Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Krakovi koogid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Võrratud koogid Autor: Pille Enden
Neid krõbedaid ja mandlimaitselisi kooke saab krõbistada pikka aega. Kui soovid, võid katte tarvis mandlid ka ainult poolitada või lausa terveks jätta.
Valmistusaeg: üle 60 min
Vahusta või suhkruga, sega juurde jahu ja munakollased. Rulli saadud tainas 5 mm paksuseks plaadiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225kraadises ahjus 5–7 minutit. Katte tarvis vahusta munavalged, lisa vahustamist jätkates suhkur. Sega hulka röstitud ja hakitud mandlid. Vala segu paksupõhjalisse kastrulisse. Kuumuta keskmisel tulel segades 3–4 minutit, ära keema lase! Seejärel jahuta käesoojaks ja sega juurde jahu. Vala mass eelküpsetatud põhjale ning tasanda. Lase seista, kuni kate on täiesti jahtunud ja tõmmanud peale õrna kooriku. Lõika kook tükkideks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 150kraadises ahjus 25–30 minutit ehk kuni kook on kuldpruun ja kuiv.

Kogus 16 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
marialiina 04.märts 2013 16:27
Mõnus lapsepõlve maius. Samas tuli pisut liiga magus, järgmisel korral lisan munavalgevahule suhkrut pisut vähem. Väga hea!
triinabelle 03.märts 2013 17:27
Ei saa mainimata jätta, et tegin ja tulid üsna tuttava olemisega :) Kasutasin mandlilaaste.
1