Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Maasika-mandlitordike

Taimetoitlastele

Maasika-mandlitordike

Eva-Maria Liiv Magusad ahvatlused Lahemaa servalt
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
See on nelja suure magusasõbra tort. Kui sinu lähedased nii magusahullud pole, jätkub sellest ka kaheksale.
Tort on maasikane ja krõbedalt mandline! Saluut!

20-40 min

Retsept
PÕHJAD
75 g Või
50 g Suhkur
75 g Nisujahu
75 g Jahvatatud mandlid
3 sl Purustatud mandlid
1 tk Munavalge
VAHELE JA PEALE
200 g Aedmaasikad
2 dl Rõõsk koor 35%
Mandliliköör (soovi korral)
Põhjade valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa jahvatatud mandlid, sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks. Jaga tainas pooleks. Pane üks pool küpsetuspaberiga kaetud pisemasse (16 cm läbimõõduga) lahtikäivasse vormi, pintselda munavalgega ja puista peale purustatud mandlid. Küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta pisut ja eemalda vormist. Küpseta samas vormis ka teine tainapool. Sinna peale pole mandlipuru tarvis puistata, see jääb tordi alumiseks põhjaks. Lase mõlemal põhjal täielikult jahtuda. Enne serveerimist vahusta koor ja maitsesta soovi korral Amarettoga. Aseta mandlipuruta põhi serveerimisalusele, kata vahukoore ja maasikatega. Lõika pealmine põhi kohe neljaks (või kaheksaks) sektoriks, sest torti on hiljem raske tükeldada. Aseta tükid vahukoore peale troonima.

KOMMENTAARID

maiu 08.juuli 2013 11:46
omamoodi koogike jäi. mandlijahu teeb põhja veidi jahuseks ja kuivaks minu jaoks aga maitse oli väga hea. minu ahju jaoks oli 20min 180 kraadi juures liiga kaua seega pealmine koogiplaat pählitega küpses veidi üle, nii et hoidke silm peal kui ahju panete. kindlasti tahan proovida järgmisel korral teha taigna ilma mandlijahuta ja miks mitte proovida ka tavalise vahukoore asemel toorjuustu või kohupiima kreemi. head katsetamist kõigile
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool