

Uudised
Jõulud meil ja mujal maailmas. 75 jõulurooga 27 maalt

Imelise jõuluaja eel tabab perenaisi tihtilugu nõutus. Kõik jõuluroad on korduvalt läbi proovitud, kuid pole ühtegi säravat uut ideed. 

Uudised
Pähklipureja mõnus elu

Pähklid ja seemned on ehe näide, et head asjad on sageli pisipakendis ‒ vaid ühte ampsu on kogutud südamele tervislikud rasvad, valgud, vitamiinid ja mineraalained. 

Uudised
Aural uus alkoholivaba glögi

Üllata end jõuluajal uue alkoholivaba glögiga. 

Uudised
Hapukapsas pirukasse ja potti

Hapukapsas kui üks Eesti köögi traditsiooniline toiduaine kipub olema talve- ja jõuluaja toit, kuid selle võimsate tervisele kasulike omaduste tõttu võiks hapendatud kapsast tarbida aasta läbi.