Uudised
Haigusi on kergem ennetada kui ravida

Kolesterool on orgnismi normaalseks talituseks hädavajalik. See tagab kehale K-vitamiini tõhusama imendumise, korras seedimise ja vastutab närvisüsteemi talituse eest. Kui kolesterooli tase on alla 5,5 mmol/l on nii enesetunne kui tervis korras.  Kui kolesterooli tase tõuseb üle selle piiri, hakkab…

Uudised
Söö end saledaks

Väike retseptiraamat on abiks kõigile, kes soovivad talvel kogunenud kilodest vabaneda teadliku menüü abil. Siit leiab erineva kalorsusega retsepte päeva kõigiks söögikordadeks. Toidud on mitmekülgsed, mõõduka kalorihulgaga ja tervislikult toitvad ning sobivad tegemiseks nii ühele sööjale kui ka ter…

Uudised
Muuda argipäev rikkamaks Gourmante köögiviljadega

Muuda oma igapäeva toit maitsvamaks gurmeeköögiviljade lisamisega. Sobivad tarbimiseks nii külmalt kui ka soojalt.

Uudised
Gourmante pestod

Pesto on kiire ja maitsev lisand erinevatele toitudele. Kõige tuntum on kindlasti pasta aga tegelikkuses on kasutusvõimalused üsna lõputud. Sobib nii salatite, suupistete kui ka suppide ja liha maitsestamiseks. Maitse avaldub kõige paremini, kui kasutada kastet soojade toitude valmistamisel.

Uudised
Proovi järele! Rama Maestro!

Võimaitseline Rama Maestro (79%) on küpsetusmargariin, mis on suurepärane kreemide ja kookide valmistamiseks. See ühendab endas maitsva või ning kvaliteetsete taimeõlide parimad omadused.

Uudised
Laadi alla uus retseptiäpp!

Toidutare sai valmis kauaoodatud retseptiäpi iOS-süsteemi telefonidele ja tahvelarvutitele. Kõik, kes äpi alla laadivad ja uudist Facebookis jagavad, võtavad osa loosimisest!

Uudised
Palsamiäädikad ja -kreemid

Palsamikreemid sobivad ideaalselt grillitud köögiviljade ja liharoogade kastmeteks või garneeringuks. Samuti on need väga maitsvad jäätisel ja magusatel kookidel.

Uudised
Kastmed

GOURMANTE SOOVITAB! Salatikastme valmistamiseks kasuta alati reeglit 3:1 ehk sega kokku 3 osa Gourmante ekstra neitsioliiviõli ja 1 osa äädikat. Omal valikul kas Gourmante veini- või palsamiäädikat. Kastme maitsestamiseks lisa omal valikult ka Gourmante pestot.

Uudised
Seja Brasileiro!

Kui kevad peaks jääma venima, saab külma ja vileda ilma eest sukelduda Brasiilia maitserütmidesse ja lasta end eksootikaga üle külvata Tallinki suurlaevade pardal. Kuni mai lõpuni katab külaliskokk Heloise Bacellar Brasiiliast seitsme suure laeva restoranide lauad oma kodumaa värvilise köögiga.   

Uudised
Eesti tegijad vallutavad Soome horeca-turgu

Kolmapäeval, 19.3. 2014 avatakse Gastro Helsinki mess, mis on suurim hotellinduse, restoranide ja toitlustuse (horeca) erialaüritus Soomes. Mess on hästi tuntud nii Põhjamaades kui ka Eestis. 

Uudised
Kas tunned viskit, pimesi?

Nädalavaheusel toimusid Haapsalu ajaloolises jaamahoones XI Eesti lahtised meistrivõistlused viskitundmises. Kaheksa meeskonna seast tuli parimaks Põltsamaa Viskiklubi.

Uudised
Parim koduleib jõudis poodi

Kas mäletate, et Jõhvist pärit haridustöötaja Eha Karus võitis eelmise aasta novembris toimunud “Leiburi Leivateo” konkursi? Eesti vanim leivatootja võttis võiduleiva tootmisesse. 

Uudised
Toortoidu A ja O

Milline on toortoitlase menüü ja elstiil? Millised on toortoitlase tervislikud valikud? 

Uudised
Reis ümber söögilaua

Mis on „tou”? Kelle soolestik on pikem – inimesel või lambal? Kuhu koguneb rasv õunakujulisel rasvumisel? Kas nuikapsas on juurvili?

Uudised
Toidusõda Tallinnas

Täna, 5. märtsil toimub teatri NO99 kohvikus kell 19.00 toitumissuundi käsitleva arutelu Toidusõda Tallinnas, kus osalejateks toortoituja Sille Poola, gluteenivaba toituja Katre Keerd, veedalik taimetoituja Virko Kask ja toitumisnõustaja Külli Holsting. Lisaks esindab gastronoome kohviku peakokk Rih…

Uudised
Väike kringliraamat

Kringel on ajast aega olnud aukohal nii sünnipäeva- kui muul peolaual. Kui poe- või kohvikukringlid enam maitsega ei üllata, võiks hoopis ise kringlit küpsetada.

Uudised
Kas limonaadi mäletad?

A. Le Coq hakkas taas tootma 60-datel aastatel populaarset karastusjooki Punane Sõstar. 

Uudised
Mida sööd hommikuti?

Vasta ja võida! Mida sööd hommikuti sina? Kas oled see, kes võtab päeva algust rahulikult ning keedab valmis värske pudru? Või meisterdad kiiruga valmis vähemalt ühe võileiva, et mitte päris tühja kõhtu kannatada? Ehk kuulud hoopis nende hulka, kes hommikul tassi kohvi või teed joovad ning siis kiir…

Uudised
Härra Tee ja proua Kohv

On raamatuid, mis saavad liiga ruttu läbi. Aino Perviku muhemõnus "Härra Tee ja proua Kohv" poeb südamesse nii suurtele kui väikestele ja räägib erilisel lihtsal moel maailma suurimatest asjadest - armastusest, hoolimisest, tähele panemisest ja andestamisest. 

Uudised
Rohkem tšillit palun!

Santa Maria toob Baltimaades turule põneva tšillivaliku. Kaks juba turul olevat tšillit said uue kuue (tšillipulber ja tšillipipar) ning lisaks tuuakse turule neli täiesti uut ja ägedat tšillit: Chipotle, Red Hot, Jalapeno ja Ancho Style.

Uudised
Pringid salatid ja magusad paprikad

Köögiviljaleti juures on talvel pilt sageli üsna kurb. Rohelise salatipuhma, rukola ja peterselli leiab küll üles, aga see on veidi vettinud ning külmast pehme. Rimi on oma valiku täiendanud veidi kallimate, ent väga kvaliteetse Rooma salati, Hiina lehtkapsa, huvitava kujuga ja väga magusa paprika…

Uudised
Kooresed piimatooted esirinnas

Kooresed pudingud maitsevad ehtsalt ja pakuvad maitsemeeltele külluslikke tundmusi.

Uudised
Kaks uut juustu

Juustuhiired, pange tähele. Jaanuarist on meie lettidele ilmunud kaks uut toodet -  Eesti juust Rammus ja suitsujuust Kaval-Ants singiga.

Uudised
"Hõbelusikas 2013“ konkursi võitjad on selgunud

Eile õhtul Tallinna Mustpeade majas toimunud Hõbelusika gastronoomiaauhindade galal võidutses Tallinna restoran Tchaikovsky, kes osutus võitjaks peamises „Parima restorani“ kategoorias ning „Parima gurmeerestorani“ ja „Parima hotellirestorani“ erikategooriates.  Parimaks kohvikuks tunnistati Werner.

Uudised
Parimad koogid on leitud!

Vasta ja võida! Milline kook, tort või üleüldse küpsetis on sinu lemmik ajast aega?

Uudised
Soome aasta parima restorani kokk valmistab kuuekäigulise õhtusöögi

Õismäel asuv Prantsuse kohvik Cafe Lyon saab üheks õhtuks uue peakoka Soome parimast restoranist 2013 Chef & Sommelier Sasu Laukkoneni. 

Uudised
Küllasta talve eksootikaga

Talvisel ajal on värsked puuviljad toidulaual vägagi oodatud, et turgutada meid vitamiinidega ning tuua igapäevasele toidulauale värskeid maitseid. Rimi puuviljavalikusse on lisandud sel talvel uued õunasordid, punane apelsin, uus greibisort 'Ugli', värske kookospähkel, mango 'Nam Dok Mai', värsked…

Uudised
Sõbrapäev hiilib lähemale

Aega ju veel on, aga roosad pakendid ja südamekujulised maiustused avavad meeli kui võluvägi. Seega rändab nii mõnigi hea maius juba praegu 14. veebruari ootama.

Uudised
Winter Gourmet Balalaikas

Meriton Hotles Group peakokk Ragmar Haabma on kokku pannud küllusliku talvemenüü. 

Uudised
Toit meie ümber

Kuni jaanuarikuu lõpuni toimub Nokia ja National Geographic Eesti heategevuslik fotoeksperiment „Toit – läbi Nokia Lumia 1020 kaamerasilma“. Mobiilsest fotoaktsioonist võtab osa viis loovisikut, kelle tehtud pilte saab vaadata ja hinnata aadressil www.nokia.ee. Enim meeldinud fotodest seatakse veebr…

Uudised
Taluperemeeste hoidised

Meeste hoidistes on stiili, kirge, maitsepeensusi ja kraade. Raamatus jagavad kaheksa majapidamise peremehed oma liha- ja kalakonservide, marinaadide, salatite, jookide ja energia-ampsude saladusi.

Uudised
Anni koogid läksid veebipoodi

Kohvikuettevõtja Anni Arro on pealinna maiasmokkade jaoks loonud e-poe, kust saab mugavalt tellida kohvik Komeedi kuulsaid torte ja kooke.

Uudised
Rasv ja kolesterool on kasulikud

Kas teate, et kolesterool ei ole tappev mürk, vaid kõigi imetajate rakutegevuse jaoks oluline aine?

Uudised
Küüslauk ja safiirid

„Küüslauk ja safiirid” on Ruth Reichli imemaitsev ja üleannetu ülevaade ajast, mille ta veetis inkognito restoranikriitikuna. Reichl teab, et selleks, et olla hea kriitik, pead olema anonüümne. Asunud nii ihaldusväärsesse ametisse nagu New York Timesi restoranikriitik, hakkab ta end maskeerima, et…

Uudised
Lihtsad ahvatlused. Retseptid, millega võita südameid

Lihtsate ahvatluste hulka kuulub nii soolaseid kui ka magusaid kooke, pirukaid ja suupisteid, mida on hea pakkuda ootamatutele külalistele või viia ise rõõmustavaks külakostiks. Raamat pakub häid ideid neile, kes soovivad valmistada midagi lihtsat…

Uudised
Nigellissima

Oma uues raamatus toob Nigella Lawson kirgliku naudinguga esile Itaalia köögi soojuse, lihtsuse ja sirgjoonelisuse, lisades sellele omalt poolt mängulisust ja inglaslikku elegantsi.

Uudised
Kuuma mahlaglögi aeg on käes

Kui satud jalutama Tallinna vanalinnas Raekoja platsile, siis otsi üles Loodusväe majake. Sealt leiad mitmeid põnevaid jõulumekiga kingitusi nagu tatrajahust piparkooke, jõulumett ning loomulikult maheglögi. Metsmustika-mustsõstra glögi on jõudnud lisaks Eestile müügil ka Soome, Rootsi ja Taani (mah…

Uudised
Maitsev

Mari-Liis Iloveri esimene kokaraamat on austusavaldus maitsvale kodutoidule. Kaante vahele on koondatud tema populaarse toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast” hinnatuimad retseptid, nii blogi lugejate kui autori enda lemmikud. 

Uudised
Talve kuumimad joogid ja maiustused

See raamat on inspiratsiooniallikaks, kuidas külmast ja karmist aastaajast läbi tulla, nii et ka kõige külmemad talveõhtud oleksid täis soojust ja naudinguid. Ei pea olema veiniekspert, et teha head hõõgveini, ja niisamuti on ka maiustuste retseptid hea vaheldus tavalistele piparkookidele. Kokaraam…

Uudised
Veinirööv

Peter Mayle'i uus põnev lugu "Veinirööv" viib meid osa saama vilkast tänapäeva Los Angeles kõrgklassi elust ja olust, jätkudes poole loo pealt aga vanal heal Prantsusmaal, kus vein ja toit on pühad teemad. Kaks maailma saavad kokku läbi veini ja varguse, täpselt nagu pealkiri lubab.  

Uudised
"Leiburi Leivateo" võitis Eha Karus

Leiburi korraldatud konkursi „Leiburi Leivategu 2013“ võitis haridustöötaja Eha Karus Jõhvist leivaga “Hommikusöögileib”. Võiduleiva võtab Leibur 2014. aasta alguses tootmisesse ning seda saab maitsta kogu Eesti.

Uudised
Avati uus Prantsuse stiilis kohvik

Oktoobri keskel Õismäel uksed avanud prantsusepärases kohvikus ja pagariäris Lyon keeb elu nii argipäeviti kui nädalavahtuseti. Moodsas stiilis kohvik pakub klassikalisi pagaritooteid, päevamenüüd, pühapäeviti korraldatakse teemaõhtuid ning lahkudes võib koju kaasa osta nii pikka saia (nii nisujahus…

Uudised
Šokolaadi meistriklass

Raamatu autor William Curely on šokolaadimaailmas tuntud nimi. Ta on Briti šokolaadiakadeemia parima šokolaadimeistri auhinna neljakordne võitja, kel selja taga pikad õpipoisi aastad mainekate tippkokkade käe all, ent keda iseloomustab kannatlikkus ning pühendumus. Šokolaad pole kerge tooraine. Ent…

Uudised
Restoran Kaljas ootab oma pardale

Viru väravate vahetus läheduses asub restoran Kaljas. Kes vanalinna peatänavalt kiiruga läbi tuhisevad, pole pea aasta tegutsenud kala- ja mereanniretsorani ilmselt märganud. Suve ajal sai aga koht kuulsaks tänu oma vaiksele terrassile, mis hoovi pool õdusat olemist pakkus.

Uudised
Kingituseks kohvigurmaanile

Jõulud pakuvad maitsekogujatele alati erilise hetki. Eriliste kohvide seast leiad nüüd ka ühe eriti erilise maitse - Paulig Presidentti Black Label kohvi. 

Uudised
Varsti jõulud käes!

Eesti suurematesse kauplustesse on jõudnud A. Le Coqi poolt spetsiaalselt pühadeks valminud Jõuluporter ja talvine Fizz Winter Apple.

Uudised
Uued ahjupraed ja verivorstid ootavad proovimist

Rakvere lihatööstuse on jõulumeeleolud vallutanud juba mitu nädalat.  Sel talvel pakutakse peolaua katmiseks naturaalseid ja koduse maitsestusega ahjupraade ja verivorste. Uued ahjupraed ja verivorstid ei sisalda ühtegi kunstlikku E-ainet ning nende valmistamisel on kasutatud kvaliteetset eestimaist…

Uudised
Valiti Eesti parimat õlletundjat

Estonia Talveaias valiti möödunud nädala lõpul esimest korda Eesti parimat õllesommeljeed. Võitja tiitli pälvis Kristjan Markii, teise koha sai Kaimar Karu, kolmanda Oskar Pihlik ning neljandaks jäi Marko Mägi. Kokku ihkasid parima õllesommeljee tiitlit kolmkümmend Eesti tipp-sommeljeed, baarmeni ja…

Uudised
Desserdid

Kes suudaks vastu panna magusale ahvatlusele ‒ perenaise ulatatud jäätisepokaalile, magusat aroomi levitavale ahjusoojale vormile, hõrgu kreemiga täidetud korvikesele või kuninglikule torditükile. Uus raamat ootab maiustjaid.

Uudised
Kokteilid & kaunistused

Rahvusvahelistel võistlustel arvukalt auhindu noppinud Eesti võistlusbaarmenite Heinar Õispuu ja Kristo Tomingase pildirohke kokteiliraamat on mõeldud eelkõige erialaseks kasutamiseks baarmenitele, kel on plaanis oma oskusi proovile panna.