Uudised
Juustukuningad tähistavad sünnipäeva!

Eesti armastatuim juustupoodide kett Juustukuningad avaldas raamatu „Juustukuningate kokaraamat. Lugu, sõbrad, retseptid“. Raamatu ilmumine tähistab ka 1000 päeva möödumist esimese juustupoe avamisest. 

Uudised
Organisatsioonid ja taimetoidukokad kutsuvad üles veetma lihavabasid jõule

Juba teist aastat järjest kutsuvad neli organisatsiooni, taimetoidukokad ja blogijad Eesti inimesi üles katsetama jõululaual traditsiooniliste liharoogade asemel taimseid toite. Kogu detsembri vältel postitatakse huvitavaid retsepte, nõuandeid ja nip…

Uudised
Parim koduleiva küpsetaja on selgunud!

Leiburi korraldatud konkursi „Leiburi Leivategu 2014“ võitis kodukokk Eve-Kati Mägi Elvast seemneleivaga “Kõhu pai”. Võiduleiva võtab Leibur 2015. aasta alguses tootmisesse ning seda saab maitsta kogu Eesti. 

Uudised
Eesti parima koduleiva konkursile laekus retsepte ka Moskvast

27. novembril toimub Eesti vanima leivaküpsetaja Leiburi poolt välja kuulutatud konkursi „Leiburi Leivategu 2014“ finaal, kus selgub tänavune Eesti parim kodune seemneleib ja selle küpsetaja. Kümne finalisti hulka pääses teiste seas ka leivaküpsetaja…

Uudised
Hea kingitus alustajale: Toidutare.ee hitid

Äsja sai valmis raamat Toidutare.ee veebilehe hittidest, mis kogub kokku veebilehe retseptiparemiku.

Uudised
Proovi uusi mahlajooke

Põltsamaa tõi turule uued mahlajoogid, mis sisaldavad A-, C-, D-, ja E-vitamiine ning ženšenni. Lisaks saab maitsta ka vähese alkoholisisaldusega uut glöggi.

Uudised
Verivorstid, seekord ahjuõunetga

Rakvere tõi poelettidele uued jõulumaitsed. Kodumaine lihatootja Rakvere laiendas jõulutoodete sortimenti ning tõi turule ahjuõuntega verivorstid, sealiharullid verivorsti ja pohladega, sealiha sinepises tarrendis ning loorberitega seaprae kamaraga.

Uudised
Jõululeivad said valmis

Sel aastal küpsetab Leibur taas uusi ja põnevaid jõulumaitseid. 

Uudised
Väike trühvliraamat

Trühvlitegu on tore ettevõtmine, mille tegemist saab nautida üksi või mitmekesi koos. Põhjust trühvliteoks leidub alati. Aastaringi on nii palju toredaid tähtpäevi, mida võib ilmestada ühe korraliku  trühvliteoga. 

Uudised
Tšilli. Päike või saatan?

Tšillit kas armastad või pelgad. Sõpradega tšillirooga süües on alati märgata, kuidas inimesed muutuvad tasahilju lõbusamaks ja koosolemine kulmineerub üleüldise heaolutundega. Mida veel ühelt viljalt tahta, kui see lisab vunki toitudele, tugevdab immuunsüsteemi, sisaldab ohtralt antioksüdante, para…

Uudised
Lõhe ja forell

Lõhe ja forelli menu meie köögis on viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud. Kui varem oli punane kala laual vaid eriti suurel pidupäeval, siis nüüd on lõhe ja forell kõige ostetumad kalad Eestis. 

Uudised
Tähtpäevad taimetoiduga

"Tähtpäevad taimetoiduga" on Vegan Restoran V peakoka ja perenaise uus vegan-kokaraamat, mille seitsmes peatükis leidub 100% taimetoiduretsepte enam levinud tähtpäevade tähistamiseks. Raamat pakub üle kuuekümne retsepti, tutvustades nii taimset jõululauda kui ka pikniku- ja sünnipäevatoitusid. Näite…

Uudised
Värvid toidus

Me sööme silmadega. Värvid taldrikul ergutavad maitsemeeli, turgutavad söögiisu ja pakuvad silmale suurt naudingut. Ühtses toonis puhtad toorained moodustavad taldrikul ahvatleva terviku, tekitavad elevust ning mõjuvad kutsuvalt ja isuäratavalt.

Uudised
Ootamatute külaliste tulekus saab ette valmistuda

Kindlasti on meil kõigil juhtunud, et mõni sõbranna helistab üllatuslikult ja teatab, et tunni aja pärast tuleb ta külla. Heale sõbrannale ei taha ära ka öelda. Mis seal ikka, tuleb tegutsema hakata.

Uudised
Leiburi Leivategu 2014 on alanud!

Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur kuulutas välja konkursi parima kodus küpsetatud seemneleiva leidmiseks. Auhinnaks 1500 eurot. 

Uudised
Gyoza - mis see on?

Olenemata sellest, mis on pandud tainasse, olgu siis see siis liha või juurviljad, on see roog, mille üle tunnevad uhkust paljude erinevate riikide köögid. Itaalias on roa nimeks - ravioli, Venemaal - pelmeni, Poolas – pierogi, Jaapanis – gyoza, Hiinas – jiaozi ja mujal Aasias – manti. 

Uudised
Uus raamat: Tordilõik

Torditegemise raamatud on alati erilised. Äsjailmnud "Tordilõik" on läbilõige kodutordimeistrite elu kreemirohkest sisust, biskviitkollaselt päikselistest päevadest ning hapusid ja magusaid marju täis unenägudest.

Uudised
Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki

Raamat “Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki ” pakub üle saja retsepti Eesti armastatud koolikokkadelt. 

Uudised
Maitse uusi 2GO jogurtishotte ja pudelikeefiri

Valio esimesed Eestis toodetud uued Valio Gefilus 2GO jogurtishotid ja pudelikeefirid on valmis. Esimesed on saadaval 100-grammistes taassuletava korgiga pudelites kolme erinevat - kiivi-, banaani-maasika ja ploomimaitselistena. Tegu on esimeste Eestis toodetud jogurtishottidega. Gefilus Kefir sarja…

Uudised
Nostalgia on tagasi

Nostalgiline lehmakomm, pehme karamell ja kodune iiris. Kui mõni neist karamellilistest äratab laisklevad maitsemeeled, siis nüüd on lettidel veel midagi, mis leevendab maiustajate salamaitsmisisu ning muudab elu mõnusamaks.

Uudised
Millest on valmistatud hakkliha?

Hakkliha kohta tiirleb rahvasuus mitmeid müüte. Ja teisalt, hakklihasid on tõepoolest väga erinevas valikus ja kvaliteedis. Vahet tuleb teha hakklihal ja hakklihasegul (maitsestatud hakkliha), uurida selle rasva- ja kollageenisisaldust jpm. Ostjana ootame hakklihalt head maitset, värksust ning kohev…

Uudised
Alusta päeva smuutiga

Põltsamaa Felix laiendas funktsionaalsete smuutide sarja Pai Pluss, lisades tootevalikusse uue jõhvika-õuna hommikusmuuti kiudainete ja B-rühma vitamiinidega.

Uudised
Kõrvitsatoidud salatitest magusani

UUS RAAMAT KÕRVITSAST! Maheda maitse ja parajalt mahlase konsistentsiga kõrvits on ideaalne koostisosa nii salatites, suppides kui vormiroogades, hoidistest rääkimata. 

Uudised
Sööme rohkem juustu!

Valio Forte tootesari sai olulist täiendust, kui müügile jõuavad taassuletavas pakendis Forte Classico juustusnäkid, juustulaastud ja riivjuust. Samuti lisandub tükijuustu valikusse 16 kuud küpsenud Forte Superiore. 

Uudised
Head vorsti leivale!

Septembris tõi Rannarootsi Lihatööstus poelettidele uue kunstlikest e-ainetest vaba Doktori lihatoodete sarja.

Uudised
Sahver. Hoidised

Hetkel asub köögitegevuste keskpunktis hoidiste tegemine. Treppoja Sahvri perenaine Age Viimsalu annab oma uues raamatus "Sahver. Hoidised. Külmutamine, kuivatamine, pastöriseerimine..." otsa kätte.

Uudised
Tallinnas toimub kolmas Vahuveini õhtu

Vahuveini õhtu korraldajad: „Tahame tõsta veinitarbimise kultuuri kõrgemale tasemele!“

Uudised
Uuring: puu- ja köögivilju tarbitakse kõikjal maailmas normist vähem

USA toitumisalase teaduskeskuse Nutrilite Terviseinstituudi (NHI) poolt läbi viidud uuringu kohaselt ei tarbi enamus maailma elanikkonnast minimaalset Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) poolt soovitavat puu- ja köögiviljade kogust päevas.

Uudised
Uksed avas restoran Kondrad

Hotell Palace avas uue restorani Konrad.

Uudised
Hotellis The Three Sisters esinevad kolm kokka!

18. septembril toimub luksusrestoranide ja -hotellide assotsiatsiooni Relais & Châteaux, kuhu kuulub ka The Three Sisters, 60-aastase sünnipäeva puhul restoranis Bordoo unikaalne õhtusöök teistest assotsiatsiooni kuuluvatest tuntud restoranidest kutsutud peakokkade eestvedamisel.

Uudised
Riesling - miks see vein siis ometi nii populaarne on?

Kuulus veiniajakirjanik ja kirjanik Tomas Stevenson on öelnud: "Ühegi teise veinisordi lonksus pole sellist maitseintensiivsust ja krõbedat happesust nagu Rieslingil". 

Uudised
Õunatoidud salatitest magusani

Eesti on õunamaa, õunaaiad on olnud ajast aega meie talude uhkuseks. Kõige kasulikumad on vaieldamatult värsked õunad, kuid kodumaised viljad oma tasakaalustatud magusa ja hapu kooslusega on ka parimad ükskõik millise roa või hoidise valmistamiseks. 

Uudised
Kanalasse koolitusele!

11. augustil toimub kohvikus Kanala Jaapani eluolu ja rahvuslikke kombeid tutvustav koolitus, mille käigus sushikokk Dagi Hamaya valmistab Jaapani toite. Dagi Hamaya on tegutsenud Eestis aastast 2004 ja on teadaolevalt vanim Jaapani päritolu sushikokk siinmail.

Uudised
UUS RAAMAT: Külmad soolased ja magusad suvesupid

Lühike põhjamaa suvi toob elu õue ja kui vähegi võimalik, püütakse toitki sealsamas valmis saada. 

Uudised
UUS RAAMAT: Sõstratoidud salatitest magusani

Sõstrapõõsaid kasvab pea igas Eestimaa aias. Kui marjad valmivad, napib aga paljudel ideid, mida selle suure marjakogusega peale hakata. 

Uudised
Värsked eksootilised suveannid on kohal

Arbuusi ei ole kunagi liiga palju, melon või virsikud liialt magusad või grillpaprikat ülemäära suur liuatäis. Värskeid ande on praegu küllaga. 

Uudised
Electrolux toob sous-vide meetodi esmakordselt kodukasutajani

Electrolux teeb suve mugavaks. Uus CombiSteam SousVide nutiahi toob esmakordselt kodukööki tippkokkade peidetud saladuse — vaakumküpsetamisel baseeruva läbimurdelise sous-vide toiduvalmistamise tehnoloogia, mis on seni olnud kasutusel vaid profikööki…

Uudised
Kirjust Koerast sai komm

Kes ei teaks Kirjut Koera või kommivabrikut Kalev?  

Uudised
Mine uudistama R-Kioski uut menüüd

R-Kioskitest on saanud õdusad väikepoed, mis ajalehtede, lotopiletite ja muu pudi-padi kõrval ka head näksimist pakuvad. Suve hakul uuendati tublisti oma tänavatoidu valikut, keskendudes eestimaisele toorainele ja kvaliteetsele kohvile. 

Uudised
Kahvliahvidel on elu keset metsa

Juba kolmandat aastat aset leidev Kahvliahvi kokakool seab seekord oma suure laua üles Kahvliahvi Metsakohviku nimelise sündmuse raames keset hõrku linnulaulu ja ehk isegi hundiulgu – Soomaal, Karuskose metsavahi metsamaja hoovis.

Uudised
Piknikule!

Piknikke armastavad ühtviisi nii täiskasvanud kui lapsed. Nii et paki toidud korvi, haara kaasa piknikutekk, sõida loodusesse ja meeldejääv puhkusepäev on garanteeritud! 

Uudised
Alma jogurtite seeriasse lisandus suviselt troopiline mango-apelsini light jogurt!

Alma jogurtite seeriasse lisandus suviselt troopiline mango-apelsinimaitseline kerge jogurt.

Uudised
Jäätised ja sorbetid. Masinaga ja ilma

Jäätiseraamat toob sinuni jäised maiused nii jäätisemasinaga valmistatult kui ilma. 

Uudised
Valiti välja parim Itaalia punane vein

Möödunud nädalavahetusel Haapsalus toimunud Itaalia Veinipeo raames valis ligi nelisada hindajat parimaks Itaalia punaseks veiniks Altia Eesti turustatud kvaliteetveini Masi Campofiorin.

Uudised
Smuutid ja mahlakokteilid

Smuutid ei nõua aega ega vaeva. Need on head vahepalad ja kuuma ilmaga mõnusad ergutajad.

Uudised
Sõpradega köögis

Peakokki, kes oma valdkonna kohta ehedat innustust, läbimõeldud hoiakuid ja kogetud tarkust ka kodukokkajatele jagavad, ei ole palju. Gordon Ramsay on üks neist, kelle retseptidest on väga lihtne sõltuvusse jääda.

Uudised
Restoran Tigu avas hommikukohviku

Tallinna vanalinnas tegutsev restoran Tigu avas hommikukohviku, mis hakkab tegutsema teisipäevast laupäevani kella 8st 12ni. Pakutakse erinevaid saiu ja pirukaid ning erinevaid kuumi ja külmi jooke.

Uudised
Piimapäev on ukse ees!

Iga aastal toimub juuni esimesel laupäeval piimandusmuuseumis Piimapäev. Sel aastal siis 7. juunil.

Uudised
Tere kõigile, keda huvitab tervis

Kuidas saada maha liigsed kilod?

Uudised
Kamaaeg on jälle käes

Niipea kui suvi käes, jõuab lihtne ja hea kama lauale palju sagedamini kui talvisel ajal.