Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Aprikoosi-tagurpidikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Aprikoosid on juuni alguses turul murelite kõrval teised tugevad tegijad. Just siis saabuvad nad meile küpsete ja isuäratavatena. Selleks ajaks on ka selge, kas ploomipuu sel aastal vilju kannab. Kui ei, võib ploomimoosi varupurke täita hoopiski aprikoosimoosiga! Et ka enne moositegu suu aprikoosiseks saaks, siis valmistasin kergelt valmiva koogi, mis viib keele alla.
Valmistusaeg: 40-60 min
Poolita aprikoosid, eemalda kivid. Kuumuta pann, pane sellele või ja suhkur ning lase karamellistuda. Seejärel lisa aprikoosipoolikud. Keeruta neid õrnalt, aga kiirelt kuumas karamellises segus. Lisa törts Amarettot, rummi või astelpajulikööri ning kalluta aprikoosid küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Keera kõigil kumer pool üles. Puista vahele pisut suhkrut ja veel mõni törts kangemat ning valmista “kate”.
Selle koogi puhul on “kate” põhi, sest esialgu põhjana tunduvad aprikoosid saavad hoopis kandvama rolli küpsetise peal. Lõika lehttainast vormisuurune ketas, aseta aprikoosidele, määri munaga ning küpseta 210 ºC ahjus 10 minutit. Alanda temperatuur 170 ºC-ni ja küpseta veel 20 min. Võta kook ahjust, lase mõni minut jahtuda ja keera ümber.
Puista peale röstitud mandlilaaste või värskeid piparmündi- ja melissilehti ning serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa