Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Õunakook kalvadosega

Taimetoitlastele

Õunakook kalvadosega

Angeelika Kang 100 kooki 3
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Koorese mandlitäidise ja kalvadosega maitsestatud rikkaliku õunakattega kook on ehteks igale kohvilauale.

üle 60 min

30 minutit + külmas tahkumiseks 30 minutit + küpsetamiseks 30 minutit

Retsept
TAINAS
5 dl Nisujahu
0.5 dl Suhkur
Sool
125 g Või
1 tk Muna
1 sl Külm vesi
TÄIDIS
30 g Või
1 dl Tuhksuhkur
100 g Mandlid (hakitud)
2 dl Rõõsk koor 10%
3 tl Vanillsuhkur
2 tk Muna
KATE
6 tk Õun (suur)
1.5 dl Kalvados
1 tl Kaneel (jahvatatud)
2 dl Tuhksuhkur
1. Sega jahu suhkru ja soolaga. Lisa tükeldatud või ja sega kiiresti tainaks. Lisa muna ja vesi, sega ühtlaseks.
Kata 24cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred tainaga, lõika ülejäänud servad ära. Keera vorm koos tainaga kilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.
2. Täidise valmistamiseks vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisa ükshaaval munad, seejärel koor, vanillsuhkur ja lõpuks mandlid. Sega hoolega. Kalla täidis koogivormi ja küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda. 
3. Koori õunad ja lõika väikesteks kuubikuteks, mõõda peale pool kalvadosekogusest ja lisa kaneel. Sega hoolega läbi. Vala ülejäänud kalvados ja tuhksuhkur kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Kui segu hakkab karamellistuma, lisa õunakuubikud ning keeda 10 minutit. Lase jahtuda ja seejärel tõsta koogile.

Kogus 10 lõiku.

KOMMENTAARID

Tiina 20.aug 2015 20:59
Kalvadose asemel tegin rummiga. Huvitav kook, aitäh.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke