Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Mango-tähtviljatšatni

Gluteenivaba

Mango-tähtviljatšatni

Merrit Kiho Eksootilised viljad põhjamaa köögis
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Mina sööksin seda keedust saiaga, lihaga, pardiga ... ja lihtsalt niisama ka. Kõikse rohkem ajab vihale see, et õige maitse saavutamiseks tuleb vähemalt nädal oodata!

40-60 min

Retsept
1 tk Mango
2 tk Tähtvili
100 ml Šampanjaäädikas
80 g Peeneteraline suhkur
20 g Fariinsuhkur
1 tk Tšillikaun
1 tl Jahvatatud ingver
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Jahvatatud kardemon
0.25 tl Koriandriseemned
1 tk Loorberileht
Sool
0.5 l

1. Koori mango, poolita kivi vahelt ja viiluta. Viiluta õhukeselt ka tähtviljad. Haki tšilli ja küüslauk peeneks.

2. Vala mango, tähtvili ja äädikas keedupotti. Aja keema, alanda kuumust, nii et segu vaikselt podiseks ja lase keeda 10 minutit.

3. Lisa kõik ülejäänud komponendid, lase aeglaselt keema tõusta, sega pidevalt, kuni suhkur on sulanud, alanda kuumust ja keeda kaaneta potis ca 30 minutit. Villi purkidesse ja lase nädalajagu jahedas maitsestuda.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool