Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Kuidas toiduga koolilapse (ja enda) väsinud aju turgutada

Kuidas toiduga koolilapse (ja enda) väsinud aju turgutada
Toidust sõltub osaliselt ka see, kuidas me saame hakkama päeva ülesannete täitmisega, olgu need siis koolis või kontoris. Või mõnes muus tegevuses, mis eeldab samuti keskendumist, head reaktsioonivõim…


(04.02.2019)

Tõusev Itaalia köögitäht: Munad hommikusöögiks? Tänan ei, palun süsivesikuid!

Tõusev Itaalia köögitäht: Munad hommikusöögiks? Tänan ei, palun süsivesikuid!
Just nii lausub kokandusmaailma uus tõusev kaunitar, Roomast pärit kaunitar Giada De Laurentiis. "Ma ei soovi proteiini hommikusöögiks - see pole mina!"


(04.02.2019)

15 ideed, mida teha ülejäänud munarebudega

15 ideed, mida teha ülejäänud munarebudega
Kui retsept eeldab suuremas koguses munavalgeid nagu näiteks erinevad beseekoogid, võib ülejäävaid munarebusid vaadata olla üsna mõru tunne. Ei tahaks ju üldse neid minema visata!


(01.02.2019)

Poola toiduks kõlbmatu liha ei jõudnud napilt eestlaste toidulauale

Poola toiduks kõlbmatu liha ei jõudnud napilt eestlaste toidulauale
Eile andis Poola pädev asutus RASFF (toidu ja sööda kiirhoiatussüsteem) teate vahendusel teada, et edasimüüjate kaudu on veiseliha liikunud teistesse EL liikmesriikidesse, sealhulgas Eestisse. Tarbija…


(31.01.2019)

EVELIN ILVES: süüa või mitte süüa – hommikust?

EVELIN ILVES: süüa või mitte süüa – hommikust?
Viimasel ajal on kuidagi kahtlaselt palju antud nii meedias kui vestlusringides ruumi hommikustele rituaalidele ja muidugi ka einetele. Tõsi, päeva algus määrab tihti kogu järgnevate tundide helistiku ja on seega ülioluline, kuidas kõik voo…


(30.01.2019)

Pliidile unustatud pasta söömine röövis elu

Pliidile unustatud pasta söömine röövis elu
Maailmas on uuesti hakanud ringlema 11 aastat vana uudis, kuidas üks belgia 20-aastane noormees sõi viis päeva vana pastat pliidilt ning järgmisel päeval leidsid tema vanemad oma lapse toast surnukeha. 


(30.01.2019)

Imelist sarvesaiakeste päeva

Imelist sarvesaiakeste päeva
Legendi kohaselt sündis elegantsete hommikusöökide staar sarvesaiake türklaste poolt ümberpiiratud Viinis. Tegelikkuses on aga selle võirohkest pärmilehttainast keeratud väikese saia juured märksa sügavamal. 


(30.01.2019)

Sul on väljatõmmatav lõikelaud? Oled seda valesti kasutanud!

Sul on väljatõmmatav lõikelaud? Oled seda valesti kasutanud!
Kas ka sinu köögis on selline mõnus ja käepärane asi, nagu väljatõmmatav lõikelaud? Tegelikult pole see mõeldud igatsorti lõikumiseks! 


(28.01.2019)

Saa teada, kuidas vähendada lihatarbimist! NB! Veganiks ei sunnita

Saa teada, kuidas vähendada lihatarbimist! NB! Veganiks ei sunnita
Tallinna Õpetajate Majas saab 29. jaanuaril kuulata ettekande "Miks ja kuidas tähistada Taimset Teisipäeva?" raames praktilisi nõuandeid, kuidas lihatarbimist vähendada ning mille tervisliku ja maitsv…


(28.01.2019)

Kurgipurgi mahla on patt minema visata

Kurgipurgi mahla on patt minema visata
Marineeritud kurgi vedelik rändab liiga sageli valamust alla, ent seda saaks üsna edukalt veelkord toiduks kasutada. Lisaks on see tervisele kasulik!


(28.01.2019)

Eesti toiduajakirjanik arvustab maailma odavaimat Michelini tärniga restorani

Eesti toiduajakirjanik arvustab maailma odavaimat Michelini tärniga restorani
Kodukokk ja endine reisi- ning toiduajakirjanik Rain Uusen külastas Singapuris asuvat maailma odavaimat Michelini tärniga restorani ning tema muljed pole sugugi ootuspärased. 


(26.01.2019)

Kolm soola, mida iga köök vajab

Kolm soola, mida iga köök vajab
Soola on neetud piisavalt palju valgeks surmaks, mida kasutatakse veidi liiga palju. Soola hoiustatakse peenetes toosides ja veskites, mis peaks tegema selle kättesaamise keerukamaks. Mõned toidutargad aga leiavad, et kui inimene soovib soo…


(25.01.2019)

EVELIN ILVES: Magus, mis ravib? (+ hõrgu kardemonise riisipudingi retsept!)

EVELIN ILVES: Magus, mis ravib? (+ hõrgu kardemonise riisipudingi retsept!)
„Oi, mis vürtse sul siin kõik on?” imestavad meie külalised tihti, kui köögis riiuleid uurima asuvad. „Mis on kõige tähtsam maitseaine? Mida sa kõige enam kasutad?” on sagedamini päritud küsimused.


(24.01.2019)

Profikokkade nipp, mis kodustel vaaritajatel juhtme kokku ajab

Profikokkade nipp, mis kodustel vaaritajatel juhtme kokku ajab
Maailmas lööb laineid uudne küpsetusmoodus, mis professionaalsete kokkade köökides olla juba aastaid kasutusel - nimelt niiskuskao vältimiseks mässitakse roog toidukile sisse ja pannakse kuni 10-kraad…


(23.01.2019)

Milline jogurt on kõige tervislikum?

Milline jogurt on kõige tervislikum?
Jogurtilett on kaasaegsetes kauplustes pikem kui kunagi terve piimapood. Kuidas teha selle pöörase valiku seast õige otsus?


(22.01.2019)

KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL: Kuldse Notsu Kõrts - True Estonian Food

KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL: Kuldse Notsu Kõrts - True Estonian Food
"Vat täpselt nii enesekindlat nime kannab üks puhvet Tallinna magusaimas paigas, südalinnas, Raekoja platsi ja Toompea vahel paiknedes. Enesekindlus on mõistagi tore asi, aga kaeme seda asutist siis…


(22.01.2019)

Mahemarket avas esimesena Eestis oma maheliha karni

Mahemarket avas esimesena Eestis oma maheliha karni
Nädalavahetusel avati pidulikult maheredise läbilõikamisega Baltimaade suurim mahepood ja -kohvik Mahemarket uues T1 Mall of Tallinn ostukeskuses. Mahepõllunduse ja - kaubanduse maht on igal aastal jõ…


(21.01.2019)

Oma tarbeks tapetud põllumajanduslooma ei tohi müüa

Oma tarbeks tapetud põllumajanduslooma ei tohi müüa
Veterinaar- ja toiduamet (VTA) tuletab meelde, et oma tarbeks võib põllumajanduslooma tappa ainult füüsiline isik. Põllumajanduslooma tapmist läbi viival isikul peavad olema vajalikud oskused ja teadm…


(18.01.2019)

123456737475