Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Suur vaarika-õuna-plaadikook

Taimetoitlastele

Suur vaarika-õuna-plaadikook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sellest kogusest saad suure ahjuplaaditäie magusat kooki. Piruka võid valmistada ka külmutatud marjadest. Tee pirukas päev varem valmis, sest seisnuna on ta maitsvam. Kogus 28 tükki.

40-60 min

Retsept
TAINAS
8 dl Nisujahu
4 dl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Sooda
2 tl Vanillsuhkur
250 g Või
1 tk Muna
2 dl Hapupiim
TÄIDIS
800 g Õun
2 tk Muna
500 g Kohupiim
2 dl Fariinsuhkur
1 sl Vanillsuhkur
2 sl Sidrunimahl
400 kuni 500 g Vaarikad
0.5 dl Suhkur
Koori õunad ja eemalda südamikud. Viiluta. Sega täidiseks munad, kohupiim, suhkrud ja sidrunimahl. Valmista tainas: mõõda kuivained kaussi, sega hulka pehme või. Jaga tainas kaheks. Lisa ühe poole hulka muna ja hapupiim. Tõsta see ühtlase kihina küpsetuspaberile ahjupannile. Määri peale kohupiimatäidis. Laota peale õunaviilud ja puista ka vaarikad ning 0,5 dl suhkrut. Ülejäänud tainas pane puruna peale. Küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke