Uudised
Täiuslik pirn

Pehme ja magus pirn on juba iseenesest täiuslik maiuspala, sest kaunikujulisse puuvilja on pakitud rohkelt toit- ja kiudaineid ning antioksüdante.  100 rooga mini sari pakub taas huvitavaid lahendusi, kuhu ja kuidas pirn kõige paremini sobib.

Uudised
Tule Oma Maitse Kokakooli!

Oma Maitse kokakool alustab uut hooaega!

Uudised
Kurk salatisse ja purki

Eestimaal on suviti  kogu aeg kurke sisse tehtud. Meie vanaemad ja emad on neid marineerinud ja soolanud, hapendanud ja salatiks teinud. See ajendaski Lia Virkust ja Pille Endenit seda raamatut kokku panema - et kurgihooajal oleks kõik retseptid ühest kohast  võtta. 

Uudised
Vasta ja võida!

Kui sinu peres on koolilapsi, ootame sind vastama küsitlusele koolitoidu kohta. Kas koolitoit vastab sinu ootustele ja on piisavalt kvaliteetne? Kui sinu peres on mitu last, vali välja neist üks, kelle kohta küsimustiku täidad. Vastata võid aga ka iga lapse kohta eraldi. Vastamine ei võta üle veeran…

Uudised
Mine loengule "Kokkamine armastuses ja sõjas"!

Kolmapäeval, 2. septembril kell 18.00 annab Mari Kooskora Tallinna Kultuurikatla 5. korruse Loftis 60-minutilise loengu “Kokkamine armastuses ja sõjas”. Loengule järgneb Péter Kerekesi dokumentaalfilm “Cooking History” (2009).

Uudised
Seenetoidud

Teate ju küll seda mõnusat tunnet, kui tulete metsast, jalad kummikutes ringikõndimisest väsinud ja meel värskest õhust rammestunud, kuid mis peamine ‒ käevangus samblalõhnaline korvitäis omakorjatud seeni! Mari-Liis Ilover ja Tuuli mathiseni uus raamat "Seenetoidud. Hõrgutisi metsa- ja poeseentest"…

Uudised
Magus maasikaaeg

Ilus ja magus, aromaatne ja mahlane ‒ suve sümbolit, maasikat võiks ülistada lõputult! Suvised maasikad on ühed maitsvamad ja lõhnavamad looduslikud kiudainete, C-vitamiini ja mineraalainete allikad. Maasikate rauasisaldusest on aga räägitud lausa legende. 

Uudised
Väike salatiraamat

Värvikirevad, tervislikud, toitvad, värsked, maitsvad, pidulikud, kiired, lihtsad … Kõik need sõnad sobivad iseloomustama salateid, mis pakuvad hulganisti varieerimisvõimalusi ‒ samadest komponentidest saab vaid hulga või kastme muutmisel täiesti uue ja huvitava roa. 

Uudised
Lia tordid kaunil Kärdik keraamikal

Kaunil vaagnal serveeritud tort võiks olla iga piduliku õhtusöögi lõppakord. 

Uudised
Roheline tervisepomm avokaado

Kui tahate, et teie juuksed ja nägu säraksid ning kõht lööks nurru, haarake poest kaasa avokaado. See kiudaine- ja vitamiinirohke tervisepomm aitavat ka noorust pikendada ja vanadust ennetada. 

Uudised
Muffinid on jälle moes

Muffinid on jälle moes ‒ neid pakutakse paljudes kohvikutes ja küpsetatakse kodudes. Autori esimese muffiniraamatu ilmumisest (kahasse Maire Suitsuga) on möödas üle 10 aasta ja seega on aeg jagada teiega oma tänaseid lemmikuid. 

Uudised
Maitsev sisu, uudne lähenemine

Kadarbikul on kõikidele tervislike eluviiside pooldajatele tore uudis teada anda.

Uudised
Eesti rahva lemmik on AS Kalevi Kirju Koera batoonike

Mõned minutid tagasi kuulutati Eesti Parima Toiduaine IX Toiduainetööstuse aastakonverentsil välja rahvale enim meeldinud toiduaine. Toidutare.ee portaalis said kõik soovijad anda oma hääle Eesti parima toiduaine poolt. Lemmikuks osutus Kirju Koera…

Uudised
Kevadtoidud

Sarjas “100 rooga” ilmunud suve-, sügis- ja talvetoitude kokaraamatute neliku lõpetab kevadtoitude raamat, kus on üle 150 ahvatleva ja värskusest pakatava retseptiidee nii rõõmsateks tähtpäevadeks kui ka igapäevasteks söömaaegadeks. 

Uudised
Tervise hoidmise toidud 3. Laktoosita. Kaseiinita. Gluteenita

Üle 80 retsepti sisaldav uus põhjalik kokaraamat on mõeldud kõigile, kes peavad loobuma igapäevases toidus lehmapiima ja gluteeni sisaldavatest toiduainetest.

Toidutare mängud
Osale Grüne Fee retseptivõistlusel!

MÄNG ON LÕPPENUD! UUS MÄNG ALGAB 8. VEEBRUARIL!

Uudised
Restoran Bordoo kutsub õhtusöögile!

Kutsume teid 24.aprillil algusega kell 19:00 luksuslikule 7-käigulisele gourmet' õhtusöögile sobivate veinidega.

Uudised
Maccheroni! Sööjad ootavad pastat

Maccheroni! Macaroni! Spaghetti! Itaalia kirg ja tunnetus selle parimal moel ja läbi katsetatud ülima süstemaatilise põhjalikkusega. 

Uudised
Eksootilised viljad põhjamaa köögis

Selles raamatus pajatan ma kahekümne neljast eksootilisest viljast, osa neist on lugejale kindlasti hästi tuntud ( ananass, apelsin, mango, melon – kui nimetada esimesed pähe tulevad), aga usun, et ehk nii mõnegagi saate siin kohtuda esimest korda (mangostan, feihoa, ogamelon, draakonivili, tamarill…

Uudised
Nutika perenaise kokaraamat 2

“Nutika perenaise kokaraamat 2” on järg krooniajal välja antud raamatule, mis pakub soodsaid roogi säästlikuks majandamiseks. 

Uudised
Kama. Eesti rahvustoit

Rõõm on tõdeda, et kama on taas au sisse tõusnud ning leiab üha suuremat kasutust nii koduköögis kui ka pidulikel vastuvõttudel. Rikkalikult kiudaineid, taimseid valke, süsivesikuid ja B-vitamiini sisalduvat kamajahu saab kasutada väga erinevates roogades ‒ nii soolastes kui magusates.

Uudised
Oliiviõli - rohekuldne väärtuslik nektar

Kas teadsite, et extra virgin oliiviõli on üks kõige kasulikumatest õlidest, mida poeriiulilt leiab? Kas olete kuulnud, et kvaliteetne õli sobib peale salati ideaalselt ka kuumutamiseks ja praadimiseks?

Uudised
On alanud Oma Maitse kokakooli uus hooaeg!

Võta sõber kampa ja täiendage üheskoos oma oskusi-teadmisi! Koolitused toimuvad Oma Maitse köögis aadressil Tallinn, Niine 11, II korrusel  algusega kell 18.

Uudised
Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist

Mandriinimestele on teada-tuntud Kihnu leib ja sai, lihapirukad ja räimerullid. Kuid saareköökides tehakse palju teisigi roogi, mis keele alla viivad! 

Uudised
Paleo. Patuvabad koogid ja magustoidud

Maitsvad, erilised, lihtsad ja mis kõige tähtsam – täiesti patuvabad retseptid! 

Uudised
Juustukuningad tähistavad sünnipäeva!

Eesti armastatuim juustupoodide kett Juustukuningad avaldas raamatu „Juustukuningate kokaraamat. Lugu, sõbrad, retseptid“. Raamatu ilmumine tähistab ka 1000 päeva möödumist esimese juustupoe avamisest. 

Uudised
Organisatsioonid ja taimetoidukokad kutsuvad üles veetma lihavabasid jõule

Juba teist aastat järjest kutsuvad neli organisatsiooni, taimetoidukokad ja blogijad Eesti inimesi üles katsetama jõululaual traditsiooniliste liharoogade asemel taimseid toite. Kogu detsembri vältel postitatakse huvitavaid retsepte, nõuandeid ja nip…

Uudised
Parim koduleiva küpsetaja on selgunud!

Leiburi korraldatud konkursi „Leiburi Leivategu 2014“ võitis kodukokk Eve-Kati Mägi Elvast seemneleivaga “Kõhu pai”. Võiduleiva võtab Leibur 2015. aasta alguses tootmisesse ning seda saab maitsta kogu Eesti. 

Uudised
Eesti parima koduleiva konkursile laekus retsepte ka Moskvast

27. novembril toimub Eesti vanima leivaküpsetaja Leiburi poolt välja kuulutatud konkursi „Leiburi Leivategu 2014“ finaal, kus selgub tänavune Eesti parim kodune seemneleib ja selle küpsetaja. Kümne finalisti hulka pääses teiste seas ka leivaküpsetaja…

Uudised
Hea kingitus alustajale: Toidutare.ee hitid

Äsja sai valmis raamat Toidutare.ee veebilehe hittidest, mis kogub kokku veebilehe retseptiparemiku.

Uudised
Proovi uusi mahlajooke

Põltsamaa tõi turule uued mahlajoogid, mis sisaldavad A-, C-, D-, ja E-vitamiine ning ženšenni. Lisaks saab maitsta ka vähese alkoholisisaldusega uut glöggi.

Uudised
Verivorstid, seekord ahjuõunetga

Rakvere tõi poelettidele uued jõulumaitsed. Kodumaine lihatootja Rakvere laiendas jõulutoodete sortimenti ning tõi turule ahjuõuntega verivorstid, sealiharullid verivorsti ja pohladega, sealiha sinepises tarrendis ning loorberitega seaprae kamaraga.

Uudised
Jõululeivad said valmis

Sel aastal küpsetab Leibur taas uusi ja põnevaid jõulumaitseid. 

Uudised
Väike trühvliraamat

Trühvlitegu on tore ettevõtmine, mille tegemist saab nautida üksi või mitmekesi koos. Põhjust trühvliteoks leidub alati. Aastaringi on nii palju toredaid tähtpäevi, mida võib ilmestada ühe korraliku  trühvliteoga. 

Uudised
Tšilli. Päike või saatan?

Tšillit kas armastad või pelgad. Sõpradega tšillirooga süües on alati märgata, kuidas inimesed muutuvad tasahilju lõbusamaks ja koosolemine kulmineerub üleüldise heaolutundega. Mida veel ühelt viljalt tahta, kui see lisab vunki toitudele, tugevdab immuunsüsteemi, sisaldab ohtralt antioksüdante, para…

Uudised
Lõhe ja forell

Lõhe ja forelli menu meie köögis on viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud. Kui varem oli punane kala laual vaid eriti suurel pidupäeval, siis nüüd on lõhe ja forell kõige ostetumad kalad Eestis. 

Uudised
Tähtpäevad taimetoiduga

"Tähtpäevad taimetoiduga" on Vegan Restoran V peakoka ja perenaise uus vegan-kokaraamat, mille seitsmes peatükis leidub 100% taimetoiduretsepte enam levinud tähtpäevade tähistamiseks. Raamat pakub üle kuuekümne retsepti, tutvustades nii taimset jõululauda kui ka pikniku- ja sünnipäevatoitusid. Näite…

Uudised
Värvid toidus

Me sööme silmadega. Värvid taldrikul ergutavad maitsemeeli, turgutavad söögiisu ja pakuvad silmale suurt naudingut. Ühtses toonis puhtad toorained moodustavad taldrikul ahvatleva terviku, tekitavad elevust ning mõjuvad kutsuvalt ja isuäratavalt.

Uudised
Ootamatute külaliste tulekus saab ette valmistuda

Kindlasti on meil kõigil juhtunud, et mõni sõbranna helistab üllatuslikult ja teatab, et tunni aja pärast tuleb ta külla. Heale sõbrannale ei taha ära ka öelda. Mis seal ikka, tuleb tegutsema hakata.

Uudised
Leiburi Leivategu 2014 on alanud!

Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur kuulutas välja konkursi parima kodus küpsetatud seemneleiva leidmiseks. Auhinnaks 1500 eurot. 

Uudised
Gyoza - mis see on?

Olenemata sellest, mis on pandud tainasse, olgu siis see siis liha või juurviljad, on see roog, mille üle tunnevad uhkust paljude erinevate riikide köögid. Itaalias on roa nimeks - ravioli, Venemaal - pelmeni, Poolas – pierogi, Jaapanis – gyoza, Hiinas – jiaozi ja mujal Aasias – manti. 

Uudised
Uus raamat: Tordilõik

Torditegemise raamatud on alati erilised. Äsjailmnud "Tordilõik" on läbilõige kodutordimeistrite elu kreemirohkest sisust, biskviitkollaselt päikselistest päevadest ning hapusid ja magusaid marju täis unenägudest.

Uudised
Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki

Raamat “Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki ” pakub üle saja retsepti Eesti armastatud koolikokkadelt. 

Uudised
Maitse uusi 2GO jogurtishotte ja pudelikeefiri

Valio esimesed Eestis toodetud uued Valio Gefilus 2GO jogurtishotid ja pudelikeefirid on valmis. Esimesed on saadaval 100-grammistes taassuletava korgiga pudelites kolme erinevat - kiivi-, banaani-maasika ja ploomimaitselistena. Tegu on esimeste Eestis toodetud jogurtishottidega. Gefilus Kefir sarja…

Uudised
Nostalgia on tagasi

Nostalgiline lehmakomm, pehme karamell ja kodune iiris. Kui mõni neist karamellilistest äratab laisklevad maitsemeeled, siis nüüd on lettidel veel midagi, mis leevendab maiustajate salamaitsmisisu ning muudab elu mõnusamaks.

Uudised
Millest on valmistatud hakkliha?

Hakkliha kohta tiirleb rahvasuus mitmeid müüte. Ja teisalt, hakklihasid on tõepoolest väga erinevas valikus ja kvaliteedis. Vahet tuleb teha hakklihal ja hakklihasegul (maitsestatud hakkliha), uurida selle rasva- ja kollageenisisaldust jpm. Ostjana ootame hakklihalt head maitset, värksust ning kohev…

Uudised
Alusta päeva smuutiga

Põltsamaa Felix laiendas funktsionaalsete smuutide sarja Pai Pluss, lisades tootevalikusse uue jõhvika-õuna hommikusmuuti kiudainete ja B-rühma vitamiinidega.

Uudised
Kõrvitsatoidud salatitest magusani

UUS RAAMAT KÕRVITSAST! Maheda maitse ja parajalt mahlase konsistentsiga kõrvits on ideaalne koostisosa nii salatites, suppides kui vormiroogades, hoidistest rääkimata. 

Uudised
Sööme rohkem juustu!

Valio Forte tootesari sai olulist täiendust, kui müügile jõuavad taassuletavas pakendis Forte Classico juustusnäkid, juustulaastud ja riivjuust. Samuti lisandub tükijuustu valikusse 16 kuud küpsenud Forte Superiore. 

Uudised
Head vorsti leivale!

Septembris tõi Rannarootsi Lihatööstus poelettidele uue kunstlikest e-ainetest vaba Doktori lihatoodete sarja.