Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Šokolaadi-õunakook

Keskmine hinne: 2.11 Allikas: 100 rooga
Kreeka pähklid koos fariinsuhkru ja šokolaadiga maitsevad koogis oivaliselt. Veelgi paremini maitseb kook vanillijäätise või -kreemiga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Sulata potis või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta munad suhkruga. Sega hulka kaneeli ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa šokolaadisegu. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Koori ja viiluta õunad ning laota tainale. Raputa õuntele fariinsuhkur ja hakitud pähklid. Küpseta 175-kraadise ahju allosas 45 minutit.

Kogustest valmib 8-10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Elis 13.sept 2013 21:20
Väga maitses! Kasutasin piimasokolaadi ja oli just parajalt magus! Kindlasti nüüdsest üks lemmikumaid õunakooke:)
Krisssuke 29.aug 2011 22:27
Koogipõhi tuleb imehea aga õunad koogile ei sobi minu arvates.. Kompottkirssidega oleks väga hea!
maksimaalsed koogimeistrid 27.jaan 2011 22:35
tegime tüdrukutega kooki ja kommentaare lugedes tundub küll, et tegime mingit täiesti teist kooki.... ometi on koostisosad, tööde järjekord ja kõik võimalik täiesti korrektne :) kahjuks on kook olnud ahjus juba varsti 2 tundi ja tegemist on kärssanud pähklipuruga ?okolaaditaignaga :) mitte ei saa aru, mismoodi meil ei õnnetustunud! süü-
distame ahju!
M. :) 09.jaan 2011 17:34
Tohutult hea kook! Hästi mahlane ja mõnusa ?okolaadimaitsega :) Teen seda kindlasti veel :)
keelly 29.dets 2010 18:58
minu vaieldamatu lemmik!
Brüleekreem 13.dets 2010 22:09
Poole küpsetamise pealt tundus küll, et see kook küll ära ei küpse. Kuid küpses kenasti, jäi selline mõnusalt mahlakas. Õunu tasub kindlasti panna õige kogus (panin vähem ja see annab tunda).
juta juulius kim 21.nov 2010 16:18
(Y):Y
Triinu 22.sept 2010 22:17
Väga mõnus ka Gei?a ?okolaadiga ;), kuna tumedat hetkel kodus polnud. Suhkurt panin selle võrra vähem, nagu soovitatud ja õunu rohkem.
helenhh 18.apr 2010 20:59
Väga hea kook, olen juba mitu korda teinud. Soovitan soojalt. :P Tõesti hea.
NAAJ 13.märts 2010 13:28
Olen Ragne õuna-?okolaadikooki teinud. Väga hea kook. Arvan, et koogi mahlasuse nipp seisneb selles, et Ragne koogis tuleb õunaviilud taignasse segada, aga selles retseptis õunaviilud taigna peale panna. Kui õunaviilud või tükid segada taigna sisse, tuleb alati mahlasem kook.Samuti puuduvad Ragnel pähklid, mis omakorda kooki kuivatavad.
Atsinna 13.märts 2010 12:24
Unustasin lisada, et seda kooki ei leia mina otsinguga. Otsinguga tuleb vastuseks ainult Peeter Piheli ?okolaadi-õunakook.
Atsinna 13.märts 2010 12:17
Mõni aeg tagasi kui külalisi ootasin, siis torkas pähe mõte, et võiks seda kooki teha koos Ragne samanimelise koogiga, mida varem teinud olin. Et võrrelda. Seda kooki tegin pool kogust, õnneks. Maitsta sai kokku 9 inimest, kellelt lihtsalt küsisin arvamust kookide kohta, mis peaksid olema ühe retseptiga. Esimene sõna, mis öeldi, et kuiv. Ise maitsesin enne Ragne kooki ja siis seda kooki, kusjuures suutsin paar suutäit süüa. Väga kuiv. Järgisin retsepte täpselt. Mõlemad tegin ühesuuruse 22 cm läbimõõduga vormis ja enam-vähem olid ka üheraskused ja ühesuurused. Kuna eespool toonitasin sõna "õnneks", siis terve koogi tegemisel oleks neljajalgse sõbra ühe päeva toit ainult koogist koosnenud. Aga sellegipoolest läks lõpp temale. Võib olla üksikult tehes oleks see kook saanud veidi kõrgema hinde, kuid võrreldes imehea koogiga siis see hinne selline. Siin ka Ragne blogist võetud retsept. http://kokkama.b-
logspot.com/2008/08/una-
okolaadikook.html
helenhh 17.veeb 2010 19:16
Väga maitsev kook! :) Soovitan soojalt! Võib julgelt rohkem õunu panna, kuigi algul tundub, et niigi palju. :D Suussulav, parajalt magus.
Helen 21.jaan 2010 13:00
Tõesti väga maitsev kook, olen seda juba oma 2 korda teinud ja teen kindlasti veel.
Lamborghini 14.okt 2009 18:10
Super kook, kahekordistasin koositisaineid, tegin plaadikoogi, kook jäi kõrge, suussulav ja ideaalne, õunu segasin ka taignasse, mitte ei pannud peale! Super
neyu 27.sept 2009 17:05
Päris hea ?okolaadine sai, aga õunu panen teine kord rohkem ;)
NurrMarta 18.sept 2009 15:46
"selle viimase" all mõtlesin ma Bitterit :) Vahele lisatud lõigu tõttu läks side eelmise lausega kaduma :R Ja vat lisan veel 5 punkti, no nii hea kook oli :D
NurrMarta 18.sept 2009 15:43
Väga-väga maitsev kook! Katu01, kes seda kooki aasta tagasi teinud on, kasutas tumeda ehk mõrushokolaadi asemel ilmselt piimashokolaadi. Üldiselt kipubki nii olema, et paljud peavad "tumedat shokolaadi" valge shokolaadi vastandiks, ehk lihtsalt pruuni värvi shokolaadiks. Õige mitme shokolaadikoogi juures keegi ikka kurdab, et liiga magus sai :) No kuidagi ei saa olla liiga magus, kui kasutada küpsetamiseks mõeldud block-shokolaadi või ka lihtsalt Kalevi Bitterit. See peaks olema mõtlemise koht adminnidele, kes arvatavasti selle shokolaadisoovituse retseptides arusaadavamalt lahti peaks selgitama, et selliseid viperusi vältida. On ikka lausa kurb, kui keegi sellise suurepärase koogi eest eksimuse tõttu vaid 2 punkti annab! :) Selle viimasega tegin oma koogi ka mina ja tõesti - viimase aja parim kook. Ma olen ka muidugi tuntud shokohoolik. Ka-
dianni kommentaar küpsetamisnädala teema all selle koogi tegemise juures oli, et temal jäi 45 minutiga seest vedelaks ja lasi vist ligi tund küpseda. Mina katsusin ka tikuga ja oli väga pehme, lasin siis veel 10 minutit 160 kraadi juures. Tulemuseks on keskelt pehme kook, mitte siiski vedel, nagu ma eelistaks klassikalist prantsuse shokolaadikooki. Õuntega tehes see vedel sisu ennast ilmselt ei õigustaks. Panin 5 suhteliselt suurt koduõuna (sügisdessert), mille tükeldasin 8 sektoriks ja surusin tainasse terav serv eespool. Terve kook sai tihedalt õunu täis ja oioioi kui nämm see kõik on :A
fortunefish 31.aug 2009 17:31
mul tuli natuke mõru, aga jäätis vms aitaks kindlasti kaasa
brighteye 11.mai 2009 22:33
Väga-väga maitsev kook on ;)
iksi 22.apr 2009 18:32
Väga maitsev kook kohvi kõrvale.;)
opidns 05.märts 2009 16:33
Mulle õuntega nii väga ei meeldinudki..rik-
kusid kuidagi ära, võibolla millegi muuga on etem. Muidu hea kook! :)
Hindaja 12.jaan 2009 15:04
esimene kord panin õunte asemel pirne, tuli selline leebe maitsega kook. teine kord kasutasin õunu, õuna hapukas maitse sobis sokolaadiga paremini.
Katu01 24.nov 2008 20:09
Selle retsepti järgi tuli minu kook kahjuk väga magus, isegi kui ma panin suhkrut vähem
lehmiine 14.okt 2008 10:53
Väga hea kook on.
12