Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Taimetoidumess vaatab seekord merele (+ kava!)

Taimetoidumess vaatab seekord merele (+ kava!)
3. ja 4. novembril korraldavad MTÜ Loomus ja Eesti Vegan Selts Kultuurikatlas Baltimaade vanimat ja suurimat taimetoidumessi, mis on sel aastal pühendatud mere ja mereloomade kaitsele. Messi peaesinejaks on kapten Alex Cornellisen, kes juhi…


(02.11.2018)

Muuseum avastas helilooja Rudolf Tobiase pere piparkookide retsepti!

Muuseum avastas helilooja Rudolf Tobiase pere piparkookide retsepti!
Hiiumaa Köök ja Pagar töötas on koostöös Hiiumaa muuseumiga välja helilooja Rudolf Tobiase pereretsepti alusel erilised pomerantsimaitselised piparkoogid.


(01.11.2018)

Kohvipaksust hakatakse SOS Lastekülale tootma biogaasi

Kohvipaksust hakatakse SOS Lastekülale tootma biogaasi
Kohvitootja Paulig algatab kohviringluse projekti, kus pärast joogi nautimist toodetakse kasutatud kohvipurust bioenergiat.


(30.10.2018)

Ära viska kõrvitsalaterna sisu prügikasti!

Ära viska kõrvitsalaterna sisu prügikasti!
Kuigi tegemist on angloameerika kultuuriruumi kuuluva pühaga, on kõigi pühakute õhtu ehk halloweeni tähistamine 31. oktoobril muutunud ka Eestis populaarseks – lastele meeldib valmistada kõrvitsalaternaid ning pidada karnevali. Rimi kokk Jö…


(30.10.2018)

Suur test! Vaata, milliseid jõulutooteid sel aastal eelistada!

Suur test! Vaata, milliseid jõulutooteid sel aastal eelistada!
Toidumessi Tallinn FoodFest 2018 külastajate osalusel valiti kolme messipäeva jooksul pimetesti käigus Eesti selle aasta parimad jõulutooted pagari- ja lihatoodete, hõõgveini ning jõuluõlle kategooria…


(29.10.2018)

Martin Breuer: 8 põnevamat rooga Tallinna restoranide nädalalt

Martin Breuer: 8 põnevamat rooga Tallinna restoranide nädalalt
Toidukriitik ja Pädaste mõisa üks omanikke Martin Breuer toob novembri esimese seitsme päeva jooksul aset leidva Tallinna restoranide nädala raames välja kaheksa põnevat rooga, mida tasub sel sügishoo…


(29.10.2018)

EVELIN ILVES: Leivadiplomaatia ja luksusturism

EVELIN ILVES: Leivadiplomaatia ja luksusturism
„Mis on kõige olulisem valdkond, rääkides turismist, mis avaldab mõju ja jääb külastatud riigist meelde?” küsiti äsja Hiiumaal toimunud luksusturismile pühendatud konverentsil peaesinejalt Anthony Berklichilt*. Kogenud noobel rännumees ei…


(27.10.2018)

Angelica Udeküll sai esimese Eesti naispeakokana Gordon Bleu auraha

Angelica Udeküll sai esimese Eesti naispeakokana Gordon Bleu auraha
Reedesel aasta kokk 2018 auhinnatseremoonial anti üle pika aja välja järjekordne Gordon Bleu auraha, mille sai esimese Eesti naispeakokana Angelica Udeküll.


(27.10.2018)

Meisterlikult valmistatud vutt tõi Vladislav Borovikile aasta koka tiitli

Meisterlikult valmistatud vutt tõi Vladislav Borovikile aasta koka tiitli
Toidumessil Tallinn FoodFest selgitati välja aasta kokk 2018, kelleks sai teistest tehnilise poole tõttu tugevam Vladislav Borovik restoranist Art Priori.


(27.10.2018)

Aasta noorkokk käib tippkokast isa Rudolf Visnapuu jälgedes

Aasta noorkokk käib tippkokast isa Rudolf Visnapuu jälgedes
Tänavuse aasta noorkoka tiitli pälvis Tallinna Teeninduskooli õpilane Roland Visnapuu. “Roland on väga töökas,” tõdeb tema isa, praegu Pärnu restorani Noot kööki juhtiv tippkokk Rudolf Visnapuu. “Ainu…


(26.10.2018)

Paljas Porgand hakkab paariks tunniks vegan-kohvimeistriks

Paljas Porgand hakkab paariks tunniks vegan-kohvimeistriks
Populaarne blogija Merilin Taimre alias Paljas Porgand asub veganlusele pühendatud päeval Viru Keskuse Robert’s Coffee kohvikus teenindajarolli, pakkudes 1. novembril kella 17st 19ni kõikidele külasta…


(26.10.2018)

Miks kodukokad rikuvad sageli pastaroa lõppfaasis ära

Miks kodukokad rikuvad sageli pastaroa lõppfaasis ära
Sel nädalal oli rahvusvaheline pastapäev, mille puhul tasub üle vaadata, mis on ühe itaalia koka arvates pasta valmistamisel levinumad vead ja kuidas neid vältida.


(26.10.2018)

Aasta kokaraamat ülistab soolaseid ja magusaid suppe

Aasta kokaraamat ülistab soolaseid ja magusaid suppe
Neljapäeval kuulutati toidumessil Tallinn FoodFest 2018 välja aasta kokaraamat 2018, mille pälvis Kristina Eferti „Supp. Külm. Soe. Soolane. Magus” (kirjastus Varrak). 


(25.10.2018)

Miks peale söömist tuleb uni?

Miks peale söömist tuleb uni?
Kui ka sina tunned end peale suurematsorti kõhutäit unisena, võib olla küsimus selles, et oled kas liiga palju söönud, öösel halvasti maganud või lihtsalt väsinud.


(25.10.2018)

EVELIN ILVES: Šokk või silitus?

EVELIN ILVES: Šokk või silitus?
„Sügisene pimedus ja kaamos on kohe saabumas. Mis on teie nipp, et sellest tervelt ja rõõmsalt läbi tulla. Mingi ilu-või toidusaladus?” küsib reporter keset säravat moeshow'd ja ma hingan hetkeks sügavalt. Muidugi on mul saladus, mida pole…


(21.10.2018)

Taimetoidumess kutsus Eestisse nimeka vaalakaitsja

Taimetoidumess kutsus Eestisse nimeka vaalakaitsja
Traditsiooniliselt novembri esimesel nädalavahetusel toimuva, seekord mere ja selle asukate kaitsmisele pühendatud taimetoidumessi peaesinejaks on kapten Alex Cornellisen, kes juhib kuulsat rahvusvahe…


(20.10.2018)

Heategevuslik tordioksjon kogus hüljatud loomadele 919 eurot!

Heategevuslik tordioksjon kogus hüljatud loomadele 919 eurot!
13. oktoobril Pärnus aset leidnud heategevuslik tordioksjon kogus kohalikule loomade varjupaigale hädavajaliku kuivatuskapi soetamiseks esialgu oodatust peaaegu topelt suurema summa – 919 eurot. 


(19.10.2018)

Kõige rohkem läheb toitu raisku meie endi kodudes (+ 5 säästunippi!)

Kõige rohkem läheb toitu raisku meie endi kodudes (+ 5 säästunippi!)
Eesti Korteriühistute Liit  käivitas kampaania "Väärtustades toitu", mille eesmärgiks on vähendada kodumajapidamistes äravisatavate toidujäätmete hulka, sest vastupidiselt laialtlevinud arvamusele ei…


(19.10.2018)

123456646566