Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Ploomi-kohupiimakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kohupiim mahlaste ploomidega krõbedal kaerahelbetainal – tasub proovimist.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg 15 minutit + külmkapis 30 minutit + küpsetamiseks 1 tund

Valmista tainas. Sega kausis kaerahelbed ja jahu, lisa tükeldatud või, siis sool ja suhkur. Keskele tee süvend, kuhu vala vesi, haki noaga tainaks. Pane 30 minutiks külmkappi. Kata 26 cm lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga, millele suru tainas. Peale pane poolitatud ploomid. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega munakollased, kohupiim, kartulijahu, manna, sidrunimahl ja suhkrut. Sega munavalgevahuga ning vala ploomidele. Küpseta 175 kraadi juures 60 minutit. Jahuta, võta vormist ja serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kaia 14.nov 2010 21:23
väga hea tuli ja täiesti piisavalt magus (aga vist panin ka veidi rohkem suhkrut). Põhi on superhea ja mõnusalt karamelline. Täidist võib julgelt rohkem teha, vähemalt kahekordne kogus:)
sutsik 01.sept 2010 14:48
Mina tegin ka täidist rohkem ja kaerehelbed olid Veski Mati kollase paki omad, need tunduvad veidi jämedamad kui kiirhelbed. Igal juhul väga maitsev!
kerry 01.okt 2009 11:07
Mina panin ühe paki kohupiima asemel kaks, mannat ja muid asju ka tsipa rohkem ja tuli superhea kook. Kiirhelveste kohapealt olen küll nõus, tagantjärele tarkus :P
:D 12.sept 2009 20:50
:):D:P:H:D;):D:P;) :O :O :O
Lea 12.sept 2009 18:19
Hakkan kohe tegema:) Usun et tuleb väga-väga hea!:P
Anni 05.aug 2009 15:36
Oli tõesti väga maitsev kook:) Ja põhi oleks parem olnud kiirkaerahevestega, selles nõustun NurrMartaga. Minu jaoks jäi täidist veidi väheseks, järgmine kord teen seda 1,5 kogust.
NurrMarta 21.sept 2008 14:50
Kui ma seda veel tegema peaks (ma ei ole kindel), siis kiirhelvestega. Tavalistega jäi põhi veidi tuimavõitu "al dente" :) Didiga nõustun selles osas, et ei olnud liiga magus, aga minu pere jaoks on see pigem puudus :P
Didi 16.sept 2008 20:15
Hea kook.. :) Koogipõhi on väga maitsev, ja kook ise pole liialt magus.
1