Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Karamelline sarvesaiadessert

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella Ekspress Autor: Nigella Lawson
Parimad retseptid sünnivad tihti soovist kokku hoida ja toitu mitte ära visata. Võtame kasvõi sellesama toidu, mille ma valmistasin esmaspäeva õhtul, kuna mul oli nädalavahetusest üle jäänud kaks croissant’i ja ma teadsin, et neid saab kuidagi ära kasutada. Vahukoore ja burbooni (Ameerika viski) lisamine on küll ilmselt palju vähem kokkuhoidlik tegevus, kui vanaksläinud sai lihtsalt ära visata, aga sellest sai nii uhke puding, et võiks nüüd igal esmaspäeval õhtusöögiks olla. Ja just nimelt terveks õhtusöögiks, kuna nii mehise kõhutäie juurde polegi vaja midagi muud süüa. Kuigi väike krõmpsuv salat poleks ka paha mõte. Kui kodus ei leidu burbooni, kasuta selle asemel rummi; esimesena tuleb küll ilmselt pähe Šoti viski, aga minu arvates see siia ei sobiks.
Kogus: 2 portsjonit
1.  Kuumuta ahi 180° C juurde / gaasiahi 4.
2.  Rebi croissant´id tükkideks ja pane väiksemasse ahjuvormi (minu oma on rauast ja ovaalne, mahutab u 500ml).
3.  Pane suhkur ja vesi pannile, sega suhkru lahustumiseni ja aseta pann keskmisest pisut suuremale kuumusele.
4.  Lase suhkru ja vee segul vaikselt keedes muutuda merevaigu värvi karamelliks (ära sega), selleks kulub u 3-5 minutit. Jälgi ja ära lase end toimuvast ära hirmutada.
5.  Keera pliidi kuumust madalamaks ja lisa koor (las ta plärtsub), piim ja burboon, sega vispliga. Sedasi tasasel tulel segades peaksid kõik karamelli tükid aegamööda lahustuma. Keera kuumus päris maha ja lisa lahtiklopitud munad. Kalla burbooni- karamellikaste croissant´i tükkidele ja juhul kui saiad on ikka korralikult kuivanud jäta 10 minutiks seisma.
6.  Aseta vorm 20 minutiks ahju ja pane vaim valmis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
to T 15.sept 2010 16:41
jah :)
T. 25.aug 2010 20:34
kas Crossantid ongi nagu Seven Daysid ?
siirikirikal 23.apr 2010 15:58
parandatud
katsetaja 23.apr 2010 15:35
Mina tegin nii nagu originaalis st 20minutit. Ma ei kujuta ette kui see oleks 120minutit ahjus. siis kuivaks kõik vormi põhja.
Miki 24.veeb 2010 11:51
kas 120 minutit on ikka õige? Originaalis tuleb lõpus 20 minutiks ahju panna :P
6nnetu 21.nov 2009 00:05
mis minu suhkrul viga on et ei pruunistu? kuivas tagasi suhkruks...
kiqpiq 16.juuli 2009 17:50
Minu jaoks oli pisut munane... järgmine kord panen muna poole vähem. Aga muidu super lihtne ja mõnus.
kiiiisu 04.märts 2009 11:05
Crossantid on sellised sarvesaiaksed, aga seda võib vabalt teha täitsa tavalise saiaga:P
helen 24.veeb 2009 16:31
mis need crossantid on?
krissukiizu 19.veeb 2009 21:50
jube hea tuli väl-
ja:):(;):R:D:S:P:T:H!:O:Y:N:A
1