Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Õuna-rosinakook

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Mahlane õuna-rosinatäidis muretainakoores. Serveeri leigelt koos külma vanillikastmega. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 45 min + külmkapis 1 tund + ahjus 30–35 min

1. Taina jaoks vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa sool, riivitud sidrunikoor ja vanillsuhkur. Sega juurde jahu. Lõpuks lisa munakollased ja vesi. Sega ühtlaseks, mässi toidukilesse ja pane vähemalt tunniks külmkappi.
2. Pane rosinad suuremasse kaussi vähemalt pooleks tunniks brändi sisse likku. Pane kolmandik tainast kõrvale.
3. Ülejäänud tainas rulli ringiks (läbimõõduga 28–29 cm). Kata sellega 23 cm lahtikäiva tordivormi põhi ja ääred. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Koori õunad, eemalda seemned ja lõika õhukesteks viiludeks, vala rosinate juurde. Lisa suhkur (v.a. 2 sl) ja maitseained.
4. Rulli järelejäänud tainas tordivormi põhja suuruseks ning tõsta õunad ja rosinad peale. Kata lahtirullitud tainaga ja suru ääred tihedalt kokku, torgi kahvliga sisse augud. Sega lahtiklopitud muna vähese piimaga ning määri koogile. Raputa peale ülejäänud 2 sl suhkrut. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit. Jahuta korralikult, enne kui serveerid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lilleke 29.sept 2014 14:16
Kook tuli liiga magus. Soovitan suhkru koguseid poole võrra vähendada. Nii suur rosinakogus teeb kooki veel magusamaks.Võib ka neid vähemaks võtta.
1