Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Vürtsised lihapallid oakastmes

Gluteenivaba

Vürtsised lihapallid oakastmes

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kasuta lihapallidele vürtsi andmiseks tšillipastat või tšillihelbeid või hoopis värsket tšillit.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Saia viil
2 tk Suur sibul
2 spl Õli
400 g Veisehakkliha
1 tl Jahvatatud köömned
1 tl Jahvatatud kardemon
1.5 spl Tšillipasta
1 purk Purustatud tomatid (400 g)
1 purk Kindney oad (400 g)
200 g Basmati riis
Koriandrilehed
Sool
Must pipar
1. Pane sai külma vette mõneks minutiks likku ja pigista kuivaks.

2. Haki sibul ja prae pannil 1 sl õlis 8–10 minutiga klaasjaks, tõsta pannilt ära.

3. Sega hakkliha, sai, vürtsid ja tšillipasta, maitsesta soola ja pipraga. Vormi massist u 20 pallikest.

4. Vala pannile ülejäänud õli ja prae pallikesi 7– 8 minutit, kuni need on
üleni pruunistunud.

5. Pane vahepeal riis keema.

6. Tõsta sibulad pannile tagasi, lisa purustatud tomatid ja konservipurgitäis vett. Hauta 5 minutit. Lisa nõrutatud oad ja hauta veel 10 minutit, kuni kaste pakseneb ja lihapallid on läbi küpsenud. Maitsesta, serveeri koriandrilehtede ja riisiga.

KOMMENTAARID

Merje 03.jaan 2017 16:33
Väga maitsev! Läheb kindlasti mu lemmiklisti :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes