Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Ploomi-kookose puruvorm

Keskmine hinne: 4.13 Allikas: 100 rooga
Vorm maitseb võrratult koos vanillijäätise või -kastmega. Ploomide asemel võid kasutada ka kirsse.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
Sega omavahel kookoshelbed, suhkur, jahu, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa või ja näpi ühtlaseks purutaoliseks massiks. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Vala pool purutainast pirukavormi põhja ja kata ploomidega. Pudista peale ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Serveeri soojalt või jahtunult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Elis 28.sept 2009 13:13
Minule on see retsept vaieldamatuks lemmikuks saanud. Kõik on lihtsalt viimase peal hea. Tavaliselt söön üksi pool ära :) Soovitan kindlasti teha. Olen proovinud ka vähem purukatet panna, et oleks veits kergem variant, aga siis pole ikka see.
NurrMarta 25.aug 2009 20:14
Ka minul jäi ploome väheks ja asendasin osa üliküpsete pirnidega. Paraku olin juba taina valmis teinud, nii et suhkrukogust enam vähendada ei saanud. Sidrunimahla lisamise idee tuli ka alles siis, kui vorm juba valmima hakkas. Hapude ploomidega oleks kindlasti tulnud täiesti ideaalne maius. Pool kogust magusaid pirne muutis selle tiba liialt magusaks, aga no hea pehme vanillijäätisega läheb ikka kõik kaubaks :D
Mufalda 06.aug 2009 14:45
Kuna mulle maitseb väga kookos, siis minu jaoks oli see kook väga hea. Lisasin ka ühe õuna, kuna mul polnud päris nii palju ploome. Kindlasti tahab see kook enda kõrvale kas vaniljekastet või jäätist. Kuna pool koogist jäi alles, siis tõmbasin ööseks koogile kile peale ning järgmine päev oli krõbe kook muutunud kahjuks pehmeks, kuigi maitsev oli ta ikkagi :-) Seega ei soovita säilitamisel kilet peale tõmmata.
1