Uudised
Tule Prantsuse küpsetiste maailma!

Oma Maitse ja Café Lyon kutsuvad Sind 15. mail kell 18 Prantsuse peole. Kohviku peapagar Roman Klotsihhin ning Epp Mihkels tutvustavad croissant'i, baguette´i, quiche´i, tartalette´i ja eklääride saamislugu, küpsetamise eripärasid ja nippe. Oma Maitse poolt mainumbri Prantsuse hõrgutiste tutvustus.

Uudised
Kalamaja Kokaklubis algab suur küpsetamine

Kui sul oskusi napib või tahad koos lastega emale tõelise üllatuse valmistada, mine tee Kalamaja Kokaklubis enne läbi üks koogiproov. 

Uudised
Tatratoidud. Pilafist šokolaadikoogini

Tatart peetakse tangude kuningannaks, toortatar on 21. sajandi ravimtaim. 

Uudised
Küpsetised. Magusad ja mõnusad

Sellest raamatust leiad üle 200 retsepti lihtsatest küpsistest uhkete tortide ja suus sulavate dessertideni. Soolast on ka! Need lihtsad või keerukamad, klassikalised või moodsamad, pidulikud või argisemad küpsetised on just need, millega oma lähedasi rõõmustada. 

Uudised
Kohupiimakoogid. 30 ahvatlust

Kohupiim on toiduaine, mille üle meie, eestlased, võime rõõmuga uhked olla! Meie kaupluste kohupiimariiulid on nii laia valikuga, et erinevaid sorte kasutades võib ühe ja sama retsepti järgi valmistada hoopis uue maitsenüansiga koogi.

Uudised
Dipikas ürtidega

Farmi uuel dipikastmel on kevadisel kiirel ajal minekut. 

Uudised
Parimatest parimad valitud

Eesti parima toiduaine tiitli pälvis Farmi Kreeka jogurtite sari. 

Uudised
Maheköögivili maitseb magusamalt

Nii eksootilised kui tavapärased köögi-ja puuviljad satuvad meie toidukorvi üha sagedamini. Vaatamata kallimale hinnale on näiteks Rimi poodides 2013. aasta ja 2012. aasta võrdluses nende ostmine suurenenud 26%! Sel nädalal on ligi veerandsada mahevilja seal müügil aga tavapärasest 25% soodsamalt.

Uudised
Laulupeo supipajad juba podisevad

XXVI laulu- ja XIX tantsupidu tõotab kujuneda aegade suurimaks. Seekord valmsitab vana hea Põltsamaa Felix peolistele rekordilise 210 000 supiportsjonit, mis on läbi aegade suurim rahvapeolaud. 

Uudised
Onu Eskimo jäätised, vahvliga ja kooresed

Jäätisetootja Balbiino esitles äsja uusi, väikeses vahvlikoonuses Onu Eskimo koorejäätiseid, mille maitsed on inspireeritud Onu Eskimona tuntud Evald Rooma retroretseptidest. Uudses formaadis on saadaval nii uus vaarika koorejäätis kui ka juba jäätisesõprade lemmikuteks kujunenud vanilli- ja banaani…

Uudised
Õhukesed singiviilud maitsevad paremini!

Rakvere singivalik on täienenud kahe eriti hõrgu singiga: õhuline sealihasink ja õhuline veiselihasink, mis muudavad võileiva rikkalikult kohevaks maitseelamuseks. Õrnalt lepasuitsuga suitsutatud taised keedusingid on saadaval mugavas viilupakis imeõhukeste viiludena. 

Uudised
Proovi uut grillribi teriyaki marinaadis

Uus grillribi on eriline, suures tükis, eelküpsetatud, vajab grillil valmimiseks vaid 8 minutit ning liha on pehme ja mahlane.

Uudised
Pühadeks loodud kohupiimakreem!

Alma värske ja puhta maitsega kohupiimakreemid on leidnud täiendust. Uus aprikoosi-kohupiimakreem on tõeline näide heast maitsest.

Uudised
Siidised kohupiimakreemid, nagu vanasti

Lähiajal tasub minna taas piimaletti uudistama. Peagi jõuavad kauplustesse uued vähese suhkrusisaldusega nelja erineva maitsega Farmi Kooresed kohupiimakreemid.

Uudised
Uudsed suvised grill-lihad pakuvad erilisi maitseid

Atria Eesti selle suve tooteid iseloomustavad märksõnad uudne, tervislik, värske ja eestimaine. Suvi toob lisaks kodumaist päritolu lihatoodetele meie toidulauale ka goji ehk taralõnga marjade ja rohelise teega maitsestatud grill-lihad. 

Uudised
Haigusi on kergem ennetada kui ravida

Kolesterool on orgnismi normaalseks talituseks hädavajalik. See tagab kehale K-vitamiini tõhusama imendumise, korras seedimise ja vastutab närvisüsteemi talituse eest. Kui kolesterooli tase on alla 5,5 mmol/l on nii enesetunne kui tervis korras.  Kui kolesterooli tase tõuseb üle selle piiri, hakkab…

Uudised
Söö end saledaks

Väike retseptiraamat on abiks kõigile, kes soovivad talvel kogunenud kilodest vabaneda teadliku menüü abil. Siit leiab erineva kalorsusega retsepte päeva kõigiks söögikordadeks. Toidud on mitmekülgsed, mõõduka kalorihulgaga ja tervislikult toitvad ning sobivad tegemiseks nii ühele sööjale kui ka ter…

Uudised
Muuda argipäev rikkamaks Gourmante köögiviljadega

Muuda oma igapäeva toit maitsvamaks gurmeeköögiviljade lisamisega. Sobivad tarbimiseks nii külmalt kui ka soojalt.

Uudised
Gourmante pestod

Pesto on kiire ja maitsev lisand erinevatele toitudele. Kõige tuntum on kindlasti pasta aga tegelikkuses on kasutusvõimalused üsna lõputud. Sobib nii salatite, suupistete kui ka suppide ja liha maitsestamiseks. Maitse avaldub kõige paremini, kui kasutada kastet soojade toitude valmistamisel.

Uudised
Proovi järele! Rama Maestro!

Võimaitseline Rama Maestro (79%) on küpsetusmargariin, mis on suurepärane kreemide ja kookide valmistamiseks. See ühendab endas maitsva või ning kvaliteetsete taimeõlide parimad omadused.

Uudised
Laadi alla uus retseptiäpp!

Toidutare sai valmis kauaoodatud retseptiäpi iOS-süsteemi telefonidele ja tahvelarvutitele. Kõik, kes äpi alla laadivad ja uudist Facebookis jagavad, võtavad osa loosimisest!

Uudised
Palsamiäädikad ja -kreemid

Palsamikreemid sobivad ideaalselt grillitud köögiviljade ja liharoogade kastmeteks või garneeringuks. Samuti on need väga maitsvad jäätisel ja magusatel kookidel.

Uudised
Kastmed

GOURMANTE SOOVITAB! Salatikastme valmistamiseks kasuta alati reeglit 3:1 ehk sega kokku 3 osa Gourmante ekstra neitsioliiviõli ja 1 osa äädikat. Omal valikul kas Gourmante veini- või palsamiäädikat. Kastme maitsestamiseks lisa omal valikult ka Gourmante pestot.

Uudised
Seja Brasileiro!

Kui kevad peaks jääma venima, saab külma ja vileda ilma eest sukelduda Brasiilia maitserütmidesse ja lasta end eksootikaga üle külvata Tallinki suurlaevade pardal. Kuni mai lõpuni katab külaliskokk Heloise Bacellar Brasiiliast seitsme suure laeva restoranide lauad oma kodumaa värvilise köögiga.   

Uudised
Eesti tegijad vallutavad Soome horeca-turgu

Kolmapäeval, 19.3. 2014 avatakse Gastro Helsinki mess, mis on suurim hotellinduse, restoranide ja toitlustuse (horeca) erialaüritus Soomes. Mess on hästi tuntud nii Põhjamaades kui ka Eestis. 

Uudised
Kas tunned viskit, pimesi?

Nädalavaheusel toimusid Haapsalu ajaloolises jaamahoones XI Eesti lahtised meistrivõistlused viskitundmises. Kaheksa meeskonna seast tuli parimaks Põltsamaa Viskiklubi.

Uudised
Parim koduleib jõudis poodi

Kas mäletate, et Jõhvist pärit haridustöötaja Eha Karus võitis eelmise aasta novembris toimunud “Leiburi Leivateo” konkursi? Eesti vanim leivatootja võttis võiduleiva tootmisesse. 

Uudised
Toortoidu A ja O

Milline on toortoitlase menüü ja elstiil? Millised on toortoitlase tervislikud valikud? 

Uudised
Reis ümber söögilaua

Mis on „tou”? Kelle soolestik on pikem – inimesel või lambal? Kuhu koguneb rasv õunakujulisel rasvumisel? Kas nuikapsas on juurvili?

Uudised
Toidusõda Tallinnas

Täna, 5. märtsil toimub teatri NO99 kohvikus kell 19.00 toitumissuundi käsitleva arutelu Toidusõda Tallinnas, kus osalejateks toortoituja Sille Poola, gluteenivaba toituja Katre Keerd, veedalik taimetoituja Virko Kask ja toitumisnõustaja Külli Holsting. Lisaks esindab gastronoome kohviku peakokk Rih…

Uudised
Väike kringliraamat

Kringel on ajast aega olnud aukohal nii sünnipäeva- kui muul peolaual. Kui poe- või kohvikukringlid enam maitsega ei üllata, võiks hoopis ise kringlit küpsetada.

Uudised
Kas limonaadi mäletad?

A. Le Coq hakkas taas tootma 60-datel aastatel populaarset karastusjooki Punane Sõstar. 

Uudised
Mida sööd hommikuti?

Vasta ja võida! Mida sööd hommikuti sina? Kas oled see, kes võtab päeva algust rahulikult ning keedab valmis värske pudru? Või meisterdad kiiruga valmis vähemalt ühe võileiva, et mitte päris tühja kõhtu kannatada? Ehk kuulud hoopis nende hulka, kes hommikul tassi kohvi või teed joovad ning siis kiir…

Uudised
Härra Tee ja proua Kohv

On raamatuid, mis saavad liiga ruttu läbi. Aino Perviku muhemõnus "Härra Tee ja proua Kohv" poeb südamesse nii suurtele kui väikestele ja räägib erilisel lihtsal moel maailma suurimatest asjadest - armastusest, hoolimisest, tähele panemisest ja andestamisest. 

Uudised
Rohkem tšillit palun!

Santa Maria toob Baltimaades turule põneva tšillivaliku. Kaks juba turul olevat tšillit said uue kuue (tšillipulber ja tšillipipar) ning lisaks tuuakse turule neli täiesti uut ja ägedat tšillit: Chipotle, Red Hot, Jalapeno ja Ancho Style.

Uudised
Pringid salatid ja magusad paprikad

Köögiviljaleti juures on talvel pilt sageli üsna kurb. Rohelise salatipuhma, rukola ja peterselli leiab küll üles, aga see on veidi vettinud ning külmast pehme. Rimi on oma valiku täiendanud veidi kallimate, ent väga kvaliteetse Rooma salati, Hiina lehtkapsa, huvitava kujuga ja väga magusa paprika…

Uudised
Kooresed piimatooted esirinnas

Kooresed pudingud maitsevad ehtsalt ja pakuvad maitsemeeltele külluslikke tundmusi.

Uudised
Kaks uut juustu

Juustuhiired, pange tähele. Jaanuarist on meie lettidele ilmunud kaks uut toodet -  Eesti juust Rammus ja suitsujuust Kaval-Ants singiga.

Uudised
"Hõbelusikas 2013“ konkursi võitjad on selgunud

Eile õhtul Tallinna Mustpeade majas toimunud Hõbelusika gastronoomiaauhindade galal võidutses Tallinna restoran Tchaikovsky, kes osutus võitjaks peamises „Parima restorani“ kategoorias ning „Parima gurmeerestorani“ ja „Parima hotellirestorani“ erikategooriates.  Parimaks kohvikuks tunnistati Werner.

Uudised
Parimad koogid on leitud!

Vasta ja võida! Milline kook, tort või üleüldse küpsetis on sinu lemmik ajast aega?

Uudised
Soome aasta parima restorani kokk valmistab kuuekäigulise õhtusöögi

Õismäel asuv Prantsuse kohvik Cafe Lyon saab üheks õhtuks uue peakoka Soome parimast restoranist 2013 Chef & Sommelier Sasu Laukkoneni. 

Uudised
Küllasta talve eksootikaga

Talvisel ajal on värsked puuviljad toidulaual vägagi oodatud, et turgutada meid vitamiinidega ning tuua igapäevasele toidulauale värskeid maitseid. Rimi puuviljavalikusse on lisandud sel talvel uued õunasordid, punane apelsin, uus greibisort 'Ugli', värske kookospähkel, mango 'Nam Dok Mai', värsked…

Uudised
Sõbrapäev hiilib lähemale

Aega ju veel on, aga roosad pakendid ja südamekujulised maiustused avavad meeli kui võluvägi. Seega rändab nii mõnigi hea maius juba praegu 14. veebruari ootama.

Uudised
Winter Gourmet Balalaikas

Meriton Hotles Group peakokk Ragmar Haabma on kokku pannud küllusliku talvemenüü. 

Uudised
Toit meie ümber

Kuni jaanuarikuu lõpuni toimub Nokia ja National Geographic Eesti heategevuslik fotoeksperiment „Toit – läbi Nokia Lumia 1020 kaamerasilma“. Mobiilsest fotoaktsioonist võtab osa viis loovisikut, kelle tehtud pilte saab vaadata ja hinnata aadressil www.nokia.ee. Enim meeldinud fotodest seatakse veebr…

Uudised
Taluperemeeste hoidised

Meeste hoidistes on stiili, kirge, maitsepeensusi ja kraade. Raamatus jagavad kaheksa majapidamise peremehed oma liha- ja kalakonservide, marinaadide, salatite, jookide ja energia-ampsude saladusi.

Uudised
Anni koogid läksid veebipoodi

Kohvikuettevõtja Anni Arro on pealinna maiasmokkade jaoks loonud e-poe, kust saab mugavalt tellida kohvik Komeedi kuulsaid torte ja kooke.

Uudised
Rasv ja kolesterool on kasulikud

Kas teate, et kolesterool ei ole tappev mürk, vaid kõigi imetajate rakutegevuse jaoks oluline aine?

Uudised
Küüslauk ja safiirid

„Küüslauk ja safiirid” on Ruth Reichli imemaitsev ja üleannetu ülevaade ajast, mille ta veetis inkognito restoranikriitikuna. Reichl teab, et selleks, et olla hea kriitik, pead olema anonüümne. Asunud nii ihaldusväärsesse ametisse nagu New York Timesi restoranikriitik, hakkab ta end maskeerima, et…

Uudised
Lihtsad ahvatlused. Retseptid, millega võita südameid

Lihtsate ahvatluste hulka kuulub nii soolaseid kui ka magusaid kooke, pirukaid ja suupisteid, mida on hea pakkuda ootamatutele külalistele või viia ise rõõmustavaks külakostiks. Raamat pakub häid ideid neile, kes soovivad valmistada midagi lihtsat…