Toitumiseelistused  » Gluteenivaba

Pavlova õunakreemiga

Keskmine hinne: 3.38 Allikas: Õunatoidud Autor: Lia Virkus
Pavlova on maailma magustoitude klassika, aga hapuka õunapüreega vahukoorekate teeb sellest laheda ja mõnusa järelroa. Kaunista pidulikul puhul hapukate kodumaiste marjadega ‒ põldmarjad või sõstrad on imehead! 
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 1,5 tundi ahjus + 30 minutit jahtumiseks

Kogus: 8 portsjonit
1. Vahusta munavalged sidrunimahla ja näpuotsatäie soolaga kõvaks valgeks vahuks. Vaht peab olema nii kõva, et kui kauss tagurpidi pöörata, ei kuku vaht sellest välja.

2. Vahusta vähehaaval hulka suhkur, kuni munavalgevaht on kaunilt läikiv. Sega hulka maisi- või kartulitärklis. Eelkuumuta ahi 120 kraadini.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota munavalgevaht ringikujuliselt (umbes 22 cm läbimõõduga) paberile. Pane besee ahju ja küpseta 70 minutit.

4. Lülita ahi välja ja jäta besee lahtise uksega ahju jahtuma.

5. Pese sidrun ja riivi poole sidruni koor. Koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks.

6. Keeda õunu koos sidrunist pressitud mahla, riivitud sidrunikoore ja vanillsuhkruga, kuni saad õunamoosi. Väikesed õunatükid võiksid siiski moosi sisse jääda. Lase jahtuda.

7. Vahusta koor ja sega hulka jahtunud õunamoos. Tõsta besee serveerimisalusele ja laota peale õunamoosi vahukooresegu. Kaunista marjadega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa