Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Astelpajusuflee

Gluteenivaba

Astelpajusuflee

Ilmar Räni Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lauri Laan

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
200 g Astelpajumahl
50 g Suhkur
10 g Kartulitärklis
2 tk M-suuruses muna valge
20 g Tuhksuhkur
10 g Santa Maria vanillsuhkur
3 g Sidrunimahl
Määrimiseks või ja tuhksuhkur
ASTELPAJUKASTE
75 g Astelpajumarjad
35 g Suhkur
1. Sega potis omavahel astelpajumahl ja suhkur, kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja mahl veidi paksenenud. Lisa tärklis ja sega, kuni tekib tihke mass.

2. Vahusta munavalged koos tuhk- ja vanillsuhkru ning sidrunimahlaga tihkeks vahuks. Sega omavahel munavalged ja astelpajupüree.

3. Määri ahjukindlad protsjonvormid võiga ja raputa peale tuhksuhkrut, et suflee ei kleepuks vormi külge. Vala muna-astelpajumass vormidesse ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 7–8 minutit.

4. Serveeri koos astelpajukastme ja vanillijäätisega. Astelpajukastmeks kuumuta suhkur ja astelpaju, kuni moodustub siirupjas kaste.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp