Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Keisripudi

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Sega jahu, munad, suhkur, sool ja piim ühtlaseks tainaks. Kuumuta või suurel pannil (28 cm) ja vala tainas pannile. Puista peale rosinad ja kaneel. Prae koogi alumine pool pruuniks, siis keera ringi ja lase ka teisel poolel pruunistuda. Võta kummassegi kätte kahvel, tõmba kook kahvlite abil väikesteks tükkideks. Kalla pudi kuumale taldrikule, sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri ploomikompoti või mahlakisselliga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
meister R 14.märts 2009 18:32
Retsept on Austriast, originaalis "keiserschmarrn", mis "pudi" nüüd küll ei tähenda. Schmarrn vaste on ing. bullshit, eesti keeles siis jama (n.t. jutt). Selle retsepti juurde kuuluvad kindlasti rosinad (veerand klaasi), mida on vähemalt pool tundi rummis leotatud. Rosinad kurnata, leotusrumm lisada tainale. Piima võiks olla võrdselt jahuga - üks klaas. Suhkrut panna vähem, just niipalju kui munakollaste vahustamiseks vaja on. Valge tingimata tugevaks vahuks kloppida. Tingimata vanillisuhkrut lisada, safranit kollase värvi andmiseks. Kaneel pole oluline. Taigna kihi paksuspannil ca 2cm. Kuna üks pool küpseb nõrgal tulel pannil 2 minutiga, siis peale ümberpööramist tükeldamise mõte on selles, et segades kõik korralikult läbi küpseks. (praed nagu kartuleid, tükid sama suured). Mitte ära kõrvetada! Ümberpööramisel on taval. pealmine pool veel vedel, ümber pöörata, kui alumine on keskelt õrnpruunistunud. Serveerida pohlamoosiga - autentne. Pohlamoos serveerida taldrikul eraldi kausikeses, kuhu koogitükke kahvliga saab sisse kasta.
1