Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Imelihtne kirsi-küpsisekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Alvar Andres Virkus
Küpsisekooke on lihtne ja mõnus teha ning need maitsevad imehead, kui on piisavalt maitsestunud. Siinne kook sobib hästi näiteks emade- või isadepäeva lauale. Võid fantaasial lennata lasta ning ilmestada koogi ka muudmoodi. Muide, imehästi sobib siia šokolaadiglasuur!
Kogus: 8 portsjonit
1. Lao serveerimisalusele 3 x 3 küpsist.
2. Sega hapukoor suhkruga ja määri kolmandik sellest küpsistele.
3. Lao uus kiht küpsiseid ja määri peale moosi. Pane jälle kiht küpsiseid, hapukoorekreemi ja küpsiseid.
4. Kata kook ülejäänud hapukoorega ja lase üleöö külmas seista.
5. Enne serveerimist kaunista kook riivitud šokolaadi ja kuivatatud kirssidega või oma soovi kohaselt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
zipi14 28.nov 2012 19:36
Küpsisekoogid on hea klassika.Vahet pole millise maitselise küpsisega teha.Selle tegemine õnnestub alati.
bersan 01.okt 2012 15:07
Nii lihtne ja nii maitsev!:Y
sarnane 19.nov 2011 14:33
ja küpsised immutan enne kohvi või aplesinimahla sees
sarnane 19.nov 2011 14:32
ise teen sellele sarnast kooki 5-6 paki küpistega. Hapukoore vahele panen veel banaani ja moosiks kasutan maasika toormoosi. Tuleb väga maitsev!
jjjjjj 08.mai 2011 18:30
minu meelest on see fantastiline kook!alvar ole edaspidi tubli ja tee veel häid retsepte!
koogisõber 07.mai 2011 16:38
Kiire küsimus: Kas teha kaks või kolm kihti?
koogisõber 07.mai 2011 16:35
Mina hakkasin just tegema seda emadepäevsk.Minul jäi täpselt kaks küpsist puudu, aga üritan kuidagi ikkagi hakkama saada. Loodan, et tuleb hea. ;)
Krissu 02.mai 2011 18:13
Parim kook .
Jana 03.dets 2010 17:22
Küpsised peaks küll mahla seest läbi kastma, kuna muidu jääb liiga kuivaks . Ise olen teinud nii, et ostan poest purgiga kirsse, kus on ikka ilusti mahla ka, mahla valan ilma kirssideta kaussi, sinna sisse korraks küpsised ja siis kandikule . Vääääägahea tuleb. ;P
hihh 21.nov 2010 19:53
Mind huvitab ka kas mahla seest läbi ei peaks kastma?
rachell 30.apr 2010 17:22
Mina määrisin iga kihi puhul küpsised õhukese kihina kirsimoosiga kokku(immutamise mõttes) ja peale siis hapukoor. Kõige peale panin sulatatud ?okolaadi,kaunista-
sin purustatud metsapähklitega. Tulemus oli imehea.Väga hea retsept! Parim küpsisekook mis ma elus saanud olen.
Katakas11 26.apr 2010 16:21
kas järgmisel päeval on sama väljanägemisega?
Oijah 20.märts 2010 10:44
Tegin eile lapsele veerandi eduka lõpetamise puhul:) Lasin 8h seista ja siis jäi natukene kuivaks. Aga pea 24h hiljem on kook täiuslik! Panin peale vanilje kastme ja maasikad. Järgmisel korral proovin hapukoore-halvaasegu asemel hapsi kihtide vahele panna. Ja muidugi kasutasin pohlamoosi, sest muidu oleks ikka pääääris magus tulnud. Kiidan ja soovitan ja teen kindlasti veel!
Huviline 23.veeb 2010 17:38
kas küpsiseid mingi mahla või vee seest läbi ei pea kastma?
Naamah 29.jaan 2010 01:39
meie pere lemmik. :) viib keele alla:)
Mari 06.jaan 2010 22:32
hapukoort saab asenada nt. kohupiimakreemiga, küpsised võivad olla ükskõik missugused, mina teen eesti omadega. Ja teen vaheldumsi: ?okolaadi, vanilje,?okolaadi jne...
epp 08.nov 2009 01:07
hakkan kohe tegema
Naamah 30.okt 2009 12:36
Suurepärane kook, sobib hästi ka kirsi-maasika segu moosiga:)
Raili 26.sept 2009 18:46
mina ka olen teinud. Supppperhea! Kõik kiitsid ja küsisid kohe retsepti!
homeandkitchen 24.sept 2009 14:03
just sama mure mul ka. Olen ka nimelt soomes. Millega oelks mõistlik asendada selga küpsised ja hapukoor;)?
Krista 05.sept 2009 17:07
kahjuks ei ole soomes korralikku hapukort, ega ka selga-suguseid küpsiseid :(
Viivika 13.märts 2009 21:06
Olen küll 12 aga teen seda oma sünnipäeval kirjutan oma arvamuse siia kui ära söön .
Nunnu . 12.märts 2009 16:29
Jah , mulle väga meeldib . ma laavin seda kooki ;:) Väga nunnu ja armas kook . Suure pärase maitsega . Ma ise ka seda hakkan juba küpsetama . Tore välimus koogil (Y) mulle väga meeldibv . Ma tõesti soovitan teile ka , olge siis tublid ja hoidke kõva (Y) .
kaidi 06.märts 2009 15:35
t6esti väga hea kook :) Soovitan soojalt.. ise teen seda kindlasti veel :Y
1