Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Ploomiruudud

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Pehmet ja mahlast kooki võid sama hästi küpsetada ka õunte või nektariinidega.
Poolita pestud ploomid, eemalda kivid ja lõika ploomid viiludeks. Sulata või. Sega omavahel jahu, suhkur, vanillsuhkur ja küpsetuspulber. Sega hulka sulatatud või. Lisa ükshaaval segades munad. Kuumuta vesi keemiseni ja sega taina hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota tainale ploomiviilud ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175 kraadises ahjus 35 minutit. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

Kogustest valmib 35 ruutu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kokkaja 05.juuli 2011 18:35
Imehea kook. Mina panin ploomide asemel maasikaid ja toimib väga hästi.Suhkru kogus oli hirmuäratav, kuid üldse pole magus.Samas on retsept lihtne ja saab kiiresti valmis
koogihoolik 17.sept 2010 12:47
Imemaitsev ja suussulav. Pole liiga magus kuigi suhkru kogus on suur. Ploomid teevad heaks hapukaks. Soovitan soojalt
kissu5 03.aug 2010 21:08
Hea mahlane kook!
pmmm 07.veeb 2010 12:18
Kook maitsev midagi pole vaja retseptis parandada.Mina kasutasin sügavkülmast vöetud ploome,koore võtsin ära.:D:
sixbrix 04.jaan 2010 20:47
Väga hea kook!
Marge 19.sept 2009 15:42
Mina muutsin tainast suht tunde ja maitse järgi ja tuli imehea kook :)
Hanna 13.sept 2009 17:14
Njammi :Y Ma ei ole või kogust täpselt järginud. Sest elukaaslane tõi Taluvõid 175g ja panin silma järgi Ramat juurde. Aga muidu kukkus küll hästi välja see kook:Y:)
Riina 11.sept 2009 20:56
Väga hea maitsega kook. Mõnusalt suur kogus ka juhuks kui koogisõbrad külla tulevad. Suhkrut soovitan panna retseptis toodud kogus, sest ise panin vähem ja jäi hapukas (kasutasin hästi magusaid ploome aga küpsedes lähevad nad ikka suht hapuks)
svenartur 01.okt 2008 11:21
Minul see kook ebaõnnestus täielikult: - ei küpsenud ka 2*35 minutiga seest ära - küpsenud osa oli vastikult magus ja küpsetuspulbri maitset oli tunda. Tegin kõik retsepti järgi ja ei saa aru kuidas kellelgi see võib üldse hea tulla. Mina igal juhul saatsin sugulase koerale.
kass48 28.sept 2008 00:01
Mulle meeldivad kõik koogid,kus ploome kasutatakse.Suhkrut kasutan alati vähem ja sellega harjub ruttu.Teised raputavad suhkrut lisaks.Pole küll see,mis retseptis aga ma ei viitsi kahte ühel päeval teha.Siiani ei ole keegi nurisenud.
Margit85522 25.sept 2008 20:26
väga maitsev kook! ja taigen ei tulnud tegelikult üldsegi nii magus, kui oleks arvanud, arvestades suhkru kogust. väga mõnus. teen teinegi kord. ja väga korralik kogus ka - peangi vist minema naabritele ka jagama.
Lia Virkus 25.sept 2008 11:02
See kook on hästi mõnusa tekstuuriga ning sugugi mitte liiga magus, sest hapukad mahlased puuviljad tasandavad taina magususe. Suhkrukoguse vähendamine annab aga tihkema ehk teisisõnu vähem õhulise koogi. Suhkrut aga peab olema nii palju seetõttu, et mahlased puuviljad-marjad vajavad üpris palju suhkrut ning see suhkur peab selles koogis tulema taina seest. Kui samast tainast teha magusa kattega plaadikook, oleks tulemus muidugi hirmus magus. Nii et see konkreetne tainas sobib ainult mahlaste hapukate marjade või puuviljadega. -
Keeva vee lisamine aitab kooki kohevamaks küpseda. Kindlasti õnnestub kook ka leige vee lisamisel, aga päris jääkülma ei soovitaks
valge kull 24.sept 2008 22:14
Superhea kook! Ploome võib tunduvalt rohkem panna ja minu ahjus oli vaja veits kauem küpsetada. Panin ploomid ja õunad segi aga ploom oli parem. Igaljuhul sööjad ütlesid, et kohe näha, et armastusega tehtud. Tänud retseptiautorile!
lehmiine 24.sept 2008 10:09
Nii imellik retsept. Kuum vesi taigna sees? Ja suhkrut nii palju, sama palju kui jahu. Ei julge proovida.
1