Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Päikesetort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Alvar Andres Virkus
Lihtne ja maitsev tort, mida võib süüa kohe pärast valmistamist või ka järgmisel päeval. Viimasel juhul imbub see paremini läbi ja jääb mahlasem. Kõige kiirem ja mugavam variant on osta valmis tordipõhi poest, aga kes soovib ja oskab, võib küpsetada selle ka ise.
Kogus: 10 portsjonit
1. Lõika biskviit kolmeks kihiks, kui see pole juba lahti lõigatud.
2. Tõsta serveerimisalusele esimene biskviidikiht ning immuta pintsli abil mahlaga. Koori ja viiluta banaanid. Kata biskviit banaaniviiludega.
3. Immuta teine biskviidikiht ning tõsta eelmise peale, immutatud külg allpool. Niisuta biskviiti ka pealt ja kata jälle banaaniviiludega.
4. Toimi samamoodi kolmanda põhjakihiga, s.t immuta see mõlemalt poolt ja kata banaaniviiludega.
5. Vahetult enne serveerimist vahusta koor suhkrutega. Kata tort pealt ja külgedelt vahukoorega ning kaunista järele jäänud banaaniviiludega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
evita peroni 28.juuli 2010 19:01
Mina teen seda nii: ostan viilutatud tordipõhja, suurema vaniljepudingu, banaani ja rõõska koort. omal kodus on olnud moosi - sobib hapukam, nt pohla. esimesele põhjale määrin pudingu, tõstan peale järgmise põhja ja määrin moosi. viimasele ei määri midagi, laotan banaanirattad kõik täis ja määrin üleni vahustatud koore suhkruga. Mmmm kui hää seda saab ka päev varem valmis teha, aga soovitan vahetult enne serveerimist vahukoort panna. minu meelest pole seisnud vahukoor kõige parem :A
mareken 28.märts 2009 14:24
väga maitsev kook .mulle meeldib.teen sageli.::P
Nunnu . 12.märts 2009 16:51
nämmmmmjjj ,, :**** ää , see kook on megä hää . olän seda proovinudd .... ;* ^^^,
kismuumi 11.märts 2009 17:52
Kui mul veel ahju polnud tegin ka nii et võtsin poest tordipõhja (3 lõigatud) immutasin mahlaga, panin peale moosi (hapukamat või maasika/vaarika) siis banaaniviile, lisasin otsa kohupiima mis oli segatud 1 muna ja hapukoore ning suhkruga, nii tegin 2 kihiga, 3 kihile läks kohupiima segu ja sinna peale banaaniviilud
jou 10.märts 2009 14:09
Kas lihtsalt tavalise hapukoore või lisasd suhru ka? ja kas 10% või 20%
Raili 05.märts 2009 09:53
Kindlasti käib kihtide vahele vahukoor. Mina teen analoogset torti poest ostetud pruuni tordipõhjaga. Esimese kihi peale panen hapukoore ja banaani viilud (hapukoor ja banaan sobib palju paremini kui vahukoor, sest babaan on imal magus nagu vahukoorgi), teine koht tordialust selle peale hapukoor ja banaaniviilud. Kolmanda tordipõhja purustan sõrmede vahel kaussi (mitte väga väikesteks tükkideks) segan juurde hapukoore. Selle segu laotan koogi peale. Pane külma. Võib ka eelmine päev valmistada. Iga päevaga läheb paremaks. Minu peres see tort kaua ei seisa. Eriti meeldib meesterahvastele. Kui minu 17 a. pojal on sünnipäev siis pean 2 torti tegema. Sest tema sõbrad vähemaga ei lepi. Proovige
gund 04.märts 2009 21:46
Kas vahele vahukoort ei käigi?
1