Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Maasikaunistus ehk maasikakook

Keskmine hinne: 3.3 Allikas: 100 rooga
Seda kooki võid süüa nii kohe pärast küpsetamist kui ka päev hiljem. Kui lased sellel ööpäeva külmas seista, saad mahlasema maasikakoogi. Vahetult pärast küpsetamist kokkupandud kook on hamba all mõnusalt krõbe.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja vahusta edasi. Sega nisujahu küpsetuspulbriga ja lisa piimaga vaheldumisi taignale, sega korralikult läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen sinna peale. Kuna taigen on üsna kleepuv, on seda kõige parem teha märja käega. Vahusta munavalged suhkruga, lisa mandlid, sega ja määri vaht taignale. Küpseta 180° juures 20 minutit. Lõika jahtunud põhi keskelt pooleks. Kata esimene kiht maasikatega ja seejärel poolega vahukoorest. Tõsta peale teine põhjakiht ja kata ülejäänud vahukoorega. Serveeri kohe või tõsta järgmise päevani külma. Maasikatega kaunista vahetult enne laualepanekut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
:D 03.juuli 2013 10:33
Totud! See "pikuti pooleks", mida Brita koogi (see siin on ju tavaline Brita kook, kuigi keegi on otsustanud selle Maasikaunistuseks ristida) retsepti juures armastatkse kirjutada, tähendab tegelikult mitte seda, et keeksiosa ja besee eraldi, vaid on keeks-besee, marjad-koor, keeks-besee. Lõikad lihtsalt keskelt risti pooleks, et vasak pool ja parem pool. Kes tähelepanelikult kõiki neid koogipilte, mis Brita koogi kohta on netis näha, vaatab, siis nii need just ongi tehtud.
maryty 01.juuli 2012 11:50
Virsikuga sama tähelepanek.......
virsik1 27.juuni 2012 23:38
oleks tore kui retseptis oleks kirjas ka vormi vöi panni suurus
riin87 10.mai 2012 21:23
Minu tutvusringkonna lemmik. MÕNUS
johanna 17.juuli 2011 15:35
väga hea. viib lausa keele alla.
Hindaja 14.juuli 2010 17:39
Mulle ja külalistele maitses väga! Ka põhjad sai kenasti teineteise peale tõstetud - toestasin tõstmis pannilabidaga pisut. Täna teengi seda torti juba teist korda. Väa hea!
Brüleekreem 08.juuli 2010 22:59
Igaks juhuks täpsustan, et ega ma kihiti lõikamist ei katsetanudki. Suurel pannil tegin, kuid risti lõigatuna ei õnnestunud kaht poolt liigutada ilma, et need laiali pudenesid.
kailip 30.juuni 2010 19:06
minu lemmiksuvetort. Aga kes öelnud on, et seda torti peaks traditsiooniliselt kihiti pooleks lõikama. tee suur plaaditäis ja lõika sellest risti kaks osa. või suuremale seltskonnale küpseta kaks eraldi põhja
Brüleekreem 21.juuni 2010 19:48
Maitse oli hea, sööjad kiitsid. Ainus häda oli tordi kokkuladumine: lõikasin jahtunud põhja pooleks, kuid pooli ei andnud üksteise peale tõsta, ilma et need oleks tükkideks lagunenud. Jätsin alumise poole küpsetuspaberile, ülemise poole aga lõikasin neljaks, kuid ka need neljandikud lagunesid tükkideks :(
mauki 21.sept 2009 13:39
Õunajal asenda maasikad kooritud-jämedalt riivitud õuntega, mille segad vahukoore sisse. Ja ka supper hea tuleb.
triin73 23.juuli 2009 20:09
Mina tegin suurema plaadi peal õhema põhja ja vahele ei pannud vahukoort. Tuli ka väga hea.
Kelly 04.juuli 2009 01:47
Mina olen seda kooki teinud ja see on väga hea.Soovitan kõigile seda kooki ja seda on lihtne teha ka...:)
svenartur 03.juuli 2009 13:57
Ahh soo? beseele peale. See pole kõige parem variant.
svenartur 03.juuli 2009 13:56
See ju Britta-kakku lihtsustatud versioon. Too on veel parem! Aga kuhu siin teine pool vahukoorest pannakse?
Pätka 02.juuli 2009 19:07
a ja et siis 5p. ka
Pätka 02.juuli 2009 19:06
mega hea on peaks emale ütlema et veel teeks aga no kui mu vend juba maasikat näeb läheb ta hulluks:A
Merly26 02.juuli 2009 11:12
Väga hea kook on se:) olen seda ise mitukorda teinud ja külalistele on see ka väga maitsenud:D lausa keele viib alla:P
1