Toitumiseelistused  » Gluteenivaba

Šokolaadioliiviõlikook

Keskmine hinne: 3.25 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Nigella Lawson
Kuigi leiutasin selle retsepti siis, kui ootasin õhtusöögile inimest, kes ei tohtinud süüa jahu- ega piimatooteid, osutus kook nii maitsvaks, et teen seda nüüd ka neile, kelle elu ja toiduvalik ei ole nii ebaõiglaselt piiratud. Kook sobib piduliku õhtusöögi magustoiduks ning mulle meeldib seda serveerida soojalt koos vaarikate ja mascarpone või jäätisega. Igapäevaselt võib 150 g jahvatatud mandleid asendada ka 125 g nisujahuga, kui seltskonnas pole gluteenitalumatusega inimesi.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Määri 22–23 cm lahtikäiv koogivorm vähese õliga ja vooderda põhi küpsetuspaberiga. Sõelu kakaopulber kaussi või kannu. Sega juurde keev vesi, kuni tekib ühtlane, šokolaadine ja veidi vedel pasta. Siis sega sisse vanilliekstrakt ja tõsta segu jahtuma.

2. Sega jahvatatud mandlid (või jahu) teises väiksemas kausis söögisooda ja vähese soolaga.

3. Vahusta suhkur, oliiviõli ja munad mikseriga hoogsalt umbes 3 minutit, kuni tekib helekollane, õhuline ning paks kreem. Vähenda veidi vahustamiskiirust ja kalla sisse kakaosegu, jätkates vahustamist. Seejärel sega aeglaselt sisse ka mandlivõi jahusegu.

4. Vala tume tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 40–45 minutit, kuni ääred on tahenenud, aga keskpaik tundub pealt veel veidi niiske.

5. Jahuta kooki 10 minutit traatrestil vormi sees, aita siis noaga koogi ääred vormi seinte küljest lahti ja vabasta kook vormist.

Söö kooki soojalt koos jäätisega või lase jahtuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mirel 04.jaan 2016 21:17
See on nii maitsev teen seda iga päev.
1