Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Kõrvitsa-toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.96 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Signe Aasmaa
Kui kapis on kõrvitsapüreed, võid seda kasutada ka sügisese juustukoogi tegemiseks. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega köögikombainis küpsised, toasoe või ja suhkur. Vooderda saadud seguga 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi.

2. Sega köögikombainis täidis ning laota see põhjale. Küpseta 175° juures 45–50 minutit (võid panna ahju ka väikese kausi veega, et koogi sisse ei tekiks pragusid).

3. Vala kokku segatud katteained koogi peale ning küpseta 220° juures 10 minutit.

4. Lase koogil jahtuda ja kui kannatad, siis ka päev seista. Kõige paremini maitseb see järgmisel päeval.

Kõrvitsapüree
Kõrvitsapüree on tänuväärt lisand kõiksugu küpsetistes ja pajaroogades. Seda võib teha sügisel kohe suurema laari ja panna karpidega sügavkülma. Töö käik on imelihtne.

Koori ja puhasta kõrvits ning lõika väiksemateks tükkideks. Keeda neid 15–20 minutit. Seejärel vala
enamik veest ära ja püreesta kõrvits vähese vedelikuga. Lase jahtuda ja jaga karpidesse.
Kõrvitsapüree sobib hästi ka beebitoitudesse. Kui teil on kodus tita, lisa seda näiteks riisipudrule ja liha-juurviljahautisele. Kuna kõrvits on magusa maitsega, siis tavaliselt see meeldib lastele.


Röstitud kõrvitsaseemned
Püreed tehes ära kõrvitsaseemneid minema viska. Need on väga vitamiinirikkad ning sobivad hästi küpsetistesse ja niisama näksimiseks.

Puhasta seemned viljalihast ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega vähese toiduõliga, raputa üle meresoolaga ja hoia ahjus 200° juures, kuni need on mõnusalt krõmpsud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marge 28.veeb 2015 19:29
Mulle väga meeldis selle koogi konsistents, nii kreemjas. Küll täidisele lisaksin sidrunimahla, ja kattesse sidrunikoort maitse järgi. Toodud küpsetusajad sobisid. Veeanuma lisasin ahju küpsemise ajaks.
jopu 09.nov 2013 21:25
Tõeliselt hea. Jõulude ajal teen kindlasti ka, sest kaneelimaitse sobib detsembrisse.
1