Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Šokolaadi-kõrvitsakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Valmista kook eelmisel päeval, et serveerides oleks kook piisavalt tahenenud.
Lõika kõrvitsast väikesed kuubikud. Sulata poti põhjas või, lisa suhkur ja pruunista selles kõrvits. Pigista sisse värske sidruni mahl. Küpsenud kõrvits püreeri. Sega kuuma kõrvitsamassi hulka tume šokolaad. Lase segul maja jahtuda. Löö munad eraldi vahtu. Sega omavahel kõrvitsa-šokolaadi mass, vahustatud munad ja ricotta. Maitsesta tšilli-šokolaadi maitseainega. Aseta 25 cm läbimõõduga koogivormi küpsetuspaber ja suru muretainas vormi, et ääred jääksid üles. Peale pane täidisemass. Aseta kook tunniks ajaks 185 kraadi juurde küpsema.

SOOVITUS
* Tšilli-maitseainesegu asemel võib lisada hulka veidi peeneks hakitud värsket tšillit.
* Ricotta asemel võib koogis proovida ka tavalist kohupiima, kuid pressi see läbi sõela läbi, et üleliigne vesi välja tuleks.
Muretaina peaks enne ahju panemist asetama külma, sest toasooja tainast ahju pannes kipub või välja sulama.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
oooooooooo 18.veeb 2012 11:41
;):R:D:S:P:H:T!:O:Y:-
N:A:):(;);)
Liisav 20.dets 2009 17:02
Shokolaad on ju kaa magus. Mina tegin koogi täpselt retsepti järgi jäi just parajalt magus
bubu 13.veeb 2009 21:59
Kas selles koogis peabki nii vähe suhkrut olema (2 sl)? Kogu selle massi peale, mis sisse läheb tundub seda ikka väga vähe ju...
1