Uudised
Uus raamat: Tordilõik

Torditegemise raamatud on alati erilised. Äsjailmnud "Tordilõik" on läbilõige kodutordimeistrite elu kreemirohkest sisust, biskviitkollaselt päikselistest päevadest ning hapusid ja magusaid marju täis unenägudest.

Uudised
Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki

Raamat “Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki ” pakub üle saja retsepti Eesti armastatud koolikokkadelt. 

Uudised
Maitse uusi 2GO jogurtishotte ja pudelikeefiri

Valio esimesed Eestis toodetud uued Valio Gefilus 2GO jogurtishotid ja pudelikeefirid on valmis. Esimesed on saadaval 100-grammistes taassuletava korgiga pudelites kolme erinevat - kiivi-, banaani-maasika ja ploomimaitselistena. Tegu on esimeste Eestis toodetud jogurtishottidega. Gefilus Kefir sarja…

Uudised
Nostalgia on tagasi

Nostalgiline lehmakomm, pehme karamell ja kodune iiris. Kui mõni neist karamellilistest äratab laisklevad maitsemeeled, siis nüüd on lettidel veel midagi, mis leevendab maiustajate salamaitsmisisu ning muudab elu mõnusamaks.

Uudised
Millest on valmistatud hakkliha?

Hakkliha kohta tiirleb rahvasuus mitmeid müüte. Ja teisalt, hakklihasid on tõepoolest väga erinevas valikus ja kvaliteedis. Vahet tuleb teha hakklihal ja hakklihasegul (maitsestatud hakkliha), uurida selle rasva- ja kollageenisisaldust jpm. Ostjana ootame hakklihalt head maitset, värksust ning kohev…

Uudised
Alusta päeva smuutiga

Põltsamaa Felix laiendas funktsionaalsete smuutide sarja Pai Pluss, lisades tootevalikusse uue jõhvika-õuna hommikusmuuti kiudainete ja B-rühma vitamiinidega.

Uudised
Kõrvitsatoidud salatitest magusani

UUS RAAMAT KÕRVITSAST! Maheda maitse ja parajalt mahlase konsistentsiga kõrvits on ideaalne koostisosa nii salatites, suppides kui vormiroogades, hoidistest rääkimata. 

Uudised
Sööme rohkem juustu!

Valio Forte tootesari sai olulist täiendust, kui müügile jõuavad taassuletavas pakendis Forte Classico juustusnäkid, juustulaastud ja riivjuust. Samuti lisandub tükijuustu valikusse 16 kuud küpsenud Forte Superiore. 

Uudised
Head vorsti leivale!

Septembris tõi Rannarootsi Lihatööstus poelettidele uue kunstlikest e-ainetest vaba Doktori lihatoodete sarja.

Uudised
Sahver. Hoidised

Hetkel asub köögitegevuste keskpunktis hoidiste tegemine. Treppoja Sahvri perenaine Age Viimsalu annab oma uues raamatus "Sahver. Hoidised. Külmutamine, kuivatamine, pastöriseerimine..." otsa kätte.

Uudised
Tallinnas toimub kolmas Vahuveini õhtu

Vahuveini õhtu korraldajad: „Tahame tõsta veinitarbimise kultuuri kõrgemale tasemele!“

Uudised
Uuring: puu- ja köögivilju tarbitakse kõikjal maailmas normist vähem

USA toitumisalase teaduskeskuse Nutrilite Terviseinstituudi (NHI) poolt läbi viidud uuringu kohaselt ei tarbi enamus maailma elanikkonnast minimaalset Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) poolt soovitavat puu- ja köögiviljade kogust päevas.

Uudised
Uksed avas restoran Kondrad

Hotell Palace avas uue restorani Konrad.

Uudised
Hotellis The Three Sisters esinevad kolm kokka!

18. septembril toimub luksusrestoranide ja -hotellide assotsiatsiooni Relais & Châteaux, kuhu kuulub ka The Three Sisters, 60-aastase sünnipäeva puhul restoranis Bordoo unikaalne õhtusöök teistest assotsiatsiooni kuuluvatest tuntud restoranidest kutsutud peakokkade eestvedamisel.

Uudised
Riesling - miks see vein siis ometi nii populaarne on?

Kuulus veiniajakirjanik ja kirjanik Tomas Stevenson on öelnud: "Ühegi teise veinisordi lonksus pole sellist maitseintensiivsust ja krõbedat happesust nagu Rieslingil". 

Uudised
Õunatoidud salatitest magusani

Eesti on õunamaa, õunaaiad on olnud ajast aega meie talude uhkuseks. Kõige kasulikumad on vaieldamatult värsked õunad, kuid kodumaised viljad oma tasakaalustatud magusa ja hapu kooslusega on ka parimad ükskõik millise roa või hoidise valmistamiseks. 

Uudised
Kanalasse koolitusele!

11. augustil toimub kohvikus Kanala Jaapani eluolu ja rahvuslikke kombeid tutvustav koolitus, mille käigus sushikokk Dagi Hamaya valmistab Jaapani toite. Dagi Hamaya on tegutsenud Eestis aastast 2004 ja on teadaolevalt vanim Jaapani päritolu sushikokk siinmail.

Uudised
UUS RAAMAT: Külmad soolased ja magusad suvesupid

Lühike põhjamaa suvi toob elu õue ja kui vähegi võimalik, püütakse toitki sealsamas valmis saada. 

Uudised
UUS RAAMAT: Sõstratoidud salatitest magusani

Sõstrapõõsaid kasvab pea igas Eestimaa aias. Kui marjad valmivad, napib aga paljudel ideid, mida selle suure marjakogusega peale hakata. 

Uudised
Värsked eksootilised suveannid on kohal

Arbuusi ei ole kunagi liiga palju, melon või virsikud liialt magusad või grillpaprikat ülemäära suur liuatäis. Värskeid ande on praegu küllaga. 

Uudised
Electrolux toob sous-vide meetodi esmakordselt kodukasutajani

Electrolux teeb suve mugavaks. Uus CombiSteam SousVide nutiahi toob esmakordselt kodukööki tippkokkade peidetud saladuse — vaakumküpsetamisel baseeruva läbimurdelise sous-vide toiduvalmistamise tehnoloogia, mis on seni olnud kasutusel vaid profikööki…

Uudised
Kirjust Koerast sai komm

Kes ei teaks Kirjut Koera või kommivabrikut Kalev?  

Uudised
Mine uudistama R-Kioski uut menüüd

R-Kioskitest on saanud õdusad väikepoed, mis ajalehtede, lotopiletite ja muu pudi-padi kõrval ka head näksimist pakuvad. Suve hakul uuendati tublisti oma tänavatoidu valikut, keskendudes eestimaisele toorainele ja kvaliteetsele kohvile. 

Uudised
Kahvliahvidel on elu keset metsa

Juba kolmandat aastat aset leidev Kahvliahvi kokakool seab seekord oma suure laua üles Kahvliahvi Metsakohviku nimelise sündmuse raames keset hõrku linnulaulu ja ehk isegi hundiulgu – Soomaal, Karuskose metsavahi metsamaja hoovis.

Uudised
Piknikule!

Piknikke armastavad ühtviisi nii täiskasvanud kui lapsed. Nii et paki toidud korvi, haara kaasa piknikutekk, sõida loodusesse ja meeldejääv puhkusepäev on garanteeritud! 

Uudised
Alma jogurtite seeriasse lisandus suviselt troopiline mango-apelsini light jogurt!

Alma jogurtite seeriasse lisandus suviselt troopiline mango-apelsinimaitseline kerge jogurt.

Uudised
Jäätised ja sorbetid. Masinaga ja ilma

Jäätiseraamat toob sinuni jäised maiused nii jäätisemasinaga valmistatult kui ilma. 

Uudised
Valiti välja parim Itaalia punane vein

Möödunud nädalavahetusel Haapsalus toimunud Itaalia Veinipeo raames valis ligi nelisada hindajat parimaks Itaalia punaseks veiniks Altia Eesti turustatud kvaliteetveini Masi Campofiorin.

Uudised
Smuutid ja mahlakokteilid

Smuutid ei nõua aega ega vaeva. Need on head vahepalad ja kuuma ilmaga mõnusad ergutajad.

Uudised
Sõpradega köögis

Peakokki, kes oma valdkonna kohta ehedat innustust, läbimõeldud hoiakuid ja kogetud tarkust ka kodukokkajatele jagavad, ei ole palju. Gordon Ramsay on üks neist, kelle retseptidest on väga lihtne sõltuvusse jääda.

Uudised
Restoran Tigu avas hommikukohviku

Tallinna vanalinnas tegutsev restoran Tigu avas hommikukohviku, mis hakkab tegutsema teisipäevast laupäevani kella 8st 12ni. Pakutakse erinevaid saiu ja pirukaid ning erinevaid kuumi ja külmi jooke.

Uudised
Piimapäev on ukse ees!

Iga aastal toimub juuni esimesel laupäeval piimandusmuuseumis Piimapäev. Sel aastal siis 7. juunil.

Uudised
Tere kõigile, keda huvitab tervis

Kuidas saada maha liigsed kilod?

Uudised
Kamaaeg on jälle käes

Niipea kui suvi käes, jõuab lihtne ja hea kama lauale palju sagedamini kui talvisel ajal.

Uudised
Rahvaste leivad sarjast Etnia

Leibur on valmis meisterdanud uue sarja nimega Etnia, kust leiad erinavaid tüüpleibu igast ilmakaarest.

Uudised
Saa sõbraks Semuga

Tähelepanu, astelpaju skeptikud! Semu on eestimaine astelpajunektar, milles rohkelt C-vitamiini ja seepärast aitab tõrjuda väsimust, stressi ja on jahutatult mõnusaks kosutuseks. 

Uudised
Toitvad supid

Populaarses tõlkesarjas Maitsev ja tervislik on ilmunud uus retseptikogumik "Toitvad supid".

Uudised
Selgusid filmi "Vene köök Pariisis" piletite võitjad!

Alates 16. maist linastub Tallinnas kinos Artis ja Tartus kinos Cinamon Venemaa teleseriaalist „Köök“ sündinud täispikk mängufilm „Vene köök Pariisis“. 

Uudised
Maitse uusi grilltooteid

Rakvere selle suve grilltoodete marinaadidele loovad maitseid naturaalsed koostisosad nagu Kreeka jogurt, metsmustikad, puravikud, ploomipüree, värske mugulsibul ja erinevad köögiviljad ning rohelised ürdid. 

Uudised
Kas sulle meeldib fotol olev serviis?

Suvi on uksele koputamas ja nutika kokkaja lemmikpood Apelsin on välja andnud kataloogi suviste eripakkumistega. Lisaks saad osa võtta serviisi väljaloosimise mängust!

Uudised
Limonaadi asemel

Pudelivee ja karastusjookide turul annab tooni tarbijate kasvav eelistus vitamiinidega rikastatud maitsestatud vee suunas, näitab Saku Õlletehase analüüs.

Uudised
Väike küpisekoogiraamat

Kõik koogisõbrad ja lastega pered ‒ see raamat on just teile! Küpsisekoogid on olnud eestlaste lemmikud läbi aegade, neid armastavad nii suured kui väikesed.

Uudised
TÄHELEPANU! Suur kinopiletite LOOSIMINE

Kino Artis pakub taas toidu- ja vaimugurmaanidele ägedaid ekraanielamusi. Alates 16. maist linastub Tallinnas kinos Artis ja Tartus kinos Cinamon Venemaa teleseriaalist „Köök“ sündinud täispikk mängufilm „Vene köök Pariisis“. Vasta küsimusele ja võta osa kinopiletite loosimisest!

Uudised
Eestil õnnestus pääseda kokkade olümpia finaali

Eile kuulutati Stockholmis välja kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Or Euroopa eelvooru esikolmik ja finalistid. Eestit esindanud restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi tugev võistlustulemus kindlustas Eestile koha finaalis, mis toimub 2015. aasta jaanuaris Lyonis, Prantsusmaal. 

Uudised
Tule Prantsuse küpsetiste maailma!

Oma Maitse ja Café Lyon kutsuvad Sind 15. mail kell 18 Prantsuse peole. Kohviku peapagar Roman Klotsihhin ning Epp Mihkels tutvustavad croissant'i, baguette´i, quiche´i, tartalette´i ja eklääride saamislugu, küpsetamise eripärasid ja nippe. Oma Maitse poolt mainumbri Prantsuse hõrgutiste tutvustus.

Uudised
Kalamaja Kokaklubis algab suur küpsetamine

Kui sul oskusi napib või tahad koos lastega emale tõelise üllatuse valmistada, mine tee Kalamaja Kokaklubis enne läbi üks koogiproov. 

Uudised
Tatratoidud. Pilafist šokolaadikoogini

Tatart peetakse tangude kuningannaks, toortatar on 21. sajandi ravimtaim. 

Uudised
Küpsetised. Magusad ja mõnusad

Sellest raamatust leiad üle 200 retsepti lihtsatest küpsistest uhkete tortide ja suus sulavate dessertideni. Soolast on ka! Need lihtsad või keerukamad, klassikalised või moodsamad, pidulikud või argisemad küpsetised on just need, millega oma lähedasi rõõmustada. 

Uudised
Kohupiimakoogid. 30 ahvatlust

Kohupiim on toiduaine, mille üle meie, eestlased, võime rõõmuga uhked olla! Meie kaupluste kohupiimariiulid on nii laia valikuga, et erinevaid sorte kasutades võib ühe ja sama retsepti järgi valmistada hoopis uue maitsenüansiga koogi.

Uudised
Dipikas ürtidega

Farmi uuel dipikastmel on kevadisel kiirel ajal minekut.