Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Rabarberi-Rita

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Rabarberikoogi põhja võid valmis küpsetada eelmisel päeval, kuid kreem määri vahele kindlasti vahetult enne sööma hakkamist.
Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta hulka munakollased. Lisa piim, jahu ja küpsetuspulber. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen õhukese kihina selle peale.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus nii tavalise kui vanillisuhkru. Määri segu tainale ja raputa peale mandlilaastud. Küpseta 200° juures 12 minutit. Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks võrdseks osaks. Pese, koori ja tükelda rabarberid, pane koos vee ja suhkruga keema. Keeda tasasel tulel 20 minutit ja jahuta. Nüüd valmista täidis. Selleks vahusta koor ning sega koos suhkru ja maitseainetega rabarberikeedise hulka. Määri täidis kahe põhjakihi vahele vahetult enne serveerimist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 16.mai 2012 11:07
Plaadi suurus on 40 x 33 cm.
leo 16.mai 2012 00:10
Umbes kui suurt ahjuplaati peaks kasutama ?
Inis 15.mai 2012 23:37
Ma soovitan ahjust tulnud põhi kummutada tagurpidi varuküpsetuspaberile ja vana paber ettevaatlikult kohe lahti tõmmata põhja küljest. Pooleks võib kohe lõigata, aga siis peab laskma jahtuda. Kui jahtunud, siis saab käe põhja alla libistada või miski suurema labida, millega hõlbus tõsta, hopsti tordialusele õiget pidi keerata ja edasi toimida vastavalt retseptile. Aga jaa, väga maitsev kook on!
ekk 23.mai 2010 17:45
Tavapärasest pisut teistsuguse maitsega kook.. ei olegi veel otsustanud, kas üle keskmise või keskpärane raberberikook.. kõige keerukam selle koogi juures oli minu jaoks põhja kummutamine koogi peale sedasi, et munavalgekiht jääks peale poole, kuna põhi on õhuke ja mureneb suhteliselt kergesti.. aga appi tuli lisajupp küpsetuspaberit..
Peach 08.juuni 2009 19:10
Väga hea kook!Mina kasutasin sidruni asemel laimi, riivisin koore ka sisse:Y
Minajah 03.juuni 2009 22:59
Tegin seda eelmisel aastal. Supper maitev! Soovitan;)
hels128 03.juuni 2009 19:33
Hapukas raberberimoos annab koogile mõnusat vunki. Koogi valmistamisel sai ka veidi nalja. Mingil kummalisel põhjusel arvasin, et kook tuleb kaheks lõigata nagu tordipõhja puhul, kihtideks. Ja nuputasin, et kuidas nii madalat ja "kõhna" kooki saab kihtideks lõigata. :R Õnneks sain enne lõikamist ikkagi õige mõtte jälile ning lõikasin koogi võrdselt kaheks tükiks ning asetasin ühe tüki teisele. Kook maitses väga hea ka järgmisel päeval, kui oli kaetult külmkapis seisnud. Krõbedus oli lihtsal asendunud pehmusega. :)
mari 22.mai 2009 15:34
Kindlasti proovin ära. tundub väga hea!
1