Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Kohupiimapontšikud

Keskmine hinne: 3.89 Allikas: 100 rooga
Pontšikute tegemine ei võta üldse palju aega. Ja kui hästi need veel maitsevad, kui kuumalt tuhksuhkruga üle raputada.
Kogus: 6 portsjonit
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa äädikas, sool, kohupiim, jahu ja söögisooda. Võta jahu nii palju, et tuleb tugev tainas. Sega hästi läbi. Võta teelusikaga tainast väikesed pallikesed. Küpseta kuumas õlis seni, kuni pontšikud kerkivad pinnale ja on ilusad kollakaspruunid. Tõsta sõelale nõrguma ja raputa peale tuhksuhkrut. Kui suhkur imendub pontšikute sisse, raputa need enne söömist veel kord suhkruga üle. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mina 13.märts 2014 18:56
Kaks korda tulid jube head, olid sellised et keerasid ise ennast ymber ja nyyd olen juba kolm laari prygikasti viskand. Jäävad nii rasvased....täitsa tilguvad ölis. Ma ei saa aru milles viga?????
MiNa 11.nov 2013 13:16
Mina teen keefiri ja teralise kohupiimaga.Panen muna ja soodat jahusse.Jahu panen nii palju,et tõstes kohe lusikalt ära ei tule.Teeme seda koolis lastele ja nad tahaks neid kas või iga päev.
ällu 22.sept 2013 13:03
teen sidruni soovituste järgi :)
ällu 22.sept 2013 13:02
Kohe hakkan tegema, ei jõua ära oodata :)
õnne 05.mai 2012 17:09
proovime ka järele vaatame mis välja tuleb :P
Sidrun 04.mai 2012 12:26
Sooda ja äädika võib asendada küpsetuspulbriga või äädika hoopis sidrunimahlaga. Kõige paremini maitsevad isetehtud kodusest kohupiimast, sellel maitset ja hapukust suti rohkem. Kui poekohupiimaga teen, lisan sidrunimahla ka koort ka, saavad tõeliselt mõnusad.
cissus 27.apr 2012 17:17
Mina kasutasin ricotta kohupiima ja said ka väga head. Suhkrut panin samuti rohkem, esimene kord tegin retsepti järgi, siis jäi magusust väheks. Mees ja laps hävitasid pont?ikud päris kiiresti ära :)
n23 21.dets 2011 15:27
Lihtsalt fantastilised, kahe õhtuga olid mehe poolt kõik söödud ja kiitis taevani ! Ainuke ehk mille vastu huvi tunneksin, on mis kuumusel neid teha ? hoidsin küll algul 6 peal, kuid peagi tuli 5 peale kuumus keerata ja ikka läksid väliselt liialt ruttu tumepruuniks ja seesmiselt jäid osad kergelt tooreks :(
Teltzzu 02.juuni 2011 18:55
Minu jaoks jäi magusust väheseks, aga muidu väga mõnusad pont?ikud.
Atsinna 21.märts 2011 22:11
Olen viimasel ajal teinud pont?ikuid kohupiima pooleks kodujuustuga või kohupiimakreemi ka pooleks kodujuustuga. Ei jää nätskeks ega vedelaks. Jahu võib mõne grammi rohkem panna. Küpsetada ikka kuldpruuniks.
Hindaja 21.märts 2011 19:10
Tõesti on väga head! Kohupiimaks valida pakikohupiim või kodus ise tehtud, siis ei jää tainas vedel ( kohupiimapastaga võib vedel jääda )! Sidruni -või apelsinikoor teevad maitse veel mõnusamaks.
tiburott 20.veeb 2011 19:09
Tulid head, aga mis minu meelest on veel oluline, on õli temp. :D ,et pontsik ikka ilus kuldpruun jääks ja samas seest parajalt küps. ;) Hinne on muidu 5. :D
Anneli 18.veeb 2011 19:15
mina lisasin taignale veel valillisuhkrut ja sidrunikoort ja kohupiim oli rosinatega. tõeliselt head pont?ikud tulid.
aire 17.jaan 2011 12:49
kohe lähen proovin;)
pille 21.apr 2010 16:13
super head, õnnestusid hästi :P
Gladiolus 22.märts 2010 10:30
Väga head! Mul küll oli tunda kohupiima tunda, tegin ka retsepti järgi, kuid jahtunult on nad tõesti paremad. :)
laste emme 09.veeb 2010 19:11
Väga head:Y Tegin täpselt retsepti järgi ja väga head tulid. Väga hästi on kohupiima sees tunda, põhi koostis ju kohupiim ongi. Kindlasti teen veel,lapsed sõid ja kiitsid:)
Kohvihoolik 07.veeb 2010 13:16
Minu arvates ei ole kõige paremad. Tegin kõik vastavalt retseptile, kuid siis jäävad liiga soolased. Seepärast lisasin hulgaliselt suhkrut. Samuti saab maitsest paremini aru siis, kui pallikesed on juba maha jahtunud. Kohupiima maitset pole üldse tunda, mis kokkuvõttes teeb välja lihtsalt kohupiima raiskamise. Kokku täiesti keskpärane tulemus:(
liisi 19.jaan 2010 14:18
äädikat selleks, et oleks kohevad :)
gerli 17.jaan 2010 18:37
;) Mõnusad :P
sixx 03.jaan 2010 23:06
lemmikud...
sixx 03.jaan 2010 23:06
ei teadnud ka üldse et äädikat ka pannakse. mina olen ilma alati teinud-oma vanaema retsepti järgi:)
Liis 31.okt 2009 16:19
Isegi minu laps, kes küpsetisi ei söö oli nendest pallikestest vaimustuses.:Y
katy 01.sept 2009 19:14
praegu potis tiksumas viimased ja tõesti meenuvad vanada ajad kui ema veel neid küpsetas. viivad keele alla :D:D
Väike kokkaja 20.aug 2009 20:15
Parimad :P
12