Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Küpsise-kirsikook

Keskmine hinne: 3.77 Allikas: Kalev
Küpsised purustada peeneks. Või sulatada ning lisada küpsisepurule. Suruda segu lahtikäiva vormi põhjale.
Täidise valmistamiseks segada omavahel Merevaik, hapukoor, tuhksuhkur, vanillisuhkur ning sidrunimahl. Valmistada ette želatiin. Vahukoor vahustada ning segada õrnalt segades juustukreemile, seejärel lisada želatiinimass ning segada täidis läbi. Valada saadud segu põhjale ja lasta külmkapis pisut tarretuda.
Katte tegemiseks lahustada tarretisepulber vees, lisada kirsid ning kallata saadud segu tordile. Lasta tordil külmkapis tarretuda 5 tundi kuni üleöö. Täidisele võib vahele laduda ühe kihi šokolaadimaitselisi küpsiseid (~100g)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
perru 13.apr 2012 09:21
aga kui kirsi asemel kiivit kasutada ja kiivi tarretist ?? on keegi teinud
Kertu Kaljuveer 08.sept 2011 20:01
Põhja sisse panin Selga ?okolaadiküpsised ja kirsikatte tegin kompotist ja selle vedelikust. Sai ka väga hea. Kahtlesin ka, et kas teha merevaiguga või toorjuustuga. Valisin merevaigu ja ei kahetse. Tegelikult tegin ma selle retsepti põhjal plaadikoogi ja väikeste kausside sisse portsjonid muutes natuke koguseid. Portsjonid said just ära söödud ja oli väga rammus!
anka65 31.aug 2010 20:51
6 inimest saab nüüd küll söönuks, tuleb selline 26-28 cm koogivormi mahtuv kook. muidugi oleneb. kui suured magusasõbrad su külalised on.
mari 30.aug 2010 13:06
Oskab keegi öelda mitu inimest sellest söönuks saab? Plaanis homme teha, tulemas 6 inimest,kas jagub?
anka65 02.aug 2010 10:04
See kook oli nüüd küll meeldiv üllatus. Ma olen Toidutarest palju retsepte nö. küpsetanud, aga see oli parem kui ma oodata oskasin. Kadus laualt väga kähku, kuigi ma tegin suure topeltkoguses koogi. ja keegi ei osanud aimatagi, et seal sees võiks olla Merevaik.
soolapähkel 17.juuni 2010 00:32
Tegin lapse sünnipäevaks. Kõik olid rahul ja kiitsid.
monsa 31.mai 2010 22:11
Väga lahe tort!Ei ole eriti magus,,just selline mahlane ja mõnus.Merevaigu asemel kasutasin ka maitsestamata toorjuustu.Mõne päeva pärast sünna,teen jälle sõpradele.
Hanna-Liisa 13.veeb 2010 13:21
Panin õiged kogused küll kuid keskmine osa tuli ikka pisut selline rammus vms, aga sööd ühe tüki ära siis isu täis ka:)!Aga muidu väga hea kook ja suhteliselt lihtne valmistada ka.
Epp 10.jaan 2010 17:13
Mul selline asi, et olen teinud seda kooki juba päris mitu korda, superhea alati, aga see keskmine osa ei tarretu ära kuidagi, panen terve paki zelatiini, aga ikkagi jääb vedel. Mis ma tegema peaks?
TriinK 29.nov 2009 23:15
Oskab keegi öelda, kui suur kogus seda kooki tuleb (ühesõnaga, mitu inimest sööduks saab):P
L. 21.nov 2009 16:49
Väga muhe kook
lauretnsius 08.nov 2009 12:23
tegin tupperware päevalillevormis ilma tarretiseta,täidise sisse panin kompoti kirsse.tuhksuhkru asendasin tavalise suhkruga.väga maitsev ja mõnus ning mitte väga magus kook:Y
k. 12.okt 2009 13:02
super hea kook, soovitan kindlasti proovida :)
llo 07.sept 2009 15:35
Väga maitsev kook kindlasti teen veel kunagi... see kook on ka muidugi üks minu lemmikutest :P :A ! :Y ! :D ;)
jakob 28.aug 2009 14:55
Uskumatult hea kook, Merevaiguga tehtult. Kõik sööjad, nii 70 kui ka 4 aastased kiitsid ega uskunud, et kodus saab ise nii maitsva tordi teha. Kui kasutada pakis tarretisepulbrit on parem see lisada mitmes osas.
kirss 13.aug 2009 10:30
Väga hea ja mahlane kook on. Kuid merevaigu asemel kasutaksin siiski toorjuustu, sest mind häiris veidi täidise soolane maitse.
Lilleke 10.aug 2009 18:50
ka merevaiku kasutatakse magusate kokide/tortide jm tegemiseks. Mina olen saanud nn kausikooki, kus merevaik sees ja ausalt- maitse suurepäraselt! Vaheldus tavalisele toorjuustule. :Y
sinsu21 10.aug 2009 18:16
naturaalne Merevaik. ma ei ole kuulnud, et pannakse kas see ei peaks olema toorjuust. kui keegi teab andke teada.
1