Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Milline maitse meenutab kõige rohkem Pärnumaad?

Milline maitse meenutab kõige rohkem Pärnumaad?
Pärnumaal korraldati esmakordselt parimate toidumeenete konkurss, et leida piirkonnale iseloomulikke tooteid, mida oleks külastajatel tore kingitusena kaasa võtta. Konkursile laekus kokku 76 toodet ja nende hulgast valiti võitjad neljas kat…


(10.09.2018)

EVELIN ILVES: Peipsi sibul prantsuse köögis

EVELIN ILVES: Peipsi sibul prantsuse köögis
Kui sa oled kolme ja poole kuuga täitnud 11,8 ehk siis terve aasta töötundide normi, väärid sa kahtlemata puhkust. Oled selle sõna otseses mõttes välja teeninud, kuigi oleks hulga ilusam, kui niiviisi hullumoodi rabeledes oleks ka teenistus…


(09.09.2018)

Maailma uus toidudebatt: Kas sina sööksid sinepipitsat?

Maailma uus toidudebatt: Kas sina sööksid sinepipitsat?
Just – sellist pitsat, kus tomatikastme asemel on kasutatud sinepit? Ameerikas on igatahes selline roog välja mõeldud ning Itaalia toidu puristid hulluvad. Nende sõnul ootab sinepipitsat kindel vendet…


(07.09.2018)

Lendasid pesast välja? Vaata, kuidas õppida kiiresti ise süüa tegema

Lendasid pesast välja? Vaata, kuidas õppida kiiresti ise süüa tegema
Ma ei oska süüa teha, on paljude vabandust sellele, miks nad ostavad kauplustes sageli kallist, maitsetut ning ebatervislikku valmistoitu. Olgu siis oskamatuse põhjuseks pesast väljalendamine (vahel…


(06.09.2018)

Jamie Oliver: Ma pole iial ühtegi retsepti ise välja mõelnud

Jamie Oliver: Ma pole iial ühtegi retsepti ise välja mõelnud
Ootamatult oma jerk-maitselise riisitoote tõttu tule alla sattunud Briti telekokk Jamie Oliver tunnistab, et pole elus ühtegi retsepti algusest peale ise välja mõelnud, ning väidab, et kulinaaria ongi…


(05.09.2018)

EVELIN ILVES: Hiiu sinine + Gruusia vürtsid = armastus!

EVELIN ILVES: Hiiu sinine + Gruusia vürtsid = armastus!
„Ahh, ma näen, et teil on Hiiu Sinine juba letis... Siis te minu omi enam ei taha ju?” kurvastab üks Hiiumaa perenaine, kui on meie Padriku poekese-kohviku ees peatanud ning lootusrikkalt sisse astub.


(01.09.2018)

Globaalne skandaal: Kookosrasv – mürk või ikkagi mitte?

Globaalne skandaal: Kookosrasv – mürk või ikkagi mitte?
Sel kuul kookosrasva mürgiks ning võimalikest toiduainetest halvimaks nimetanud Harvardi teadlast survestatakse mitmete arstide ja teadlaste poolt avalikkuse ees vabandust paluma, kuna tema väidetel…


(31.08.2018)

Nutikas! Riidest kausikate on silmale ilus ja loodusele kasulik

Nutikas! Riidest kausikate on silmale ilus ja loodusele kasulik
Kuidas katta kausse ja vaagnaid tülikate kärbeste eest? Mil moel asetada kaaneta anumaid toiduga jahedasse panipaika, kui ei soovi kasutada ühekordset plastkilet? Blogija Nullkulu on leidnud sellele…


(31.08.2018)

Kartuli-äädikasalat, moosipall ja lavaširull Viini moodi

Kartuli-äädikasalat, moosipall ja lavaširull Viini moodi
Viini linna kuulsaimad toidud on Viini šnitsel ja viini sai. Mida huvitavat see linn veel pakub? Katkend Triinu Viilukase raamatust „Minu Viin”. 


(29.08.2018)

Kolm väikest tahvlit šokolaadi kuus kaitseb südant, üle selle aga koormab!

Kolm väikest tahvlit šokolaadi kuus kaitseb südant, üle selle aga koormab!
Jah, tume šokolaad teeb südamele head, vähendades koguni 13 protsendi võrra võimalust saada endale südameveresoonkonna haigus, kinnitavad viis Euroopas ja Ameerikas läbi viidud uuringut . Ent süüa või…


(28.08.2018)

Miinuskaloritega toit on ohtlik müüt

Miinuskaloritega toit on ohtlik müüt
Legend, et mõned toiduained nagu varsseller, kurk või greip annavad miinuskaloreid, kuna nende seedimine võtab rohkem energiat, on ohtlikult vale. Kui muud söögivalikut ei piirata, võib nullkaloritesse uskumine viia hoopis kaalutõusuni. 


(28.08.2018)

Miks tuleks poest alati osta kõige kallim pasta?

Miks tuleks poest alati osta kõige kallim pasta?
Kuigi pastat on imelihtne ka ise teha, on supermarketite riiulid lookas erinevatest väga odavatest valmisvariantidest. Itaallased ise ütlevad, et valik nende vahel on väga kerge – osta kõige kallim ja sa ei pea pettuma.


(28.08.2018)

EVELIN ILVES: Tere, esimene puravik!

EVELIN ILVES: Tere, esimene puravik!
Vabal päeval põgenen võimalusel Kõppu. Seal on maailma kauneimad üksildased liivarannad, kus suure tõenäosusega ei kohta ühtki inimest. Kõpust leiad alati ka suve teises pooles hiliseid metsmaasikaid ning muidugi on seal parimad seenekohad…


(25.08.2018)

Toidutare ja Tere retseptikonkursi kolmas nädal!

Toidutare ja Tere retseptikonkursi kolmas nädal!
Kolmas nädal retseptikonkursist on selja taga ning selle nädala saak on teie ees! Selle nädala võitja ja Tere toiduainetekorvi laureaat selgub esmaspäeval!


(25.08.2018)

Kookosrasv puhas mürk ja halvim toit?

Kookosrasv puhas mürk ja halvim toit?
Möödunud kuul Saksamaal esindusliku auditooriumi ees esinenud Harvardi arstiteaduste professor, dr Karen Michels väitis, et  paljude toitumisgurude poolt ülistatud kookosrasv on „puhas mürk“ ning „üks halvemaid võimalikuid toitaineid, mida…


(23.08.2018)

Kartulifestivalil saab tasuta maitsta 22 eri sorti kartulit

Kartulifestivalil saab tasuta maitsta 22 eri sorti kartulit
Laupäeval, 25. augustil leiab Tartu Aparaaditehases aset esimese üle-eestiline Kartulifestival, kus tutvustatakse erinevaid kartulisorte, lahatakse selle aedvilja ümber käivaid müüte ning räägitakse…


(23.08.2018)

Saaremaa toidufestival kutsub seentega tutvust tegema

Saaremaa toidufestival kutsub seentega tutvust tegema
Septembri esimesel nädalal toimuval toimuval Saaremaal toidufestivalil saab lisaks kohalike restoranide ja kodude kulinaarsetele ja muude saladustele õppida ka seeni tundma ning nendest hõrgutisi valm…


(21.08.2018)

Eesti ainus Michelini tärniga pärjatud kokk lõi oma restorani

Eesti ainus Michelini tärniga pärjatud kokk lõi oma restorani
Tallinnas, Noblessneri sadamas avas uksed gurmeerestoran 180° By Matthias Diether. Restorani asutaja ning Chef de Cuisine on üks Berliini restoranimaailma tunnustatumaid tegijaid, Michelini tärniga pä…


(21.08.2018)

123456646566