Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Brita kook õuna-toorjuustutäidisega

Keskmine hinne: 3.32 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
See kook ei jäta kedagi külmaks! Küpseta põhi valmis ja pane täidised vahele vahetult enne serveerimist. Hapukas õunatäidis koos kreemja kohupiima-toorjuustuvahuga teeb koogi lausa suussulavaks. Kogus 12 kuni 16 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks, lisa toasoojad munakollased, omavahel enne segatud kuivained ja piim. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vahusta munavalged mõlema suhkruga tihedaks vahuks, määri see tainapõhjale ja puista peale mandlilaastud. Küpseta 175 kraadi juures 15–20 minutit, lase jahtuda.

2. Täidiseks koori õunad ja riivi kiirelt peene riiviga, sega kohe õunamoosiga. Vahusta koor suhkrutega, sega hulka toorjuust ja kohupiim. Mikserda ühtlaseks kreemiks.

3. Lõika tainaplaat kaheks võrdseks tükiks. Tõsta üks neist serveerimisalusele, kata õunasegu ja seejärel toorjuustutäidisega. Tõsta peale teine pool, suru pooled käega kergelt kokku ja serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Janne 28.nov 2016 07:07
Väga,väga hea!Proovige ja te ei kahetse,minu uus lemmik!
ER 13.veeb 2015 17:03
Olen viis korda katsetanud ja lõpuks sain sellise Brita nagu poes või Werneris müügil. Saladus on see, et see retsept, mille koopiaid nett täis on, EI TÖÖTA! Besee ei jää krõbe ja kohev vaid nätske ja pruun. Kõige pealt tuleb ülemine "põhi" eraldi valmis teha 175C puhul 25-35 min (mitte 20min; kellel kiirem, peab ahjule kuumust juurde keerama), seejärel tuleb valmis põhja peale määrida besee segu (kus on nii palju suhkrut, et valus hakkab = iga muna valge kohta üks korraliku kuhjaga spl tuhksuhkrut + 1 kuhjaga spl vaniljesuhkrut või tuhksuhkrut) ja seda siis ahjus 2-2,5h 90C juures kuivatada. Siis on tulemuseks krõbe, õhuline ja peaaegu valge besee, mis ei vaju lössi kui kook ahjust välja tuleb.
ER 12.veeb 2015 13:11
Olen proovinud erinevaid Britakoogi retsepte ja üheski variandise ei tule besee normaalne (=hele ja krõbe), 175 C, mis siingi retseptis on kirjas on beseele liig (besee max temperatuur on 100C) ning 20 min on nii saia osale kui beseele vähe. MIda ma valesti teen? Maitsest ma ei räägi, maitse on võrratu, aga kontsistents on vale
Piret 23.märts 2014 02:40
Liiga palju aega kulus selle koogi tegemiseks. Rammus maitse. Ei meeldi.
ly 20.jaan 2014 19:10
millist kohupiimapastat kasutada?
Helerin 22.nov 2013 21:51
Väga maitsev ja hõrk kook tuli. Minu arvates oli eriti maitsev just järgmisel päeval.
Esimesena kommenteerinud Maarja 17.nov 2013 23:01
Oi kui palju Maarjaid siin järsku kommenteerib!
Maarja 16.nov 2013 12:04
Suur kõrge peletis seisis terve öö külmkapis.. ja oi kui maitsev oli kui lasin öö seista.. Minu kook meenutas rohkem torti :)
Maarja 15.nov 2013 17:55
Algajatele teadmiseks, tehke suure ahjuplaadiga kooki. Mina tegin väikesega ja koogist tuli suur kõrge peletis.
Maarja 13.nov 2013 22:22
Kook tuli hää! Kindlasti peab see õunasegu hapukas olema, muidu on liiga magus (bezee tõttu). Meie pere on koogiga väga rahul! :)
Siiri Kirikal 11.nov 2013 16:45
Ikka 3 munakollast läheb tainasse. Viga sai ära parandatud. Suur tänu "saba"!
saba 11.nov 2013 14:21
Mitu munakollast siis ikkagi tuleb panna? Retseptis on kirjas 1tk, aga õpetuses "lisa toasoojad munakollased".
1