Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Milliseid poolvalmistooteid on kasulik tarbida?

Milliseid poolvalmistooteid on kasulik tarbida?
Iga poolvalmistoode pole veel saatanast, kuigi väga sageli soovitatakse neid tervise eesmärgil vältida. Ameeriklased on nagu ikka otsinud mõtlemisvõimega inimesi ehk toitumisteadlasi ning lasknud neil luua nimekirja toodetest, mida võib süü…


(07.01.2019)

EVELIN ILVES: Nänn. Mu ämm.*

EVELIN ILVES: Nänn. Mu ämm.*
Täna, 6. jaanuaril 2019 oleks Nänn saanud 92-aastaseks. Ta lahkus mõni nädal tagasi, napilt enne oma suurt sünnipäeva, esimesel jõulupühal. Neid elutarkusi ja -jõudu, mida ta meiega jagas, ei oska ma mõõta ühegi ühikuga.


(06.01.2019)

USA staarkokk: Ära raiska raha mõttetutele köögividinatele!

USA staarkokk: Ära raiska raha mõttetutele köögividinatele!
Ameerikas tuntud kokandusguru Alton Brown on andnud rokkiva intervjuu, kus pilkab inimesi, kes üritavad oma kogemuste puudumist köögis korvata järjekordse kalli, ent mõttetu köögividina soetamisega.


(04.01.2019)

Väike trikk, kuidas viskiga kohv maitsvamaks muuta

Väike trikk, kuidas viskiga kohv maitsvamaks muuta
Talv lehvitab oma jäiseid tiibu ning külmatunne on visa kaduma. Kuigi alkohol ei soojenda pikemas plaanis, annab puhkepäeva lõpetuseks tilk viskiga kohvi mõnusa soojatunde (ära vaid siis rooli taha is…


(04.01.2019)

Peruu peakokk lubab uues restoranis Weis põnevaid liharoogi

Peruu peakokk lubab uues restoranis Weis põnevaid liharoogi
Tallinnas Kristiine linnaosas avatud uues liharestoranis Weis Resto valmistatakse Ladina-Ameerika maitsetest inspireeritud liharoogi. Menüü on kokku pannud Peruust pärit peakokk Ernesto Robles.


(03.01.2019)

Uku Suviste kutsub üles uuel aastal  Taimset Teisipäeva tähistama

Uku Suviste kutsub üles uuel aastal Taimset Teisipäeva tähistama
“Hooli Sinagi oma tervisest ja eelista taimset!” sõnab Uku Suviste üleskutse Taimse Teisipäeva kampaaniavideos, mis on osa värskest uusaastakampaaniast #minutaimneteisipäev. Uusaastalubadusele tähista…


(03.01.2019)

Liiga pikk menüü? Vali pimesi eripakkumiste teine toit, soovitab neuroteadlane

Liiga pikk menüü? Vali pimesi eripakkumiste teine toit, soovitab neuroteadlane
Kuigi iga gurmaan teab, et hea restorani tunnuseks on lühike menüü, satume ikka aegajalt söögikohtadesse, kus sööginimekiri meenutab väikest raamatut. Kuidas teha nende seast valik, kui ühtegi kindlat…


(03.01.2019)

Tööle kaasavõetud toit võib aastas säästa üle tuhande euro!

Tööle kaasavõetud toit võib aastas säästa üle tuhande euro!
Kas ka sina mõtled, et äkki oleks targem võtta lõuna tööle karbiga kaasa, sest olgem ausad – päevapraed ja -supid on igavad, rasvased ja kallid. Kuidas endast see laiskus välja saada? Puhtalt rahaga –…


(02.01.2019)

Nõudepesumasina räpane saladus

Nõudepesumasina räpane saladus
Kas ka teil on kodus vaidlused, kuidas panna nõud masinasse pessu? Et kas ikka võib igasuguse lagaga koos nõusid sinna lihtsalt sisse surada või võiks ikka enne üle loputada? 


(02.01.2019)

Tee endale Evelini puhastav nullsupp!

Tee endale Evelini puhastav nullsupp!
"See on siinsamas Põhjalas ravitsejate ja paastujuhtide käes ringlev köögiviljasupi retsept, mis näib tema äraseedimiseks rohkem energiat nõudvat kui meile vastu andev. Seega – hoogsalt salendav ja kerge nagunii," kirjutas Evelin üle-eelmis…


(01.01.2019)

Et raha tuleks: Mida maailmas on kombeks aastavahetusel õnne nimel süüa

Et raha tuleks: Mida maailmas on kombeks aastavahetusel õnne nimel süüa
Uusaastaöö menüü pole naljaasi – sellega saab tõrjuda halbu vaime, ennustada ja kutsuda küllust endale koju. Iseg kui suhtud taolisesse asja umbusklikult, loe ikka edasi – äkki saad mõned head ideed…


(31.12.2018)

Toiduajaloo tund: Koduse kartulisalati peened juured Moskvas

Toiduajaloo tund: Koduse kartulisalati peened juured Moskvas
Kartulisalat on eestlaste peolaudade kroon olnud juba mitu inimpõlve. Nõukogude liidu viljastavates tingimustes kulutulena üle kuuendiku planeedist levinud külmroal on aga suursugused juured, mida ei…


(30.12.2018)

EVELIN ILVES: Vigade parandus ja ahjuõuna triumf

EVELIN ILVES: Vigade parandus ja ahjuõuna triumf
Ma ei mäleta, et kook või magustoit oleks mul kunagi nii põhjalikult aia taha läinud, et seda külalistele pakkuda ei sünni. Aga just sellise kogemuse võrra rikkamaks tegi mind kaugetele külalistele mõeldud pidulik õhtusöök esimesel jõulupüh…


(30.12.2018)

10 kuninglikku kartulisalatit uusaastalauale!

10 kuninglikku kartulisalatit uusaastalauale!
Kartulisalat on meiekandi peo kroon, öeldagu mis tahes. Siit 10 väga erinevat, ent siiski superpidulikku salatikest teie uusaastalauda ilmestama! 


(29.12.2018)

Rosolje üheksat moodi

Rosolje üheksat moodi
Rosolje, mida Peterburis nimetatakse mõnedes kohtades suisa Eesti salatiks, on üks meie uuema aja köögi nurgakivisid. Laiemalt levima hakkas see esimese vabariigi aegu, et nüüd siis taassündi teha. Vaata, mis toredaid rosoljeretsepte me Toi…


(29.12.2018)

Kuidas söögipohmelusest üle saada (ära nälgi!)

Kuidas söögipohmelusest üle saada (ära nälgi!)
On üsna tavaline, et meie pikkadel pühadel satub toidulaud ikka liiga palju ette ning seal ei suudeta alati endale ja võõrustajale ei öelda. Kuidas sellest söömaorgiast kõige paremini taastuda? Üllatus - nälgida ei tohi!


(27.12.2018)

Kõige mõttetumad road restoranides, millega võidakse sind petta

Kõige mõttetumad road restoranides, millega võidakse sind petta
Kuigi söögikunst on üks toitvamatest ja kaunimatest, satub see vahel nagu ka teised eluvaldkonnad hõlptulu otsijate ohvriks.


(26.12.2018)

11 etiketipattu, milles arvatavasti ka sina süüdi oled

11 etiketipattu, milles arvatavasti ka sina süüdi oled
Aastavahetuse peenete pidude lähenemise valguses tasub meeles pidada etiketinormid, mille vastu enamus inimesi sageli eksib. Otsusta aga ise, kas see etikett on väärt aheldavat toimet või võiksime näi…


(26.12.2018)

123456697071