Uudised
Lihtsad smuutid

Smuutid võivad olla suurepäraseks alguseks päevale, kergeks vahepalaks või treeningujärgseks taastumiseks. Lihtsalt valige endale meelepärased koostisained ning blenderdage valmis maitsev ja toitainetest pungil eine. Vahvaid ideid leiad uuest raamatust "Lihtsad smuutid".

Uudised
Tallinna noortenädal korraldab Gurmeedinee!

22. oktoobril algusega kell 17 toimub Tallinna noortenädala raames Eesti Arhitektuurikeskuse Arhitektuurikatlas pidulik õhtusöök „Gurmeedinee“, mida juhib tuntud stilist Ženja Fokin. Õhtusöögile on oodatud kõik toiduvalmistamisest, -stilistikast, -blogimisest ja –fotograafiast huvitunud.

Uudised
Eesti parim pudrumeister on selgunud!

Eesti esimeseks pudrumeistriks valis žürii G.Adolfi Gümnaasiumi 12.klassi õpilase Helena Kõivsaare. Talle võidu toonud puder valmis odrahelvestest.

Uudised
Oma Maitse kutsub küpsetama!

Tule ja osale Oma Maitse kokakoolis! 22. oktoobril küpsetame üheskoos makroone! Maiuste kuningannasid valmistamine koos Suhkruingli kondiitri Kertu Lukasega.

Uudised
Oma Maitse kokakool kutsub: Tai köök

Heimar Kuuskler käis selle aasta alguses Tais ja tahab jagada meiega, mida head ja paremat ta sealt kaasa tõi. 18. oktoobril on võimalus tulla ise tutvuma Tai köögi ja maitsetega!

Uudised
Tarbijate teadmised piprast on vähesed

Santa Maria läbi viidud uuring Rootsi ja Inglismaa kokkade seas näitas, et pipra sortidest ja kvaliteedist teatakse vähe. Näiteks 60% protsenti uuringus osalenud kokkadest ei olnud kunagi teadlikult kasutanud maailma parimaks pipraks peetavat Tellicherry musta pipart. Ainult 6% uuringus osalenud kok…

Uudised
Pariisi kuldajastu inspireeris konjakitootjat

Rebecca Asseline, Courvoisier brand ambassador, tutvustas restoranis Tuljak peetud pidulikul õhtusöögil konjaki uuenenud, Pariisi ja Eiffeli torniga seotud kaubamärki. Eesti on üks esimesi turge, kus uudse kuvandiga Courvoisier saadaval on.

Uudised
Maapirnitoidud

Maapirniga tasuks lähemalt tutvust teha - õppida seda kasutama mitte ainult meeldivate maitseomaduste poolest. See väärtuslik taim on suurepäraseks toeks liigse kehakaalu vähendamisel, elavdab ainevahetust, normaliseerib söögiisu ja vähendab magusaisu. 

Uudised
Rahvusvaheline pudrupäev nüüd ka Eestis!

Oktoobris toimub esmakordselt Eestis rahvusvahelise pudrupäeva tähistamine. Selle raames toimub konkurss, mille tulemusena selgitatakse välja Eesti Parim Pudrumeister 2015. Finaalüritus toimub 15.oktoobril kell 12.00-14.00 Solarise Keskuses. Konkursi korraldamise idee on propageerida hommikuputru…

Uudised
Kõva juust magustoidus? Proovi järele!

Tõelised juustufännid sooviksid kindlasti, et juustutooted leiaks koha igasse toidukorda. 

Uudised
Parim sommeljee 2015 valitud!

Eesti sommeljeede iga-aastane tähtsündmus, parima valimine, toimus sel aastal 14. korda. Tiitlit ihkasid kolmteist Eesti tipp-sommeljeed. Eesti meistriks tuli Kristjan Markii Eesti Sommeljeede Erakoolist. Eesti esindajana võtab seekorne võitja osa maailmameistrivõistlustest Argentiinas. 

Uudised
Tallinna vanalinna restoranid korraldavad festivali

22. veebruarist kuni 27. märtsini toimub esimakordselt Vanalinna toidufestival, kus pealinna viie gurmeerestorani peakokad korraldavad omavahel sõbraliku mõõduvõtu.

Uudised
Väike pitsaraamat

Pitsa on üks maailma ehk kõige levinumaid toite. Seda peetakse küll kiirtoiduks, kuid samas ei ole see kiirelt valmiv toit. 

Uudised
Silm suhu!

15.-17. oktoobril toimub Ida-Virumaal toimub esimene omalaadne gurmeesündmus "Silm suhu!". 

Uudised
Sitsiilia köök. Päikeseline Itaalia

Sitsiilia toit on kirevaima valikuga kogu Itaalias. 

Uudised
Täiuslik pirn

Pehme ja magus pirn on juba iseenesest täiuslik maiuspala, sest kaunikujulisse puuvilja on pakitud rohkelt toit- ja kiudaineid ning antioksüdante.  100 rooga mini sari pakub taas huvitavaid lahendusi, kuhu ja kuidas pirn kõige paremini sobib.

Uudised
Tule Oma Maitse Kokakooli!

Oma Maitse kokakool alustab uut hooaega!

Uudised
Kurk salatisse ja purki

Eestimaal on suviti  kogu aeg kurke sisse tehtud. Meie vanaemad ja emad on neid marineerinud ja soolanud, hapendanud ja salatiks teinud. See ajendaski Lia Virkust ja Pille Endenit seda raamatut kokku panema - et kurgihooajal oleks kõik retseptid ühest kohast  võtta. 

Uudised
Vasta ja võida!

Kui sinu peres on koolilapsi, ootame sind vastama küsitlusele koolitoidu kohta. Kas koolitoit vastab sinu ootustele ja on piisavalt kvaliteetne? Kui sinu peres on mitu last, vali välja neist üks, kelle kohta küsimustiku täidad. Vastata võid aga ka iga lapse kohta eraldi. Vastamine ei võta üle veeran…

Uudised
Mine loengule "Kokkamine armastuses ja sõjas"!

Kolmapäeval, 2. septembril kell 18.00 annab Mari Kooskora Tallinna Kultuurikatla 5. korruse Loftis 60-minutilise loengu “Kokkamine armastuses ja sõjas”. Loengule järgneb Péter Kerekesi dokumentaalfilm “Cooking History” (2009).

Uudised
Seenetoidud

Teate ju küll seda mõnusat tunnet, kui tulete metsast, jalad kummikutes ringikõndimisest väsinud ja meel värskest õhust rammestunud, kuid mis peamine ‒ käevangus samblalõhnaline korvitäis omakorjatud seeni! Mari-Liis Ilover ja Tuuli mathiseni uus raamat "Seenetoidud. Hõrgutisi metsa- ja poeseentest"…

Uudised
Magus maasikaaeg

Ilus ja magus, aromaatne ja mahlane ‒ suve sümbolit, maasikat võiks ülistada lõputult! Suvised maasikad on ühed maitsvamad ja lõhnavamad looduslikud kiudainete, C-vitamiini ja mineraalainete allikad. Maasikate rauasisaldusest on aga räägitud lausa legende. 

Uudised
Väike salatiraamat

Värvikirevad, tervislikud, toitvad, värsked, maitsvad, pidulikud, kiired, lihtsad … Kõik need sõnad sobivad iseloomustama salateid, mis pakuvad hulganisti varieerimisvõimalusi ‒ samadest komponentidest saab vaid hulga või kastme muutmisel täiesti uue ja huvitava roa. 

Uudised
Lia tordid kaunil Kärdik keraamikal

Kaunil vaagnal serveeritud tort võiks olla iga piduliku õhtusöögi lõppakord. 

Uudised
Roheline tervisepomm avokaado

Kui tahate, et teie juuksed ja nägu säraksid ning kõht lööks nurru, haarake poest kaasa avokaado. See kiudaine- ja vitamiinirohke tervisepomm aitavat ka noorust pikendada ja vanadust ennetada. 

Uudised
Muffinid on jälle moes

Muffinid on jälle moes ‒ neid pakutakse paljudes kohvikutes ja küpsetatakse kodudes. Autori esimese muffiniraamatu ilmumisest (kahasse Maire Suitsuga) on möödas üle 10 aasta ja seega on aeg jagada teiega oma tänaseid lemmikuid. 

Uudised
Maitsev sisu, uudne lähenemine

Kadarbikul on kõikidele tervislike eluviiside pooldajatele tore uudis teada anda.

Uudised
Eesti rahva lemmik on AS Kalevi Kirju Koera batoonike

Mõned minutid tagasi kuulutati Eesti Parima Toiduaine IX Toiduainetööstuse aastakonverentsil välja rahvale enim meeldinud toiduaine. Toidutare.ee portaalis said kõik soovijad anda oma hääle Eesti parima toiduaine poolt. Lemmikuks osutus Kirju Koera…

Uudised
Kevadtoidud

Sarjas “100 rooga” ilmunud suve-, sügis- ja talvetoitude kokaraamatute neliku lõpetab kevadtoitude raamat, kus on üle 150 ahvatleva ja värskusest pakatava retseptiidee nii rõõmsateks tähtpäevadeks kui ka igapäevasteks söömaaegadeks. 

Uudised
Tervise hoidmise toidud 3. Laktoosita. Kaseiinita. Gluteenita

Üle 80 retsepti sisaldav uus põhjalik kokaraamat on mõeldud kõigile, kes peavad loobuma igapäevases toidus lehmapiima ja gluteeni sisaldavatest toiduainetest.

Toidutare mängud
Osale Grüne Fee retseptivõistlusel!

MÄNG ON LÕPPENUD! UUS MÄNG ALGAB 8. VEEBRUARIL!

Uudised
Restoran Bordoo kutsub õhtusöögile!

Kutsume teid 24.aprillil algusega kell 19:00 luksuslikule 7-käigulisele gourmet' õhtusöögile sobivate veinidega.

Uudised
Maccheroni! Sööjad ootavad pastat

Maccheroni! Macaroni! Spaghetti! Itaalia kirg ja tunnetus selle parimal moel ja läbi katsetatud ülima süstemaatilise põhjalikkusega. 

Uudised
Eksootilised viljad põhjamaa köögis

Selles raamatus pajatan ma kahekümne neljast eksootilisest viljast, osa neist on lugejale kindlasti hästi tuntud ( ananass, apelsin, mango, melon – kui nimetada esimesed pähe tulevad), aga usun, et ehk nii mõnegagi saate siin kohtuda esimest korda (mangostan, feihoa, ogamelon, draakonivili, tamarill…

Uudised
Nutika perenaise kokaraamat 2

“Nutika perenaise kokaraamat 2” on järg krooniajal välja antud raamatule, mis pakub soodsaid roogi säästlikuks majandamiseks. 

Uudised
Kama. Eesti rahvustoit

Rõõm on tõdeda, et kama on taas au sisse tõusnud ning leiab üha suuremat kasutust nii koduköögis kui ka pidulikel vastuvõttudel. Rikkalikult kiudaineid, taimseid valke, süsivesikuid ja B-vitamiini sisalduvat kamajahu saab kasutada väga erinevates roogades ‒ nii soolastes kui magusates.

Uudised
Oliiviõli - rohekuldne väärtuslik nektar

Kas teadsite, et extra virgin oliiviõli on üks kõige kasulikumatest õlidest, mida poeriiulilt leiab? Kas olete kuulnud, et kvaliteetne õli sobib peale salati ideaalselt ka kuumutamiseks ja praadimiseks?

Uudised
On alanud Oma Maitse kokakooli uus hooaeg!

Võta sõber kampa ja täiendage üheskoos oma oskusi-teadmisi! Koolitused toimuvad Oma Maitse köögis aadressil Tallinn, Niine 11, II korrusel  algusega kell 18.

Uudised
Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist

Mandriinimestele on teada-tuntud Kihnu leib ja sai, lihapirukad ja räimerullid. Kuid saareköökides tehakse palju teisigi roogi, mis keele alla viivad! 

Uudised
Paleo. Patuvabad koogid ja magustoidud

Maitsvad, erilised, lihtsad ja mis kõige tähtsam – täiesti patuvabad retseptid! 

Uudised
Juustukuningad tähistavad sünnipäeva!

Eesti armastatuim juustupoodide kett Juustukuningad avaldas raamatu „Juustukuningate kokaraamat. Lugu, sõbrad, retseptid“. Raamatu ilmumine tähistab ka 1000 päeva möödumist esimese juustupoe avamisest. 

Uudised
Organisatsioonid ja taimetoidukokad kutsuvad üles veetma lihavabasid jõule

Juba teist aastat järjest kutsuvad neli organisatsiooni, taimetoidukokad ja blogijad Eesti inimesi üles katsetama jõululaual traditsiooniliste liharoogade asemel taimseid toite. Kogu detsembri vältel postitatakse huvitavaid retsepte, nõuandeid ja nip…

Uudised
Parim koduleiva küpsetaja on selgunud!

Leiburi korraldatud konkursi „Leiburi Leivategu 2014“ võitis kodukokk Eve-Kati Mägi Elvast seemneleivaga “Kõhu pai”. Võiduleiva võtab Leibur 2015. aasta alguses tootmisesse ning seda saab maitsta kogu Eesti. 

Uudised
Eesti parima koduleiva konkursile laekus retsepte ka Moskvast

27. novembril toimub Eesti vanima leivaküpsetaja Leiburi poolt välja kuulutatud konkursi „Leiburi Leivategu 2014“ finaal, kus selgub tänavune Eesti parim kodune seemneleib ja selle küpsetaja. Kümne finalisti hulka pääses teiste seas ka leivaküpsetaja…

Uudised
Hea kingitus alustajale: Toidutare.ee hitid

Äsja sai valmis raamat Toidutare.ee veebilehe hittidest, mis kogub kokku veebilehe retseptiparemiku.

Uudised
Proovi uusi mahlajooke

Põltsamaa tõi turule uued mahlajoogid, mis sisaldavad A-, C-, D-, ja E-vitamiine ning ženšenni. Lisaks saab maitsta ka vähese alkoholisisaldusega uut glöggi.

Uudised
Verivorstid, seekord ahjuõunetga

Rakvere tõi poelettidele uued jõulumaitsed. Kodumaine lihatootja Rakvere laiendas jõulutoodete sortimenti ning tõi turule ahjuõuntega verivorstid, sealiharullid verivorsti ja pohladega, sealiha sinepises tarrendis ning loorberitega seaprae kamaraga.

Uudised
Jõululeivad said valmis

Sel aastal küpsetab Leibur taas uusi ja põnevaid jõulumaitseid. 

Uudised
Väike trühvliraamat

Trühvlitegu on tore ettevõtmine, mille tegemist saab nautida üksi või mitmekesi koos. Põhjust trühvliteoks leidub alati. Aastaringi on nii palju toredaid tähtpäevi, mida võib ilmestada ühe korraliku  trühvliteoga. 

Uudised
Tšilli. Päike või saatan?

Tšillit kas armastad või pelgad. Sõpradega tšillirooga süües on alati märgata, kuidas inimesed muutuvad tasahilju lõbusamaks ja koosolemine kulmineerub üleüldise heaolutundega. Mida veel ühelt viljalt tahta, kui see lisab vunki toitudele, tugevdab immuunsüsteemi, sisaldab ohtralt antioksüdante, para…