Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Õuna-kohupiima plaadikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Valio Autor: Indrek Kose
Lihtne ja maitsev kook. Mida ettevaatlikumalt munavalgeid segada, seda õhulisemaks jääb kohupiim.
Vahusta pehme või suhkruga, lisa ükshaaval munad ning sega korralikult läbi. Sõelu segu hulka jahu, küpsetuspulber ja sool ning sega, kuni tainas on muutunud ühtlaseks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja rulli tainast selline tükk, et plaadi põhi ja servad saaks kaetud. Puhasta ja viiluta õunad ja laota viilud tainapõhjale.
Sega omavahel kokku kohupiimakreem, hapukoor, nisujahu, vanillisuhkur ja kaneel. Riivi kohupiimasegu hulka ka sidrunikoor (kasuta ainult õhukest pindmist kihiti) ja suhkruga vahule klopitud munakollased. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega vaht ettevaatlikult (alt-üles liigutustega) kohupiimakreemiga. Vala kate tainale laotatud õunaviiludele ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus 40–45 minutit.
 
Kogustest valmib umbes 20 tk.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marika 09.nov 2013 11:45
Kuna koogi autor oli meesterahvas on antud retseptis kõik tasakaalus proovisin täpselt järgi teha kasutasin isiklikku valmistatud kohupiima peenestasin selle hakklihamasinas suhkrut oli piisavalt siis tulevadki naturaalsed kõrvalmaitsed esile ja tervislik on see kah soovitan kindlasti proovida teen sõpradele teine kordki
Siiri Kirikal 04.nov 2011 11:02
sunshiney: siin retseptis on arvestatud maitsestatud kohupiimaga, mis ongi juba magus. Ja jahu aitab hoida kohupiima koos, vastasel juhul pudeneks see kuumas üsna püdelaks. Ka tavalises kohupiimavormis on jahu veidi sees ja kui see korralikult läbi küpseb, ei tohiks maitse küll koogis nii intensiivselt eralduma hakata. Kui aga tundub, et jahu on palju, võib selle kogust veidi ka vähendada. Siis tahab kook enne lahtilõikamist ka korralikku mahajahutamist. Nii et mõnusat timmimist!
sunshiney 03.nov 2011 23:29
Minul tuli väga maitsetu põhi ja ka kohupiim, kas suhkrut ei peaks rohkem panema? Miks kohupiimale jahu peab lisama?? Rikkus suht maitset mu meelest..
toxi 31.aug 2011 19:09
paljudest siinolevatest õunakoogiretsepti-
dest oli see küll lihtne, kuid minu jaoks tegi jahu lisamine kattele asja tuimaks, jäi puudu mahlasusest, teist korda ei teeks
Maila kokkab 21.jaan 2011 15:21
Tegin just teist korda seda kooki! Tuli palju paremini ja ilusam ahjuminekuks valmis! Nonii, valmis! Nii hea! Kindlasti teen seda veel!:)
Maila kokkab 21.jaan 2011 12:04
Mina kasutasin või asemel margariini! Alguses, kui olin vahustanud margariini ja suhku, ei osanud ma küll ette arvata, mis nüüd edasi saab:D! Aga kui juba kate oli peale pandud ja kook ahju pistetud, tuli lootus tagasi, et koogist saab asja:) Küpses küll natukene kauem, kui 45 min, aga lõpptulemus oli väga maitsev:) Olen Allikaga nõus, et algajale ei ole just kõige sobivam ja natukene vähemagus sai, aga eks nii olegi tervislikum:D Proo-
vige, nautige!
allika 14.sept 2010 18:09
Üks mõnusamaid plaadikooke!:) Päris algajale kõige lihtsam kook tõesti ei ole, aga mõned nipid paremaks õnnestumiseks siinkohal: Või(margariin) olgu tõesti pehme, kui ununes eelnevalt tuppa sooja võtta, võib 20 - 30 sek mikroahjus soojendada, saab paras. Munad põhja taignale lisada kindlasti soojadena (eelnevalt kuuma vette sooojenema). See taigen tõepoolest rullida ei kannatanud, aga märja käega on päris lihtne pannile laiali ajada.Suhkrut võiks keskmine magusasõber ilmselt veidi rohkem panna. Munavalge vajab vahustumiseks tõepoolest absoluutselt puhast nõud ja vispleid, vahustamine läheb kergemini-kiiremini, kui munavalge hulka lisada tibake soola ja/või mõni tilk sidrunimahla. Vahustatud munavalget sisaldav kook reeglina ei kannata enne valmimist ahjuuukse avamist, siis langeb alla, seega tuleb üsna ettevaatlikult piiluda. Muidugi sobib ka rabarber ja kõikvõimalikud muud värsked või külmutatud või kompotimarjad-
viljad. Suhkrukogust peaks siis vastavalt sellele reguleerima, kui hapu või magus kattematerjal parasjagu on.
kriss 21.aug 2010 19:11
Pole osav küpsetaja aga sain sellega hakkama ja täitsa maitsev tuli:):D
plix 02.juuli 2010 12:58
kas seda rabarberiga ei võiks teha? äkki kegi proovib ja kirjutab siin..., sis julgen kah proovida.D
Hindaja 15.nov 2009 15:20
Minu jaoks oleks samuti võinud olla kas natuke magusam või lihtsalt maitsekam. Järgmisel korral lisaksin kindlasti rohkem sidrunit ja hapukamad õunad.. Ja üldse kõiki maitseaineid sipake rohkem :)
Kataz 10.sept 2009 18:19
täitsa hea kook:) aga minu jaox olex võinud natukene magusam olla....
Meital 31.juuli 2009 18:06
väga maitsev tuli, õunte asemel panin abrikoosi ja virsiku lõike.Tainast jäi ülegi, panin puuviljad tefloni vormi ja peale kallasin seda kohupiima ja munade segu ja tegin veel 1 koogi, tuli imehea, nagu kohupiima vorm, ainult ilma taignata.Ka nii saab. soovitan proovida,
Melle 08.mai 2009 00:17
Küpsetasime seda kooki sõbrannaga, ajasime näpuga järge. Tainas peab jääma üsna paks, siis on õige, kate tuli meil päris vedel, sest panime kohupiimakreemi rohkem kui retseptis kirjas, kuid see tahkus õnneks ära Hoolimata sellest, et me polnud seda varem teinud ja ahi oli ka tundmatu, oli tulemuseks väga hea ja päris magus kook :) Soovitan koos piimaga:Y
NurrMarta 04.mai 2009 11:52
Kulla algaja, ehk õnnestub Sul siiski teinekord paremini :) Ehk oli see algatuseks tõesti liiga raske valik. Munad ei segune võiga, kui ained ei ole toasoojad. Seega peaks algul vahustama toasooja või suhkruga ja siis lisama toasoojad munad ükshaaval, iga muna lisamisel järel segu jälle ühtlaseks vahustades. Aga see, et munavalged vahule ei lähe, oli ehk sellest, et mikser oli "rasvane"? Näiteks munakollaste vahustamise järel ei puhastanud seda korralikult ära. Elektrimikser suudab sellises olukorras toime tulla, aga käsimikser jääb jätta. Kordaminekuid edaspidiseks!
algaja 04.mai 2009 00:20
Ühesõnaga minusugusele algajale on see üsna raske kook.. või ma ka ei tea pole mina küpsetaja..ja igasugune koogiproovimise isu läks ära... ma ajasin näpuga järge nii nagu vaja.. aga jah lõpuks ma seda võid ühtlaseks massiks munaga kokku ei saanud.. jäi nii nagu jäi.. ok.. lõpuks üritasin munavalge vahule ajada ja käsimiksriga kulus mul selleks vähmalt 45 min. ja see jäi ikka vedel.. ühesõnaga ma loobusin ja ega siin ei ole palju arvata mis sellest koogist sai...koogi tegemiseks kulus mul 4tundi.. ja kooki ikka ei saanud :S
algaja 03.mai 2009 22:55
ma ei saa kuidagi seda võid ühtlaseks massiks.. tükki jääb ja näeb välja nagu munapudru
ilona 18.apr 2009 17:39
sain tehtud:)
suuzi1968 04.apr 2009 19:45
Konkreetset kooki ei teinud,kuid sarnase põhjaga küll-küll tehtud!Seda tüüpi põhja on kõige praktilisem küpsetuspaberile laiali ajada märja lusikaga,saab päris ühtlase ja ääred ka siluda. Sarnane retsept ilmus aasta eest Kodukirjas,õunte asemel ananass.Kook saab kiiresti valmis , maitseb imehea ja kõigile!
Mandykas 21.märts 2009 13:04
Mul oli ka nats tegu selle põhja laiali ajamisega jäi näppude külge kinni.Muidu sai hea aga vist natuke liialdasin sidrunikoorega jäi liiga hapu.
jussep 28.jaan 2009 20:31
No see mis Indrek Kose võiga mögistas nüüd küll vahustamine ei olnud:N Ma ei näinud, et ta oleks munakollesed vahustatult kohupiimale lisanud! Valmistamisõpetus käseb taigent rullida, aga see nii pehme taigen, et rullida ei õnnestu- vajutasin samuti kätega plaadile. Ja mis kaneel kohupiima hulka, kus see retseptis on? Muidu tuli kook maitsev ja kohupiim peal tunduvalt kohevam kui meisterkokal:D to mina-mul küll põhi rasvane ei tulnud, aga pane järgmine kord pisut jahu rohkem
mina 15.jaan 2009 21:48
:O .... täitsa ok... aga jube rasvane ,peaks ytlema. seda vöid vöiks kyll vähem olla seal. käed jäävad rasvaseks kui tykikest käes hoiad.
Sabiina 27.dets 2008 15:43
Tegin selle koogi ära, ütleksin, et suurepärane. Jäi mahlane, õunu panin küll veits rohkem, aga muidu ajasin näpuga retseptist rida, et esimene kord saaks asjast ikka asja. cocapoisile- too või tükk aega varem sooja kööki, et täitsa pehmeks läheb ja siis vahustadki suhkruga. Aga kook ise on nii lihtne teha, et iga algaja võib julgelt proovida.
cocapoiss 03.dets 2008 17:20
"Vahusta pehme või suhkruga...." wat ö fak?
chicy 24.nov 2008 21:37
väga maitsev tuli!
santaana 30.okt 2008 18:53
Minu meelest ei nae sellest videost kyll eriti,et see kohupiimakreem seal koogil kohev oleks,tundub vaga madal olevat,aga eks maitse voib vaga hea olla,proovin ka teha,siis hindan.
1