Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Õunapontšikud pärmitainast

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Rasvaküpsetis.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Sulata rasvaine potis, lisa piim ja soojenda käesoojuseni. Lahusta pärm leiges vedelikus. Lisa suhkur, sool, kardemon, muna ja nii palju jahu, et tainas muutub paksuks ja tihedaks. Kata rätikuga ja lase kerkida u pool tundi. Kalla tainas lauale ja sõtku sellesse ülejäänud jahu, vormi rulliks ning jaga tükkideks. Veereta tainatükid pallideks. Vajuta neid kergelt. Lase rätiku all kerkida veel u pool tundi.
Kuumuta õli potis. Kui saiatükk pruunistub õlis ühe minutiga, on õli temperatuur paras. Tõsta paar-kolm pontšikut korraga õlisse ja küpseta neid 3-4 minutit. Nõruta valmis pontšikud majapidamispaberil ja veereta suhkrus. Puista liigne suhkur maha. Suru pritsiga pontšikutesse õunapüreed või -moosi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa