Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Vaarikavorm valge šokolaadiga

Taimetoitlastele

Vaarikavorm valge šokolaadiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Peale vaarikate võid kasutada ka muid marju. Pehmeid külmutatud marju pole eelnevalt sulatada vaja.

40-60 min

Ettevalmistus 20 min + ahjus 30 min

Retsept
portsjonile
100 g Või
1.5 dl pruun suhkur
1.5 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
2 tk Muna
3 sl Piim
100 g Valge šokolaad
300 g Vaarikad (külmutatud)
PEALERAPUTAMISEKS
Tuhksuhkrut
Määri liitrine ahjuvorm või 20 cm koogivorm võiga. Vahusta või suhkruga, sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, munad ja piim ning mikserda ühtlaseks heledaks kohevaks tainaks. Sega hakitud šokolaadiga. Lisa marjad ja sega ettevaatlikult läbi. Vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25–30 min, kuni roog on pruun ja läbiküpsenud. Raputa peale tuhksuhkrut.

Kalorsus 582 kcal/portsjon

KOMMENTAARID

Malle 25.veeb 2012 00:02
Maitse oli hea, välimus-kohutav. Seest jäi millegipärast vedel, võibolla asi selles, et kasutasin valget suhkrut tumeda asemel. Ahjus pidi ka palju kauem hoidma kui 30min.
sstrawwberry 08.jaan 2010 12:08
Ülimaitsev, aga ma sulatasin külmutatud vaarikad enne koogile lisamist ma minul tuli see vorm lillat värvi ja ebameeldiva välimusega :D aga maitse oli siiski super!
lemonella 06.märts 2009 15:52
Väga hea! Mina kasutasin fariinisuhkrut ja laiskusest jätsin mikserdamise ära, segasin niisama kõik kokku. Ja kuna mul parajat ahjupanni polnud siis valasin taina ümmargusse auguga keeksivormi. Kartsin küll, et kui söögi nimi on "vorm" siis äkki vajub vormist välja võttes laiali, aga ei juhtunud midagi - sain hoopis hea mahlase keeksi :)
Helen 05.märts 2009 08:57
Lihtne ja hea :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool