Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Uus raamat: Tatratoidud 2

Uus raamat: Tatratoidud 2
Mis tähendab „elus” tatar? Miks on vaja niigi heade omadustega toortatart veel idandada? Kui eestimaine toortatar on hele, miks poes müüakse nii heledat kui pruuni tatart? 


(12.09.2016)

Hallitavad saiapätsid – kuidas seda vältida?

Hallitavad saiapätsid – kuidas seda vältida?
Kuidas niiskel sügisesel ajal leivatooteid säilitada? Mida kujutab endast hallitus ja kuidas see tekib? Fazeri esindaja Vladimir Sapožnin selgitab pagaritoodete hallitamise tagamaid ning jagab nõuandeid, mis aitavad pikendada küpsetiste vär…


(12.09.2016)

Punane tervisepomm PEET

Punane tervisepomm PEET
Punapeet on palju enamat kui ainult äädikane hoidis! Sellest on trendikad söögikohad ammu aru saanud ja kasutavad inspireerivalt mitmekülgset juurvilja üha rohkem. Koduköögis ootab peet aga laiemat kasutamist ning siin ongi abiks meie raama…


(05.09.2016)

Linnapea valmistas 400 liitrit silmusuppi!

Linnapea valmistas 400 liitrit silmusuppi!
Sel sügisel toimuvad 13-30. oktoobrini Ida-Virumaal traditsioonilised Silmupäevad. Möödunud laupäeval toimus analoogne üritus ka Läti linnas Carnikavas.


(24.08.2016)

Selgusid Eesti Meistrid BBQ-s

Selgusid Eesti Meistrid BBQ-s
Eesti Meistriks tuli suurel barbecue-võistlusel Türi Pritsumehed ja teise koha saavutas BBQ Symphony ning kolmas oli Faeton. BBQ Festivali Parimad sašlõkimeistrid olid ja Maitsvaima kastme valmistasid samuti Türi Pritsumehed, Kiireim grilli…


(22.08.2016)

Eesti siidritootja sai mainekal konkursil hõbemedalid nii maitse kui ka tootedisaini eest

Eesti siidritootja sai mainekal konkursil hõbemedalid nii maitse kui ka tootedisaini eest
Eesti käsitöösiidritootja Siidrikoda pälvis rahvusvahelisel siidrikonkursil, kus osales 183 tootjat üle maailma, hõbemedalid nii maitse kui ka tootedisaini eest.


(15.08.2016)

Parim Talutoit 2016  on Pajumäe talu mahe keefir

Parim Talutoit 2016 on Pajumäe talu mahe keefir
Nädalavahetusel pärjati Jäneda Talupäevadel konkursi “Parim Talutoit 2016” üldvõitjaks Pajumäe talu toode mahe keefir. Lisaks tunnustas Eestimaa Talupidajate Keskliit  “Parim Talutoit 2016” konkursi raames kõiki seitsme alagrupi võitjat.


(01.08.2016)

Moodsad moosid

Moodsad moosid
See retseptiraamat on inspiratsiooniks tänapäevasele hoidistajale, kellele hooajaliste loodusandide maitsvateks moosideks võlumine ei ole tüütu kohustus, vaid loominguline, lõbus ja rõõmu pakkuv köögis veedetud aeg. 


(25.07.2016)

Väike marjakoogiraamat

Väike marjakoogiraamat
Raamat, milles on 50 ahvatlevat marjakoogiretsepti kõikide Eestimaa aedades ja metsas kasvavate marjadega. Raamat peaks perenaisel käeulatuses olema maasikate valmimisajast suve alguses kuni hilissügiseni, mil viimased jõhvikad ja arooniad…


(25.07.2016)

Tänavatoit

Tänavatoit
See raamat toob kodukööki Tai lärmakad tänavad, grillisuitsused Ameerika avenüüd ja põiked Euroopa isuäratavatele puiesteedele ning kaugemalegi. 


(25.07.2016)

50 mahetalu ootavad avatud talude päeva raames külastajaid

50 mahetalu ootavad avatud talude päeva raames külastajaid
Avatud talude päeva ligi 250 talust on viiendik mahetalud. Mahetalud ootavad külastajaid avatud talude päevale pühapäeval, 24. juulil kõikides maakondades, kõige rohkem on neid Saaremaalt. 


(21.07.2016)

“ Parim Talutoit 2016” tiitlile kandideerib 77 talutoodet

“ Parim Talutoit 2016” tiitlile kandideerib 77 talutoodet
Eestimaa Talupidajate Keskliidu poolt  korraldatavale esimesele “Parim Talutoit 2016” konkursile esitati Eesti talutootjate poolt kokku 77 talutoodet veerandsajast talust.


(21.07.2016)

Kuidas pikendada kööginugade eluiga?

Kuidas pikendada kööginugade eluiga?
Kvaliteetsed noad võivad küll kopsaka summa maksma minna, ent õige hoolduse puhul on võimalik nende eluiga märkimisväärselt pikendada. 


(20.07.2016)

Õigete taimede koos kasvatamine tagab saagirikkuse

Õigete taimede koos kasvatamine tagab saagirikkuse
Alati ei piisa usinast aednikust aias, kes kobestab, kastab, lõikab, hooldab ja tagab toitained. Tihti suudavad just õigesti paari pandud taimed tagada teineteisele kasvuks vajalikud tingimused toitai…


(18.07.2016)

Tomat. Salatist vürtsmoosini

Tomat. Salatist vürtsmoosini
Prantslaste poolt imetlevalt armastuse õunaks ristitud tomatist on saanud oluline tooraine ka meie põhjamaisel toidulaual. Küll aga kahjuks on meie kliimas küpsete tomatite korjamise periood lühike, mis toob enamasti kaasa tomatiuputuse ja…


(18.07.2016)

Kutsume restorane ja kohvikuid aitama kaasa suitsuvabade keskkondade tekkimisele

Kutsume restorane ja kohvikuid aitama kaasa suitsuvabade keskkondade tekkimisele
Teame, et kõige rohkem kahjustab sigaretisuits teisi inimesi siseruumis, ent ka vabas õhus suitsetamine võib avaldada sama kahjulikku mõju. Seetõttu pöördume teie ning kõigi teiste kohvikute, restoran…


(05.07.2016)

Kas oled juba proovinud?

Kas oled juba proovinud?
Kui soovid muuta suvised salatid pisut toitvamaks, teha piruka-, sushi- või wrapi täidist või otsid suupistelauale vaheldust, siis Apetina valge juustu toodete seast leiad kindlasti midagi sobivat.


(04.07.2016)

Käsitööõllede valmistajad teevad oma festivali

Käsitööõllede valmistajad teevad oma festivali
Käsitööõllede tootja Koch korraldab Merepäevadega samaaegselt, 15-17 juulil, Kochi Aitade territooriumil Käsitöö- ja Õllefesti, et anda käsitööõllede tootjaile võimalus oma toodangut laiemalt tutvustada ning tuua õllemeistrite töö rahvani…


(27.06.2016)

123567535455